VICTORious Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Witam. Kolega ma taki o to problem z kompem: Włączam kompa i nie chce sie uruchomić system, tzn komp się odpala (wentylatory się kręcą) ale nie pada sygnał do monitora. Robie reseta i nadal nic robie jeszcze jednego czasami uruchomia mi sie odrazu odczyt biosa oraz są mniejsze parametry procesora, pracuje na mniej ghz na początku przed wczytaniem systemu oraz juz po wczytaniu widowsa w panelu sterowania. Po pononym uruchomieniu systemu wszystko już jest wporządku. Płyta główna: ASRock K7S8X v3 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Na myśl przychodzi mi za słaby zasilacz ew. przegrzewający się procesor bądz też inny element... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) Na myśl przychodzi mi za słaby zasilacz ew. przegrzewający się procesor bądz też inny element... przegrzewanie i słaby zasilacz nie wchodzi w gre - jak już wszystko dobrze chodzi to komp może tak być włączony cały dzień + granie -- i wszystko wporządku. Edytowane 3 Sierpnia 2006 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Znajdz na plycie glownej zworke Clear CMOS, przestaw w drugie polozenie, a nastepnie po chwili przywroc ja w polozenie poczatkowe. Mam jakies takie wrazenie, ze powinno pomoc :). Powiedz mi też taką rzecz, czy jak nie uruchamia się monitor - to czy dioda od dysku miga, a co za tym idzie system się wczytuje? Takie zachowanie wskazywałoby na kartę graficzną, ewentualnie na kabel do monitora lub złącze D-sub/dvi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Z tego co wiem, system sie nie wgrywa - lampka od hdd nie miga. Co do resetu biosa to ja bym to zrobił w pierwszej kolejności. Moim zdaniem coś płyta główna niedomaga. Płyta jest już stara, ale bateria niedawno wymieniana i kondensatory też. Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 albo bios, albo się coś na płycie schrzaniło (asrock, więc się nie zdziwię ) jesli wyczyszczenie biosu (clear CMOS jakby co) nie pomogło to znaczy że coś z płytą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...