Martinii Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Oczywiscie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Cholera. Powraca we mnie frustracja spowodowana płytą. Moje GSkille u kumpla na P5B latają 1100Mhz, u mnie przy 900Mhz robią problemy - mimo większych możliwości regulacji vmem u mnie. Nie podoba mi się to, a nie bardzo idzie co z tym zrobić konkretnego. Z drugiej strony, jednak i975 jest wydajniejsze od i965... ech, ciężko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 no właśnie... a mogłbys jeszcze sprawdzić jak sie to ma do wydajności (super pi, jakieś smarki i takie tam)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owen55 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 (edytowane) Moze nie tyle normalne, co popularne. U mnie na 400 potrzeba zaledwie 1,4v a na 415 juz 1,525v... Wczoraj o dziwo moj komp wstal z dzielnikiem 4:5! Z nudow tuz przed spaniem puscilem kompa 400FSB i 500 na pamieciach przy 4-4-4-4-8 i wstal i dzialal stabbbilnie. Co wiecej - puscilem pamieci na 600 przy 5-5-5-5-15 i tez wstal i tez byl stabilny! Tyle, ze 600 juz przy 2,45V :? Ale zostalem przy ustawieniach procka 9x400 i pamieciach 500 z czworkami. Strata w SuperPi w porownaniu do ustawien jak w sigu wynosi 8 sekund, a zysk w napieciach (a co za tym idzie i w temperaturze) taki, ze procek leci na 1,4V a pamieci na 2,25V! :) Mój też aktualnie działa na 4:5, choć przy mniejszych częstotliwościach. FSB 365 i 456 przy def napięciach. Jak zakupię jakieś dobre chłodzenie na procesor to zobaczymy jak będzie przy wyższych taktach. Edytowane 19 Marca 2007 przez Owen55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Czy ktoś chłodzi tą płyte WC i mógłby polecić jakieś bloczki na NB i ewentualnie mosfety (a może jakieś radiatory wystarczą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 (edytowane) no właśnie... a mogłbys jeszcze sprawdzić jak sie to ma do wydajności (super pi, jakieś smarki i takie tam)? No niby sprawdzić mogę - ale u niego na P5B siedzi E6300, u mnie E6600. Ze skręcenem do tych samych zegarów problemów nie ma, gorzej ze sprawą dodatkowego cache'a. Chyba że znaleźć testy niezależne od tych dodatkowych MB pamięci proca... są takie w ogóle? Edytowane 23 Marca 2007 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 No niby sprawdzić mogę - ale u niego na P5B siedzi E6300, u mnie E6600. Ze skręcenem do tych samych zegarów problemów nie ma, gorzej ze sprawą dodatkowego cache'a. Chyba że znaleźć testy niezależne od tych dodatkowych MB pamięci proca... są takie w ogóle? ja mam e6300 na p5w dh zapodaj testy np. przy ustawieniach 7x400 pamięci 400 MHz 5-5-5-15 ja zrobię testy u siebie i na forum porównamy wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 no właśnie... a mogłbys jeszcze sprawdzić jak sie to ma do wydajności (super pi, jakieś smarki i takie tam)? Ja moge się wypowiedzieć w tej kwestii, poniewaz miałem i P5W DH Deluxe i P5B Deluxe WiFi/AP ktora mam obecnie. Musze powiedzieć, ze mimo wszystko jednak P5B Deluxe spisuje się lepiej po odpowiednim dostrojeniu. Nie ma z nia tylu problemow ile sie ma z P5W, chociazby sama obsługa pamięci jest lepsza. Wyniki w SPI, 3d Markach, grach ewidentnie sa lepsze na P5B Deluxe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Jakich problemow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skuters Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 (edytowane) Witam! Mam taki dość uciążliwy problem. Gdy włączę listwę to po 5sekundach komp sam się uruchamia bez duszenia na przycisk. Wiatraki wyją z pełną szybkością i czarny ekran, nie pomaga nawet reset. Muszę 4sekundy potrzymać power i dopiero ponownie włączyć i się normalnie uruchomi. Proc to E4300 @ 2,7. Edytowane 28 Marca 2007 przez Skuters Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master78 Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Witam! Mam taki dość uciążliwy problem. Gdy włączę listwę to po 5sekundach komp sam się uruchamia bez duszenia na przycisk. Wiatraki wyją z pełną szybkością i czarny ekran, nie pomaga nawet reset. Muszę 4sekundy potrzymać power i dopiero ponownie włączyć i się normalnie uruchomi. Proc to E4300 @ 2,7. Wylacz funkcje uruchamiania kompa z pilota - z poziomu windy i z BIOSie. Poza tym - jesli nie bedziesz od razu probowal go wylaczyc, to sam sie wylaczy po krotkim czasie :) Po prostu kiedy wylaczasz zasilke, a pozniej ja uruchamiasz, to aby moc kompa uruchomic z pilota, BIOS robi maly myk - musi zmienic ustawienia :) Stad to uruchamianie sie :) Mnie to wkurzalo - wylaczylem w cholere... Zostawilem tylko wylaczanie z pilota i sterowanie pilotem, a wlaczam recznie :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 ja mam e6300 na p5w dh zapodaj testy np. przy ustawieniach 7x400 pamięci 400 MHz 5-5-5-15 ja zrobię testy u siebie i na forum porównamy wyniki.Ok, nie ma problemu. Procek default, pamięci j.w. Tylko co poza SuperPi ew. testami w Sandrze? Marki odpadają, bo u niego 7600GS siedzi... Dzisiaj spędziłem dobre parę godzin na próbach poskromienia płyty, bez efektu. Ktoś potrafi mi wytłumaczyć, dlaczego pamięci działają 4-4-4-10 na 800Mhz, a nie są w stanie zadziałać jakkolwiek powyżej 900Mhz? Nieważne, czy 5-5-5-15, 6-6-6-18 czy by spd, nic nie pomaga. MCH 1,85v mniej stabilne niż MCH 1,65v... Wkurzam sie, że przy procu puszczonym 378x9 (3.4Ghz) pamięci chodzą na 756Mhz... mając potencjał na ponad 1Ghz. Nie wiem czy jest sens z innym biosem próbować, obecny to 1705... any ideas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 No wiec co do pamieci to aktycznie bywa dziwnie. U mnie bylo tak, ze pamieci nie chcialy leciec na dzielniku 4:5 (np na 1000 przy 4kach), az pewnego dnia poszly... :blink: I do dzis lataja na 1000, 1100.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duniek Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Wie ktos moze cos na temat biosu 2001 i 2004 beta, ktos juz je testowal ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Ok, nie ma problemu. Procek default, pamięci j.w. Tylko co poza SuperPi ew. testami w Sandrze? Marki odpadają, bo u niego 7600GS siedzi... Dzisiaj spędziłem dobre parę godzin na próbach poskromienia płyty, bez efektu. Ktoś potrafi mi wytłumaczyć, dlaczego pamięci działają 4-4-4-10 na 800Mhz, a nie są w stanie zadziałać jakkolwiek powyżej 900Mhz? Nieważne, czy 5-5-5-15, 6-6-6-18 czy by spd, nic nie pomaga. MCH 1,85v mniej stabilne niż MCH 1,65v... Wkurzam sie, że przy procu puszczonym 378x9 (3.4Ghz) pamięci chodzą na 756Mhz... mając potencjał na ponad 1Ghz. Nie wiem czy jest sens z innym biosem próbować, obecny to 1705... any ideas? Wiesz ten problem ciągnie się na forum już od ponad pół roku wszyscy o w wszystkim wiedzą mam namyśli firmę asus a nikt nic nie robi są obietnice że nowy bios naprawi problem ale tylko na obietnicach się kończy testowałem wszystkie dostępne biosy od 1601 do 2004 i nic z tym nie zrobiono u mnie pamięć lata na 860 przy spd tamingi 5-6-6-18 tak ustawia płyta pod windowsem jak odpalę memset mogę zejść do 5-4-4-10 pamięć ma potencjał u kolegi na p5b idzie bez problemu 1100 przy 5-5-5-15, no a u mnie na p5w j.w. czekam aż intel wyda nowe chipsety jak nie rozwiążą problemu a nowe rozwiązania będą atrakcyjne pozostaje zmiana płyty, chociaż poza problemem z pamięcią płyta spisuje się idealnie. Wie ktos moze cos na temat biosu 2001 i 2004 beta, ktos juz je testowal ??? testowałem nie wnoszą nic nowego, ale też niczego nie pogarszają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 W końcu asus wydał bios na jaki czekałem moje patrioty śmigają 500 MHz przy ustawianiach 4-4-4-8 BIOS 2107 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) albo link nie dziala albo to ma coś wspólnego z 1IV albo nie umiem pobrać :( hmm ... dlaczego bez zrzutu ekranu? Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez Kipek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Pryma a prylis :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEOTROPIC Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Dobre prawie sie nabralem :D a co do takiego biosu to go pewnie nigdy nie bedzie temat umiera razem z ASUSEM :wisielec: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Nurtuje mnie jedno pytanie... Jakie najmniejsze V możecie dać na procka? U mnie nie zależnie czy Celek Pentium czy Core to min 1,275V :mur: Macie przypadkiem mniej? 1,150 mmm :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nurtuje mnie jedno pytanie... Jakie najmniejsze V możecie dać na procka? U mnie nie zależnie czy Celek Pentium czy Core to min 1,275V :mur: Macie przypadkiem mniej? 1,150 mmm :-) Ja na e6300 mogę dać min 1.2250V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEOTROPIC Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 u mnie 1,225 przy e6400 ale jak pod plyte podepniesz 3 wentyle 120 to bedziesz mial mniej w rzeczywistosci :smile2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Super :] Czyli ja mam najwięcej. No nic, trudno. Dzięki chłopaki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adixo Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Chodzi mi o czas trwania post, raz się bawiłem w biosie i udało mi się uzyskać jakieś 10~12 sekund ale nie potrafię tego powtórzyć :( obecnie mam jakieś 1,5 minuty :) Znacie sposób, lub co pozmieniać w biosie aby skrócić ten czas ? bo już mnie cholera bierze Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez Adixo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Chodzi mi o czas trwania post, raz się bawiłem w biosie i udało mi się uzyskać jakieś 10~12 sekund ale nie potrafię tego powtórzyć :( obecnie mam jakieś 1,5 minuty :) Znacie sposób, lub co pozmieniać w biosie aby skrócić ten czas ? bo już mnie cholera bierze poczytaj trochę ten temat pło to już wałkowane z 5 razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kastorek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam wyjadaczy P5W DH prosze o info czy to bedzie chodzić sprawnie. Komp ma być do wszystkiego po trochu: filmy, gry, muzyka i troche podkrecania jak bedzie trzeba. Z góry dziekuje za rzeczowe opinie pozdrawiam GeForce 8800 GTS Asus 320MB TV & 2x DVI (PCI-E) Intel Core2 Duo E6300 1.86 GHz (S775) BOX Asus P5W DH Deluxe Intel 975X GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Do tej plyty lepiej nadaje sie procek z wyzszym mnoznikiem. Kup 6600 lub 4300. Karta graficzna tez nie pasuje. Lepiej oddaj ja mnie, a ja dam Ci extra x1900xtx! ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam wyjadaczy P5W DH prosze o info czy to bedzie chodzić sprawnie. Komp ma być do wszystkiego po trochu: filmy, gry, muzyka i troche podkrecania jak bedzie trzeba. Z góry dziekuje za rzeczowe opinie pozdrawiam GeForce 8800 GTS Asus 320MB TV & 2x DVI (PCI-E) Intel Core2 Duo E6300 1.86 GHz (S775) BOX Asus P5W DH Deluxe Intel 975X GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz Płyta ok,jej wadą jest niskie max FSB (ok380-400MHz),dlatego procki należy kupowć w miarę z wysokim mnożnikiem,poczekałbym na E4400(mnożnik x10 2M cache),lub E6420(mnożnik 8, 4M cache).Mam tę mobo od 08.2006 i tak prawdę mówiąc nie miałem na niej jednej zwiechy,aczkolwiek ta konstrukcja jest jedna z pierwszych pod C2D i obecnie są już nowsze konstrukcje.Jeżeli miało by to być na Intelu 975x,to Abit AW9D jest godny polecenia(640zł), z droższych Asus P5W64-WS PRO (960zł). :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Mam prośbę do wszytskich posiadaczy p5wdh, a mianowicie potrzebuje alternetywnych miejsc wlutowania rezystorka do vdropa (mod z odlutowaniem), będę bardzo wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 solder-pady odpadly? jak tak to zapomnij ze alternatywne punkty pomoga, solder pady lacza takze sciezki w plycie, a jak ich nie ma to trzeba laczyc gora, jak to zrobic trzeba wydedukowac z pdf'a do ADP3189 - do znalezienia na google. a jak nie odpadly to miernik i szukasz alternatywow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...