Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Jeszcze nie, kasę wysłałem w poniedziałek a wczoraj rozmawiałem ze sprzedającym ( ktech1), dopiero skądś tam wrócił i meldowł że "zorientuje się w sytuacji". Właściwie to chciałem zapytać - czy ktoś ( oprócz Ciebie) już otrzymał od niego wylicytowny SS-HT401 bądź SS-500HT ??? Paru postow wczesniej juz nie warto czytac? Ta kupilem w niedziele przyszedl we wtorek. Oczywiscie za pobraniem bo szybciej i wygodniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Widocznie po wplacie na konto przestaje sie mu spieszyc, warte odnotowania przy komentowaniu aukcji. :D Paru postow wczesniej juz nie warto czytac? Ta kupilem w niedziele przyszedl we wtorek. Oczywiscie za pobraniem bo szybciej i wygodniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) jestem po jakis juz tam testach tego seasonica 401HT (wczensiej mialej chiefa 420W siertec rev 2 ) i tak cisza- w stresie jak dla mnie tak samo , w idle jednak seasonic minimalnie cichszy (ale nie bezglosny) napiecia - na 5v i 12 v -czy w idle czy stresie praktyczene ss trzyma zawsze na jednym poziomie i w granichac 11.98-12 , oraz 4.99 -5 .stabilne jak skala , przy chieftecu ktory tez trzymal je bardzo dobrze jednak wystwpowaly jakies tam minimalne skoki itp . 3v - tu cos z ss nie tak , wczesniej jak na dfi nf4 ultra-d dawalem na memki zasilanie z 3v to uzyskiwalem jakies 3.1-3.2v skaczace , natmomiast na ss 3.0-3.1 okolo . i teraz jako ze posiadam winbondy musze juz caly czas jechac na 5v bo takie 3v nie styka ....... sprzet opteron 2.9ghz ,7800 gt 480/1200 1.5v , hdd itp napiecia mierzone miernikiem-to co pokazuje sg to nawet nie sa blisko rzeczywistym jak na zasilacz za 100zl to powiedzialbym ze rewelacja ten ss Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) no to spoko bo ja zrobilem identyczna zmiane zasilacza jak Ty :D kupilem zasilacz z mocnymi liniami 12v i jeszcze jestem kase do przodu :D http://www.allegro.pl/item122343985_chieft...2_0_cichy_.html a kupilem http://www.allegro.pl/item122498874__raryt...pciex_sata.html :D cena 99 to byla jakas dziwna promocja... widzialem zagranica to 60 dolcow.. czyli 2 razy wiecej w sklepach :) mysle ze tez bede zadowolony.. bedzie zasilac C2D z duzym o/c i grafe jak kupie ;) Edytowane 22 Sierpnia 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 (edytowane) dokladnie taka sama zamiana i dokladnie tyle wzielem za mojego chiefa co ty:) ja jutro potestuje tego ss mocnej -do kompa z x2 go podlacze:) zrobilem testy na kompe x2 3800@ 3ghz 1.47v 7800GT @ 490/1150 1.5v oprcz tego 2x120mm na chlodnicy +hdd +dvd+fdd +2x80 mm nawiewu na mobo itp (wszystkie wentyle na 12v) test dual prime +3dmark 2006 i napiecia ani drgna .... caly czas 11.97-11.98 , 5.03-5.04 zasilacz daje rade a sprzet juz konkretny - naprawde godny polecenia mierzone miernikiem oczywiscie Edytowane 23 Sierpnia 2006 przez robot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 No to pysznie bo wlasnie otworzylem paczke i moim oczom ukazal sie seasonic 401HT :D heheh... nie ma tylko naklejek na obudowie ale mi to nie przeszkadza :] kupione z ktech1 z allegro.. zostala mu 1 sztuka od ostatniej aukcji zadzwonilem czy ma mowi ze jest no to ja ze biore :D jak przyjdzie 6400+p5b deluxe wifi to powiem Wam jak sie sprawuje napiecia itp =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 No to pysznie bo wlasnie otworzylem paczke i moim oczom ukazal sie seasonic 401HT :D heheh... nie ma tylko naklejek na obudowie ale mi to nie przeszkadza :] kupione z ktech1 z allegro.. zostala mu 1 sztuka od ostatniej aukcji zadzwonilem czy ma mowi ze jest no to ja ze biore :D jak przyjdzie 6400+p5b deluxe wifi to powiem Wam jak sie sprawuje napiecia itp =] Dlugo czekales na przesylke? Bo mnie to juz nie smieszy - prawie 2 tyg mijaja a zasilacza jak nie bylo tak nie ma :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Kupilem w poniedzialek... we wtorek doszla kasa no i jest czwartek a ja juz mam zasilacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 (edytowane) witam czy moglbys ktos mi zapodac na priva albo na gg dane od pana Ktecha bo nie zdarzyl wystawic mi aukcji i nie mmam danych do przelewu a zzalatwilbym juz dzisiaj przelew czyli moze w piatek by mi go wyslal a aukkcje jutro mi wystawi z gory bardzo dziekuje za pomoc Wielkie dzięki Malleus. Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Kupilem w poniedzialek... we wtorek doszla kasa no i jest czwartek a ja juz mam zasilacz :D Zasilacz w końcu dotarł - dla przypomnienia SS-500HT. Podłączyłem wszystko jak trzeba i komp nie wystartował ... Po pomiarach okazło się, że na jednej wiązce kabli tj. 3xmolex 4 pin + floppy nie ma napięcia +5V. :angry: Na drugiej wiązce napięcia są OK ( mierzone miernikiem 11,99V i 4,99V). Pociągnąłem delikatnie czerwony kabelek z tej wiązki a on ... normalnie wysunął sie z zasilacza. :lol2: Zapmnieli go polutować :-P Poza tym zasilacz jest cichuteńki a usterka banalna. Co mam robić - reklamować go czy naprawiać. ??? Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez zgk5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Co mam robić - reklamować go czy naprawiać. ???[/b] najpierw zapytac sprzedającego czy nie obnizy ceny a pozniej naprawiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 dokładnie bo jak sam jesteś w stanie to naprawic tylko zeby potem nie było ze nie uznają ci gwarancji jak im odeslesz za miecha np bo ingerencja mechaniczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Rozkrec i przylutuj.. zero filozofii a 5 minut roboty z rozkrecaniem i sprzataniem... za ta cene co dostales tego seasonica to powinienes po raczkach calowac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 ja bym wpierw zadzwonil i sie dogadal koles jest bardzo w porzadku tylko zeby miec pewnosc ze bedzie potem gwara itp itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) A czemu ma nie byc? przeciez chyba nie ma zadnych plomb itp? :] zadzwonic mozna ale nie odsylac na gware bo szkoda czasu i nerwow :] musze swojego seasonica obejrzec jeszcze =] Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Saimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Rozkrec i przylutuj.. zero filozofii a 5 minut roboty z rozkrecaniem i sprzataniem... za ta cene co dostales tego seasonica to powinienes po raczkach calowac :]Też tak myślę, nie chce mi się wysyłać tego zasilacza, fajny jest, cichutki :D Poza tym rozmawiałem już z ze sprzedającym (ktech1) - powiedział, że jeżeli 'czuje sie siłach ' to niech go sobie sam naprawię a on gwarancji nie zdejmie. Przy okazji zrobię kilkanaście dobrych fotek, pomiary napięć i oraz pomiary szumów i tętnień. Oczywiście zapodam to na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Ostatnio straszna bieda na allegro, o takich seasonicach mozna zapomnic, a nawet fortronow gln nie ma :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) gln na allegro jest... i nie tylko allegro jest zrodlem nowych zasilek typu gln itp. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) gln na allegro jest... i nie tylko allegro jest zrodlem nowych zasilek typu gln itp. Chodzi ci o amacroxy serii Frei Erde? Myslalem raczej o oemie za grosze. Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) amacroxy sa lepiej wykonane niz oem np moj vs frei erde 400watt a placisz tylko 40zl wiecej ale za to masz lakier na wysoki polysk wiecej wtyczek i oploty... a 650 watt amacroxa za 350zl to jest juz totalna taniocha... i nie mylales o oemie za grosze tylko o gln a ja ci mowie ze sa a ty mowisz ze nie ma i kto jest w bledzie? Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez ste3an Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 i nie mylales o oemie za grosze tylko o gln a ja ci mowie ze sa a ty mowisz ze nie ma i kto jest w bledzie?W tym temacie jest mowa o oemowych zasilaczach kupionych za male pieniadze z allegro. Myslalem ze to jest jasne. Fortron 400-60GLN w maksymalnie uproszczonej wersji z krotkimi kablami w ograniczonej ilosci z allegro. Takich zasilaczy obecnie na allegro nie ma. Mowisz ze wystepuja na allegro glny (w postaci znacznie drozszych amacroxow) i ze to nie jedyne ich zrodlo. Czy ja temu zaprzeczylem? Radze ci - powstrzymaj sie od takich wypowiedzi, ewidetnie zmierzajacych do niepotrzebnych klotni. Peace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 hmm czy to normalne ze paczka do mnie przyszla a w niej nic nie ma oprocz zasilacza nawet kwitka zeby gwara albo cos ss401ht od ktech1 paczka wyslana jeszcze w dniu otrzymania pieniedzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 hmm czy to normalne ze paczka do mnie przyszla a w niej nic nie ma oprocz zasilacza nawet kwitka zeby gwara albo cos ss401ht od ktech1 paczka wyslana jeszcze w dniu otrzymania pieniedzy.Ja też tak dostałem ... to sa OEM więc tylko tyle. Co do gwarancji - jest plomba za zasiłce, ale ja swój musiałem jeszcze naprawić, ( miałem zgodę sprzedajacego :D ) Przy okazji wymieniłem dwa elektrolity na obwodach wtórnych, zrobię fotki i pomiary jak aparat wróci z wakacji. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ja jak kupywalem mialem paragon i gware na 2 lata pisemnie podpisana z pieczatka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 ale ty dales sporo wiecej niz 99zl:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 robot mam pytanko bo w topicu swoim o poborze mocy napisales ze ten nasz zasilacz 401ht to wersja 430tornado czy to pewna iinformacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 robot mam pytanko bo w topicu swoim o poborze mocy napisales ze ten nasz zasilacz 401ht to wersja 430tornado czy to pewna iinformacja? http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2269238 ja nie dostrzegam zadnych roznic poza obudową/wentylatorem/okablowaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 z tego co wyszukalem i jakie informacje sie na forum pojawialy to mozna powiedziec ze to wlasnie ten zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 NeuroPL cos gadal ze sie mylimy.. niestety zazdnych dowodow nie podal :] mi to wisi czy to jest 410 czy 430 czy 401 czy cokolwiek.. jest dobry i tani :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 http://zenfist.pl/pID/230 no no nowka 319zl to za dlugie kable 2lata gwary placimy 200% wiecej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...