krogoth111 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Mam ważne pytanie. Dlaczego ta pieprzona płyta startuje gdy odłacze wtyczkę od prądu i podłącze ją ponownie. Zawsze jak wyłącze UPS`a i właczam go ponownie to płyta odpala się na chwilę po czym wyłacza. Wtedy dopiero moge wcisnąć POWER by komputer uruchomić. Co to za popieprzona funkcja. Jak to wyłączyć??? Strasznie się wkurzyłem jak zauważyłem to teraz... Dno po prostu DNO! Mam ustawione restore power loss na: POWER OFF A ona i tak na chwilę się włączyć musi. Na POWER ON jak ustawie to się włącza i już nie wyłącza... Muszę ręcznie. Ten ASUS to ma nierówno pod sufitem po co takie coś zrobili. Mają jakieś problemy z przyciskami POWER czy co do cholery.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 ustawienia biosu - masz gdzieś ze po zaniku prądu ma wystartować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Mam że po zaniku: POWER OFF Ale ona i tak na chwilkę się odpala na 3-5 sekund po czym wyłącza. A ja musze stać i czekać na włączenie przyciskiem. No co za badziewie. A UPS`a musze na noc wyłaczać bo buczy i w spaniu mi przeszkadza! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 hmmmm dziwne, ja upsa nie wylaczam ale czasem mi sie zdarza, z tego co pamiętam nie zaobserwowałem takiego zjawiska ale dziś oblookam i napisze czy u mnie tez tak sie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaPi Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam że po zaniku: POWER OFF Ale ona i tak na chwilkę się odpala na 3-5 sekund po czym wyłącza. A ja musze stać i czekać na włączenie przyciskiem. No co za badziewie. A UPS`a musze na noc wyłaczać bo buczy i w spaniu mi przeszkadza! A masz moze podlaczonego pilota ? Na poprzednim sofcie jak mialem i w nim zaznaczone "enable power on after power loss" to robil mi takie numery. Teraz w sofcie 1029 do pilota zdaje sie byc ok. Ale jak sie nie wlaczal tak sie nie wlacza :-) Pozdrawiam PaPi Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez PaPi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 takie pytanko, czy chieftec 360 uciagnie to mobo, d805, 7600gt, 1 kostke, 1 dysk oraz naped ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Moze byc problem... :/ PD805 to straszny potwor pradozerny... 7600gt tez taka slaba nie jest :/ jak nie bedziesz za duzo krecic to mozesz sprobowac ale jak myslisz o 3,5-4 Ghz to zapomnij raczej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Mam że po zaniku: POWER OFF Ale ona i tak na chwilkę się odpala na 3-5 sekund po czym wyłącza. A ja musze stać i czekać na włączenie przyciskiem. No co za badziewie. A UPS`a musze na noc wyłaczać bo buczy i w spaniu mi przeszkadza! hmmmm u mnie sie tak nie dzieje, wlaczam ups komp dalej martwy tylko ja niemam ups-a podlaczonego do kompa kablem komunikacyjnym bo ostatnio jak przenosilem kompa zapomnialem i tak zostalo, mam pilota podlaczonego i w sofcie pilota po power loss mam odznaczone a w biosie wylaczone, takze niewiem co moze u Ciebie być pozdro Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez yuri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Moze byc problem... :/ PD805 to straszny potwor pradozerny... 7600gt tez taka slaba nie jest :/ jak nie bedziesz za duzo krecic to mozesz sprobowac ale jak myslisz o 3,5-4 Ghz to zapomnij raczej :]hmm to narazie obyloby sie pewno bez krecenia ... ale na defaulcie powinien sobie poradzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 takie pytanko, czy chieftec 360 uciagnie to mobo, d805, 7600gt, 1 kostke, 1 dysk oraz naped ?Bez problemu. Podkręcić też będzie można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Ta jasne.. 15 amper na lini 12 i spokojnie i bez bolu? chyba snisz.. Sam procek po podkreceniu bedzie bral ponad 10 Spytaj sie niemca ile jego procek wcinal... do tego grafa wezmie z 50 wat czyli kolejne 3-5 Amper.. zostaje jeszcze dysk i naped oraz inne duperele... Chyba ze ten jego egzemplarz bedzie mial duzy zapas mocy bo zawsze tam jakis jest ale jaki nie wiadomo.. ja bym tak nie balansowal na granicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 pozatym nie mozna balansować na granicy mocy zasilacza bo sie bedzie grzał nadmiernie, mogą wystąpić nieprawidłowości i ma szansę szybko zdechnąć, 80% wykorzystania to jest rozsądne maximum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 hmm ale bez oc powinien byc spokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Ta jasne.. 15 amper na lini 12 i spokojnie i bez bolu? chyba snisz.. Sam procek po podkreceniu bedzie bral ponad 10 Spytaj sie niemca ile jego procek wcinal... do tego grafa wezmie z 50 wat czyli kolejne 3-5 Amper.. zostaje jeszcze dysk i naped oraz inne duperele... Chyba ze ten jego egzemplarz bedzie mial duzy zapas mocy bo zawsze tam jakis jest ale jaki nie wiadomo.. ja bym tak nie balansowal na granicy.A ty skąd wiesz ile ten chieftec ma A na linii 12V? Przecież były różne chiefteci w różnych rewizjach o różnych obciążalnościach linii i od różnych producentów. Ja miałem takiego, który miał 2 linie 12V i ciągnął Pentium D 3.6 GHz wraz z GF7900GT bez żadnego problemu. Przez przesady z tą prądożernoscią - widziałem kilka komputerów z zasilaczami feel i pentium D i działały normalnie. 7600GT ciagnie mało prądu, tylko procesor sporo, jednak przy OC w granicach rozsądku powiedzmy 3.5 GHz nie ma sie co o zasilacz martwić. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 hmm racja 15 nie ma :) 17 amper na 12V, 28A na 3,3V i 35A na 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 3 x 32-bit PCI slots, PCI 2.3 compliantA mi odpisal technisat... Z maila wynika ze SkyStar2 nie bedzie dzialac na zadnej nowej plycie 975x. Tragedia. Nie ma tez pewnosci czy nowe karty dvb-s2 beda dzialac na 3,3V....Nie wyobrazam sobie kompuera bez ss2 niestety. Pozostaje chyba jedynie wersja na usb. btw to musialem demontowac 115disha i obrotnice (ustawiana przez 2 tygodnie) bo mam remont elewacji :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 takie pytanko, czy chieftec 360 uciagnie to mobo, d805, 7600gt, 1 kostke, 1 dysk oraz naped ? szczerze to nie widze sensu wkladania w p5wdh 805tki :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Czy komuś na Asusie P5W DH działa Speed Step? Mówie o obniżaniu taktowania a nie napięcia. U mnie nie działa. Zastanawaim się poważnie nad reklamacją płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 szczerze to nie widze sensu wkladania w p5wdh 805tki :blink:a ja widze ... jak tylko bedzie wiekszy budzet wymienie na e6600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Ja w sumie nie widzę sensu kupowania E6600... i chyba swojego podobnie jak mobo sprzedam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 @Interloper Czy mógłbyś uzasadnić swoją wypowiedź? Mam zamiar kupić tą mobo i procka więc twoja wypowiedź mnie zaintrygowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Najpierw jest entuzjazm a potem siadasz patrzysz na faktury i myślisz sobie... tyle kasy... a właściwie to po co mi to? Mocy jest aż za dużo. Obecnie dostępne płyty są napakowane bugami. Wprawdzie nie powiem złego słowa o swoim asusie (No może z wyjątkiem tego genialnie wku*$$*#( włączania i wyłączania się płyty co jak co ale w cudowny sposób wykańcza to dyski twarde) Lecz poza tym wieeeele osób ma przeróżne problemy których nie będę wymieniał wystarczy poczytać XS i inne fora. Imho kupno tej płyty w tym momencie nie jest najlepszym posunięciem lepiej poczekać choćby na nową rewizję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 ja tam nie mam żadnych problemów pilot chodzi napięcia rock stable :D nic się nie wylącza podsumowując jestem bardzo zadowolony Interloper jak to sprzedasz to co kupisz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 a jak wam sie podoba dzwiekowka na tej plytce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Jak dla mnie do niczego... nie mogłem podłączyć głośników tak aby działały jak należy albo działały dwa albo trzy... o nieeeeeeeeeebo lepsza była dźwiękówka na DFI Nf4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 heheh zachecajcie mnie dalej do kupna tej plyty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLITH Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Interloper jak to sprzedasz to co kupisz ??Przyłączam się do pytania. Obecnie dostępne płyty są napakowane bugami.Płyty z serii P5W DH, czy ogólnie nowe płyty pod Core 2 Duo? Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez FLITH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Narazie nie kupuję nic siedzę na A64. Może za jakiś czas kupię P5WDH jeżeli pojawi się jakaś nowa rewizja pozbawiona paru natręctw... albo P5W64... a jeżeli w przeciągu miesiąca nie wyjdzie nic ciekawego pewnie wyląduję na P5B DLX. Jakoś przełknę te 650zł... Odnosiło się to zarówno do P5WDH jaki innych płyt. Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Interloper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 a ja widze ... jak tylko bedzie wiekszy budzet wymienie na e6600 :) jak dla mnie to jest bez sensu, lepiej kupic do 805tki jakas tanisza dobra plyte, a potem przy kasie zmienic na dobra plyte pod c2d - w tej chwili imo sytuacja jeszcze sie nie wyklarowala. Najpierw jest entuzjazm a potem siadasz patrzysz na faktury i myślisz sobie... tyle kasy... a właściwie to po co mi to? Mocy jest aż za dużo. Obecnie dostępne płyty są napakowane bugami. Wprawdzie nie powiem złego słowa o swoim asusie (No może z wyjątkiem tego genialnie wku*$$*#( włączania i wyłączania się płyty co jak co ale w cudowny sposób wykańcza to dyski twarde) Lecz poza tym wieeeele osób ma przeróżne problemy których nie będę wymieniał wystarczy poczytać XS i inne fora. Imho kupno tej płyty w tym momencie nie jest najlepszym posunięciem lepiej poczekać choćby na nową rewizję. chodzi Ci o to jak on sie wylacza jak robisz uruchom ponownie czy F10 w biosie? Zauwazylem ze asus ma to na chyba wszytkich plytach pod lga i niesamowicie mnie to wnerwia :/ paranoja normalnie :| ale jezeli faktycznie mialo by to zabija hddki to chyba asus by tak nie robil (ale imo cos jest nie tak, bo moj samsung dostal ostatnio kilka badow, zaraz po przejsciu na intela :/ ) no ale nic widocznie dalej to praktykuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Założenie jest takie że na płycie nikt nie podkręca, nie wchodzi do biosu... Natomiast gdy bawisz się w oc i trzeba szukać max fsb max memek max cpu dochodzi do tego że dysk w krótkim przedziale czasowym włącza się i wyłącza kilkadziesiąt razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...