maciek2107 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 koles zapewne wystawil zasilacze na probe w takiej cenie, widzac popytn na nie napewno wystawi cos jeszcze:) moze na gwarze 24msc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Wersja thn-p (modecom) jest niewiele starsza od hln a co do sprawnosci pare procent roznicy na kozysc hln. Seria HNL była robiona na ruski rynek ( for Russia only) :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Kiedy juz umre nie chce zostac w nastepnym wcieleniu lezakiem magazynowym, bo ewidetnie graja nimi w hokeja. Oprocz porysowanej obudowy zasilacz sprawia wrazenie nieuzywanego, zero oznak kurzu, wtyczki tez swiezo wygladaja ;] Zasilator ma 3 molexy Oo W aukcji o tym pisalo ale mialem wrazenie ze chodzi o 3linie po 2 molexy, ale mniejsza o to. Kable sa dlugie, nie to co w mojej delcie. Pod wieczor dam znac po crashtestach jak trzyma napiecia, tudziez co pociagnie za soba po wybuchu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 i jak zasilka sie sprawuje ? bo dzis do mnie dojdzie i nie wiem czy podlaczac:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Szkoda, że nikt nie zakupił fortrona :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Kiedy juz umre nie chce zostac w nastepnym wcieleniu lezakiem magazynowym, bo ewidetnie graja nimi w hokeja. Oprocz porysowanej obudowy zasilacz sprawia wrazenie nieuzywanego, zero oznak kurzu, wtyczki tez swiezo wygladaja ;] Zasilator ma 3 molexy Oo W aukcji o tym pisalo ale mialem wrazenie ze chodzi o 3linie po 2 molexy, ale mniejsza o to. Kable sa dlugie, nie to co w mojej delcie. Pod wieczor dam znac po crashtestach jak trzyma napiecia, tudziez co pociagnie za soba po wybuchu. pod wieczór maiło być inie ma-cyzby autodestrukcja :D mi tam 350w delta w ciuszkach chiefa po modach i przejsciach ciągneła juz celinke na 5.3 ghz i 7300gt....to naprawde sa fajne zasiłki.. 12 11.99-12.01 bez meirnika ale pomairy na def pokrywają sie z tym jak byl zasialcz skalibrowany więc są raczej ok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Zasilacz działa. I tyle moge napisac bo miernik zaginął w akcji, i nie podam napiec w trakcie spozycia prądu. Czujnik dfi ładnie mi pokazal ze na lini 5 mam napiecie cos kolo 3.2v wiec raczej tym tez sie nie bede sugerowal. Komp działa, zadnych resetow jeszcze nie uswiadczylem, cisza taka jak u delty i chyba wiecej nie dodam. Zauwazylem tylko ze delta jest ciut ciezsza od tego sisonika, ale ten za to mniej sie nagrzewa wiec to mile dla obudowy. Na dniach sprawdzi sie jeszcze na porzadnej grafice, ale watpie zeby byly z nim jakies problemy. Jak dla mnie dobry wybor, lepszego zasilatora nie znajdziecie. Oferuje taka sama moc jak fotrton [przynajmniej tak wnioskuje z tabliczek], ale jest cichszy i kabelki dluzsze. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 kurna zwłaszcza mi się ten fortron spodobał hln dość ciekawa chciałbym zobaczyć test tego zasilacza i nawet seasonic dość atrakcyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Hln to jest samo prawie co gln roznica polega na braku zastosowania zabezpieczenia przecil przeciarzeniowego chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 A co powiecie o tym Seasonicu 500W? Bo braciakowi pod 2x7600GT musze coś wybrać, a ma na to około 250 zł ... http://www.allegro.pl/item119036640__raryt...pciex_sata.html jest to dokladnie ten sam zasilacz co S12-500W. Mechanicznie i elektronicznie niczym się nie różnią. Bebechy są te same ;) Jedyna roznica polega na tym, ze sa ciut krotsze kable, nie dostajesz opakowania, instrukcji, obslugi, kabla 220V ;) No i zasilacz nie jest pomalowany na czarno ;D Pomiary sprawności kształtują się ponad 80% przy obciazeniu 25%, 50% i 100% ;) Tak wiec dostajemy zwyklego seasonica za 200zł taniej ;) (ja sie nie zastanawiałem, czekam teraz na przesylke ;) ) Pozdrawiam i zachęcam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 a jak sie to ma do tego 400W seasonica:) ktory to model i czy duzo ustepuje tej 500W wersji ? bo wlasnie takowa posiadam i jutro bede montowal do kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 a jak sie to ma do tego 400W seasonica:) ktory to model i czy duzo ustepuje tej 500W wersji ? bo wlasnie takowa posiadam i jutro bede montowal do kompa Niestety SS-401HT jest na starych bebechach ( od wersji SUPER TORNADO ), natmoiast ss-400HT jest juz nowsza wersja. Co do porownania z ss-500HT to ciezko mi cokolwiek powiedziec, ale bardzo prawdobodobne jest to, ze bedziesz miec mniej wtyczek, gorszy wentylator (glosniejszy) i mniejsze radiatory wewnatrz. Jednak napewno jest to znacznie lepszy zasilacz niz np. chieftec, albo modecom :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 SS-401HT wygląda identycznie jak S12-430HB: http://www.silentpcreview.com/article226-page2.html http://www.friend.bun.pl/Zasilacze/Seasoni...s/dscf0386.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziu Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Kupilem kilka dni temu tego fortrona HLN, oczywiscie z allegro. Zasilacz wyglada dosyc solidnie, kable jak zawsze krotkie i tylko 3 molexy :| Obudowa niestety nieco porysowana, nie mialem tego w poprzednim fortronie 350mdn. Porownujac jeszcze mase obu tych zasilaczy, wydaje mi sie ze stary mdn 350 jest lepiej zrobiony. Nie mialem okazji jeszcze go testowac bo czekam na procka ale jak tylko go dostane chetnie zamieszcze pomiary napiec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 SS-401HT wygląda identycznie jak S12-430HB: http://www.silentpcreview.com/article226-page2.html http://www.friend.bun.pl/Zasilacze/Seasoni...s/dscf0386.html nie wygląda identycznie, przypatrz się dobrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) nie wygląda identycznie, przypatrz się dobrze ;) oprocz wentylatora nie widzę roznicy ... Kodziu: myslisz ze im cięzszy tym lepiej ? MDN ma pasywne PFC czyli spory dławik ktory zwiększa masę zasilacza (i buczy przy większych obciązeniach)... Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) przegladnelem sobie testy i moge powiedziec ze za 99zl zrobilem bardzo dobry zakup :) przygotwouje sie do wlozenia do kompa , czeka tylko az sprawdze szczelnosc i odpowietrzebie pierwszego wc:) wyglada na bardzo cichy przy malym obciazeniu i o to chodzilo zeby w nocy (idle )nie bylo nic slychac Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 przegladnelem sobie testy i moge powiedziec ze za 99zl zrobilem bardzo dobry zakup :) przygotwouje sie do wlozenia do kompa , czeka tylko az sprawdze szczelnosc i odpowietrzebie pierwszego wc:) wyglada na bardzo cichy przy malym obciazeniu i o to chodzilo zeby w nocy (idle )nie bylo nic slychac owszem, zakup jak najbardziej udany :) mysle ze bedziesz zadowolony, pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) nie wygląda identycznie, przypatrz się dobrze ;)Czym sie rozni, jak pcb jest identyczne co teoria na temat seasonica poszla do piachu ale ja lubie z takich teoretykow sie smiac :lol: Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodziu Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Kodziu: myslisz ze im cięzszy tym lepiej ? MDN ma pasywne PFC czyli spory dławik ktory zwiększa masę zasilacza (i buczy przy większych obciązeniach)... Mysle tak z prostego powodu, mialem do czynienia z codegenami i megabajtami a te nigdy nie przekraczaly wagi 0,5-0,7kg ! MDN za to wazyl ponad 1,5 kg. Druga sprawa: mozesz miec racje, HLN ma aktywne pfc i mozliwe ze to wlasnie z tego wzgledu jest lzejszy (MDN mial pasywne) Roznica nie jest duza, jednak patrzac przez tylna siatke zasilacza widac ze troche w nim pustawo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Mysle tak z prostego powodu, mialem do czynienia z codegenami i megabajtami a te nigdy nie przekraczaly wagi 0,5-0,7kg ! MDN za to wazyl ponad 1,5 kg. Druga sprawa: mozesz miec racje, HLN ma aktywne pfc i mozliwe ze to wlasnie z tego wzgledu jest lzejszy (MDN mial pasywne) Roznica nie jest duza, jednak patrzac przez tylna siatke zasilacza widac ze troche w nim pustawo.... Pustawo ze wzgledu na zmniejszenie wagi przez producenta z 2,5kg do 1.9 zeby placic mniejszy podatek z a utylizacjie i zeby zasilacz byl zgodny z normami Rohs Weee i ogolnie zeby by eco-friendly ... zawdziecza to wage dzieki wysokiej efektywnosci na poziomie max 83%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeuroPL Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Czym sie rozni, jak pcb jest identyczne co teoria na temat seasonica poszla do piachu ale ja lubie z takich teoretykow sie smiac :lol: zapraszam na silentpcreview ;) jak już wszystko przeczytasz o seasonicach to bedziesz mogl sie smiac sam z siebie :) "o boze, jaki bylem glupi" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Ten fortron podobny do mojego GLNa :) wiec pewnie to dobry zasilator ja na swój nie narzekam dobrze sie sprawuje a za tą cene to napewno sie opłaca ja za swój zasialtor dalem 100 zeta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Tak wiec dostajemy zwyklego seasonica za 200zł taniej ;) (ja sie nie zastanawiałem, czekam teraz na przesylke ;) ) Pozdrawiam i zachęcam :) Ja też wylicytowałem "rzutem na taśmę" tego SS-500HT. Czekam na przesyłkę. Jak będzie działał, to rozkręcam go, zrobię parę fotek + pomiary i zapodam na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 ja podlaczylem mojego seasonica 400W -i na razie nie bawilem sie w oc itp -ale jest duzo ciszej niz na chiefie 420w df od sierteca. tamten chief dawal sobie rade z x2 po oc i 7800GT -zobaczymy jak sobie seasonic poradzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 zapraszam na silentpcreview ;) jak już wszystko przeczytasz o seasonicach to bedziesz mogl sie smiac sam z siebie :) "o boze, jaki bylem glupi"no własnie tam czytałem ale rozebrałem ten zasilacz i nijak roznicy w samej elektronice nie zauwazyłem... natomiast natrafiłem w innych miejscach na info ze SS-401HT to wersja bulk S12-430 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 zgk5 - dotarla do Ciebie zasilka juz? Ja też wylicytowałem "rzutem na taśmę" tego SS-500HT. Czekam na przesyłkę. Jak będzie działał, to rozkręcam go, zrobię parę fotek + pomiary i zapodam na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) ja na swoja czekalem okolo tygodnia -niby jakies pomylki bo mowili ze wyslali a potem ze nie itp.ale w koncu dotarl i spisuje sie ok , widac ze nie jakis naprawiany rozkrecany itp . tyle ze ja wzielem 401ht edit -ma go juz od poniedzialku Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) zgk5 - dotarla do Ciebie zasilka juz?Jeszcze nie, kasę wysłałem w poniedziałek a wczoraj rozmawiałem ze sprzedającym ( ktech1), dopiero skądś tam wrócił i meldowł że "zorientuje się w sytuacji". Właściwie to chciałem zapytać - czy ktoś ( oprócz Ciebie) już otrzymał od niego wylicytowny SS-HT401 bądź SS-500HT ??? Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez zgk5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Nie otrzymalem jeszcze swojego - kase w poniedzialek przelewem dostal klient. Zobaczymy jak szybko sie wyrobi. Swoja droga troche dlugo, z dostarczeniem juz tak rarytasnie nie jest. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...