Skocz do zawartości
cyrus_6

Asus P5w Dh Deluxe - Wszystko O Płycie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sciagajcie tego linka. Chciałem to zrobić i program antywirusowy wszczął alert o wirusie!!!

Wiec odradzam.

Nie jestes jedynym, ktoremu okienko takie wyskoczylo. Nie ma sie co bac, program jest pewny i nie jest virem. Daje sie aby normalnie sie sciagalo i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze no mam problem - 3,6ghz na 1,4v pozwolilo wykonac super pi 16m (pamiec 800mhz 2,3v) ale wiecej juz udzwignac nie moge :/ Nie wiem moze temperatury - 32-35 proc i 39 mobo :/ A pozatym co to sa vmody?? Co one daja itp. I dalej czekam az ktos napisze jakas ciekawa konfiguracje (fsb i v) dla czegos podobnego co ja mam. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i lipa na całego. Oczywiście jak chcę coś pożyczyć to nikt nagle nic nie ma :mur:

Kupiłem jakieś zwyklaki 256MB 533 za 70pln :D ale cały czas to samo ,czyli nic :sad:

@DEVILEK

No nie trybi,tak czaryny ekranik,diody też nie migają.Jedynie dioda na płycie się pali,i wiatraki fikają

Edytowane przez Gemmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i lipa na całego. Oczywiście jak chcę coś pożyczyć to nikt nagle nic nie ma :mur:

Kupiłem jakieś zwyklaki 256MB 533 za 70pln :D ale cały czas to samo ,czyli nic :sad:

Eee :-| Nie trybi w ogole, wlacza sie i ciemny ekran tylko jak rozumie ?

Diody na klawie migaja jak sie wlacza, czy takze nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak dla jaj wlazłem i faktycznie-tjojana ma to cus:

takie cuś mi avast wykryl:

Win32:Killwin-F [Trj]

:lol: Przestan takie rzeczy wypisywac. To normalny progs, tylko jakos glupio go programy anty vir wykrywaja.

@Gemmy : mielismy identycznie na paru mobaskach Asusa i one byly uwalone totalnie :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vfsb i vmch ??

tego nie znam :/

"A pozatym co to sa vmody?? Co one daja itp. I dalej czekam az ktos napisze jakas ciekawa konfiguracje (fsb i v) dla czegos podobnego co ja mam. pozdro"

Jesli nie rozumiesz pojecia vsfb i vmch to juz napewno nic nie pojmiesz z vmodow.

Napiecia w biosie podnies. Przeciez aby cos moglo szybciej niz fabrycznie dzialac, musi dostac wiecej pradu.

Ciekawa konfiguracja to np. FSB 450x9/1.65V cpu itp, itd. Nie wykonalna raczej na ac. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozecie napisac jakie macie temperatury procka i chipsetu ?? I przy jakim obciazeniu i jakie napiecia.

U mnie wyglada to tak (przy wlaczonym Seti):

Dołączona grafika

Martwi mnie temp chipsetu, co o niej myslicie ?

Procek 60 stopni bo box cooler niestety narazie. Przy sp2004 dochodzi do 69 :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry pomysl, najlepiej w takim formacie:

E6x00 @ xxxx

P5W DH xxxFSB

"Pamiec" DDR2-xxx x:x

CPU Vcore Voltage : xxxx

Memory Voltage : xxxx

FSB Termination V :xxxx

MCH Chipset V : xxxx

ICH Chipset V : xxxx

Natknalem sie na to na zagranicznym forum;)

Oto moj konfig:

E6400 @ 3200MHz

P5W DH 400FSB

OCZ 2x1GB DDR2-800 1:1

CPU Vcore Voltage : auto

Memory Voltage : 2,15V

FSB Termination V :auto

MCH Chipset V : 1,60V

ICH Chipset V : auto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P5W DH DLX max FSB 395 MHz w pełni stabilnie z E6400 (1.4V dla CPU tak dla pewności). Napięcia te co trzeba podniesione do poziomu "fioletowego". Na 400 MHz winxp nawet sie nie załaduje - czarny eran jeszcze przed ładowaniem systemu. Powyżej 400 MHz juz zupełna kiszka - tylko awaryjne wejście do biosu załatwia sprawę. Cóz, liczyłem na wiecej, tym bardziej że ze wszystkimi napieciami na auto 390 MHz bez problemu. Pamięci na AUTO, co dało niecałe DDR600 przy paskudnych timingach 5-6-6-15, bo inaczej przy ~DDR700 ściana. Ale tak to jest jak mało timingów do ustawienia w biosie. Ach, nie ma to jak P5B deluxe - E6300 i FSB 450 MHz z palca bez grzebania i zmiany napięć - tylko dla pamięci 1.9V tak dla pewności. Teraz zobaczymy co pokaże foxconn na P965 - zżera mnie ciekawość, tym bardziej że producent w Polsce dosyć egzotyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vcore jak najbardziej :D Ale Vfsb i Vmch to znikomy wplyw...

Mówiłem o tym i będę powtarzał Vmch to kluczowe napięcię dla tej mobo.Im więcej tym lepiej+ oczywiście dobre chłodzonko dla chipa.

Max płyty w Waszej :wink: rev. to 1.65V, po Vmodach to ok 2.1V i tu rozwija skrzydła(niestety) i to na FC

To moze pochwalcie sie jakie macie wyniki oc c2d i jaka to jest konfiguracja (proc, pamieci, mobo, jakie napiecie itp.) Pozdro

Żeby z tego tematu nie powstał zaraz jakiś folwark :D

To może wyniki c2d w temacie o c2d lub w Spi,a tu max FSB ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P5W DH DLX max FSB 395 MHz w pełni stabilnie z E6400 (1.4V dla CPU tak dla pewności). Napięcia te co trzeba podniesione do poziomu "fioletowego". Na 400 MHz winxp nawet sie nie załaduje - czarny eran jeszcze przed ładowaniem systemu. Powyżej 400 MHz juz zupełna kiszka - tylko awaryjne wejście do biosu załatwia sprawę. Cóz, liczyłem na wiecej, tym bardziej że ze wszystkimi napieciami na auto 390 MHz bez problemu. Pamięci na AUTO, co dało niecałe DDR600 przy paskudnych timingach 5-6-6-15, bo inaczej przy ~DDR700 ściana. Ale tak to jest jak mało timingów do ustawienia w biosie. Ach, nie ma to jak P5B deluxe - E6300 i FSB 450 MHz z palca bez grzebania i zmiany napięć - tylko dla pamięci 1.9V tak dla pewności. Teraz zobaczymy co pokaże foxconn na P965 - zżera mnie ciekawość, tym bardziej że producent w Polsce dosyć egzotyczny.

Ta płyta nie jest stworzona dla 6300,6400 tylko 6600 up.Max DDR600? To co są za pamiątki :blink: Rozumiem że na P965 poleciały wyżej

Gemmy a jak ty podkreciles twojego procka?:D (na ilu teraz chodzi?)

Ha,haha...naprawdę zabawne :D Teraz leży

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta nie jest stworzona dla 6300,6400 tylko 6600 up.Max DDR600? To co są za pamiątki :blink: Rozumiem że na P965 poleciały wyżej

Ha,haha...naprawdę zabawne :D Teraz leży

Wiem że ta płyta na 975X nie może pochwalić się wysokim FSB tak jak płyty na P965, więc z allendale nie wyciśnie wszystkich soków. Co do pamieci - bez problemu robią DDR900 na 1.9V na P965 (twinmos twister DDR800), tyle że przy ustawieniu manualnym nie da się przejść DDR700 przy FSB 350 1:1 (ta ściana jest opisana w FAQ), zaś jak dam wszystko na auto można uzyskać FSB395 MHz, jednak pamieci wtedy działają na dzielniku 4:3, co daje niecałe DDR600 i to przy marnych timingach. Tak to sobie płytka ustawia. W biosie jest po prostu za mało timingów do ustawienia. DDR900 mogę na tych pamięciach uzyskać na tym asusie, ale nie na ustawieniach typu 1:1. Edytowane przez mach82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj kilka wynikow krecenia C2D - zainteresuja was pewnie te na P5W DH :)

http://img178.imageshack.us/img178/6006/1ol9.png

http://img171.imageshack.us/img171/9549/conroe1rk0.png

http://img171.imageshack.us/img171/2151/notstableik1.png

Edytowane przez aNDY^aND

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi