RsNeo Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Czesc mam pytanko: W ktoryms tam posscie z kolei w tym temacie ktos poruszyl temat SLI na tej mobo ze niby obsluguje. Ale jaka obsluguje ? ;] Bo p5W DH Deluxe chyba nie. Wiec tak : jesli nie to czy zmodowane sterowniki zadzialaja mi na GF 7950gx2 ? Jesli nie to jaka mam kupic mobo .... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Zadzialaja i to na P5W DH. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 W końcu musze zapytać; jakie są bezapelacyjnie najlepsze pamięci na p5w dh deluxe, chodzi mi o 2 x 1024 oczywście pod OC. Cena do 1,3k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master78 Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Kuffa, ktos podnosil BIOS na tej mobo za pomoca dysku na usb (lub pamieci flash) ew. CD? Asus update cos skopal z aktualizacja z pliku i BIOS nie wstal. Ta ich funkcja crash-free itd jest oglnie mowiac do kitu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Czy ktoś miał jakieś wieksze problemy z pamięciami Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 800MHz CL5-5-5-12 lub z wersją Low Latency? Ew. jakie crosair polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uncle Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Odpuść sobie Geila. Najmniej kłopotów miałem jak do tej pory z Kingstonami, które poza tym potrzebują mało voltów. Geila musza mieć min. 2.1V, więc..... są wymagające (chodża między 2.1 a 2.3V). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Odpuść sobie Geila. Najmniej kłopotów miałem jak do tej pory z Kingstonami, które poza tym potrzebują mało voltów. Geila musza mieć min. 2.1V, więc..... są wymagające (chodża między 2.1 a 2.3V). A kto tu mówi o Geilach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uncle Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 A kto tu mówi o Geilach?W podpisie masz to: "RAM: G SKILL 2x1Gb or Geil" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Tak czy siak (licząc ze podpis jest aktualny) kingston nie nadaje sie zupełnie do oc wiec odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 bezapelacyjnie : Crucial 2x1gb Ddr2 667 Anniversary Edition spokojnie idą 800Mhz przy timingach 3.3.3.8 , a kosztują 1100 zł ktoś juz je wykręcił na ponad 1300Mhz przy 5.5.5.15 zapytaj Baziego z forum, o nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg sd Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Dzięki Placku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenGo Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Mógłby ktoś (najlepiej na screenie) pokazać gdzie podpiąć kabelki od audio z wejścia na przednim panelu ? Kabelki od USB dopasowałem ale od audio znaleźć nie moge :/ W instrukcji też nie ma o tym wzmianki :/ Moja płyta to oczywiście p5w DH dlx 1.02g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Mógłby ktoś (najlepiej na screenie) pokazać gdzie podpiąć kabelki od audio z wejścia na przednim panelu ? Kabelki od USB dopasowałem ale od audio znaleźć nie moge :/ W instrukcji też nie ma o tym wzmianki :/ Moja płyta to oczywiście p5w DH dlx 1.02g Instrukcja rozdział 2 str 36 punkt 9 - Front panel connector.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Ta płyta Asus P5w Dh Deluxe obsługuje Pamiątki EPP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Co ma plyta do obslugi EPP ? Nic 975X nie obsluguje EPP. Dzialac beda, ale tryb EPP nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 EPP dla mnie jest bez sensu, ni to rewolucyjne, ni przydatne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 To jak to jest, jak kupisz pamiątki np. Team Xtreem 2x1GB PC6400 800MHz CL4-4-4-10 EPP. to jak to będzie się miało z tą płytą? Będą pracować: 800MHz CL4-4-4-10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Jak ręcznie ustawisz to tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Jak ręcznie ustawisz to takczyli można je brać do tej płytki i będą chulać na CL4.4.4.10? i z kręceniem też nie będzie problemów z powodu tego EPP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 NIE EPP to tylko "podwójne" SPD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 (edytowane) NIE EPP to tylko "podwójne" SPD Acha, czyli jestem hapy :lol: Dzięki za szybką odpowiedź :-P Mam jeszcze jedno ostatnie pytanko, czy ta płyta: Asus P5B-Deluxe obsługuje EPP? Edytowane 26 Listopada 2006 przez .:Max:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master78 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Mógłby ktoś (najlepiej na screenie) pokazać gdzie podpiąć kabelki od audio z wejścia na przednim panelu ? Kabelki od USB dopasowałem ale od audio znaleźć nie moge :/ W instrukcji też nie ma o tym wzmianki :/ Moja płyta to oczywiście p5w DH dlx 1.02g Nie wiem w czym problem? :D Tak jak w poscie wyzej - instrukcja jasno podaje gdzie i co trzeba podlaczyc :) BTW - jesli panel audio na przodzie nie jest 'HD Audio', to w BIOSie trzeba zmienic ust. na AC'97 Audio :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Wymieniłem grafikę ATI1900 na GF8800GTX Po włączeniu kompa bios mi okrutnie zwolnił. Przełączanie różnych parametrów odbywa się skokami co sekundę. Szybciej się nie da. Do tego za każdym razem mruga ekran. Myślałem że to coś u mnie, ale mój kolega ma taki sam zestaw i u niego jest podobnie. Może to wina chipsetu Intela + karta nvidia Po wgraniu windy wydajność jest normalna. Zmiana biosu nic nie dała. może macie jakiś pomysł, co może być nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 A jaki masz bios?? Odezwij sie do mnie na gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 (edytowane) Wymieniłem grafikę ATI1900 na GF8800GTX Po włączeniu kompa bios mi okrutnie zwolnił. Przełączanie różnych parametrów odbywa się skokami co sekundę. Szybciej się nie da. Do tego za każdym razem mruga ekran. Myślałem że to coś u mnie, ale mój kolega ma taki sam zestaw i u niego jest podobnie. Może to wina chipsetu Intela + karta nvidia Po wgraniu windy wydajność jest normalna. Zmiana biosu nic nie dała. może macie jakiś pomysł, co może być nie tak Ta karta wymaga elektrowni. Sprawdź czy przypadkiem wentylatory nie zwolniły ci poniżej granicy 800 obrotów po obciążeniu kartą. Bo to wywołuje dokładnie takie objawy. Mam tez taką teorię, iż może tak się dziać też przy innych parametrach odbiegających od normy założonej przez Asusa. Sprawdź napięcia!!! Edytowane 29 Listopada 2006 przez Zigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Bez przesady. Jacek ma Seasonika 600W a ja Tagana 530W więc zasiłek takich słabych nie mamy. Bios jest najnowszy oficjalny 1602 przynajmniej u mnie. Wogóle cos sie ostatnio skaszaniło.Post trwał 5 sekund teraz trwa 25. Masakra.Chyba drugi raz nie kupiłbym tej płyty ale dołożył i wziął 680i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Jutro zerkne jak jest u mnie Ale jakos nie zauwazylem takich akcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Btw szukam dobrych pamiątek bo zamówłem geile 2x1024 Ultra i okazały trafione i sypały błędami.Ktoś coś sprowadza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 (edytowane) Bez przesady. Jacek ma Seasonika 600W a ja Tagana 530W więc zasiłek takich słabych nie mamy. Bios jest najnowszy oficjalny 1602 przynajmniej u mnie. Wogóle cos sie ostatnio skaszaniło.Post trwał 5 sekund teraz trwa 25. Masakra.Chyba drugi raz nie kupiłbym tej płyty ale dołożył i wziął 680i. To że macie mocne zasilacze nie oznacza automatycznie, że wszystkie napięcia macie w normie a już na pewno nie oznacza iż nie ma spadku w stosunku do tego co było wcześniej. Wystarczy że wentylki wam pracowały blisko tych 800 przed władowaniem "prądożercy" i nagle dodatkowe minimalne zmniejszenie napięcia spowodowało spadek np o raptem 20 obrotów.Dajmy na to masz teraz 790 obr/min. Już masz długie botowanie i utrudnione poruszanie się po biosie. Edytowane 30 Listopada 2006 przez Zigi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 To że macie mocne zasilacze nie oznacza automatycznie, że wszystkie napięcia macie w normie a już na pewno nie oznacza iż nie ma spadku w stosunku do tego co było wcześniej. Wystarczy że wentylki wam pracowały blisko tych 800 przed władowaniem "prądożercy" i nagle dodatkowe minimalne zmniejszenie napięcia spowodowało spadek np o raptem 20 obrotów.Dajmy na to masz teraz 790 obr/min. Już masz długie botowanie i utrudnione poruszanie się po biosie. obaj mamy chłodzenie wodne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...