Waldi Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 W ubiegłym tygodniu kupiłem dwa 1700+ (razem już mam trzy). Dwa to "zwykłe" JIUCB pracują obecnie na dualnej płycie ASUS'a. A trzeci kupiony w lekko wcześniej to JIUGH. Mam Gigabyte 7AVX i ram Samsunga 333. Obecnie stabilnie działa na 166x12,5 (z lekko zwolnionymi timingami) pod obciążeniem tj Seti@home. Podczas testów podnosił się (po mocnym zwolnieniu pamięci) jeszcze przy ok 2180 MHz, ale Seti wywalało system. Na mojej płycie przy ustawieniu magistrali, na dipach, powyżej 166 - wymaga specjalnego restaru. Procek kupiony we Wrocławiu w InComie, przez mój zaprzyjaźniony sklep. Na niemieckich stronach znalazłem sposób jak ustawić mnożnik wyższy niż 12,5, ale trzeba zmieniać, jak pamętam, L3, L4, L10 i L11 . Chyba go (mnożnik) zmienię, a to dlatego, że mam nie najszybsze pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 A jaka masz plyte glowna?? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 JIUGH działa na Gigabyte 7AVX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Ide o dwie flaszki wodki ze nie masz proca o serii JIUGH :lol: ,mialbys Tbreda-H a nie B :P.Seria to JUIHB <- i jest to bardzo dobra seria procka ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Taaa. No cóż. Niech inni rozsądzą. Faktem jest, że się pomyliłem. A niby umysł ścisły. Chciałem pokazać dostępność serii JIUGB, no i pomyliłem się w JIUGB Dokładny napis brzmi: AXDA1700DUT3C 9294826260615 JIUGB 0251VPHW Zdjęcie procka mailem. To gdzie przesłać flaszki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_24 Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 jezewli masz plyte G 7VAX to mozesz regulowac mnoznik na plycie switchami (taki niebieski) przy PS2 , niestety tylko do 12,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Już ustawiłem na 12,5. Na niemieckiej stronie stronie znalazłem program, który przelicza rating, fsb i napięcia na ustawienia mostków przy zablokowanych, bądź odblokowanych L1. Wniosek jest taki do 12,5 można na dipach, lub inaczej. Powyżej 12,5 trzeba zmienić L3, L4, L10 i L11. http://www.ocinside.de/go_d.html?/html/wor...painting_d.html Są tam programy do kilku wersji procków AMD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Nie wiem co się wszystkim stało, że tak bardzo się martwią o to, że ich proce są tej lub innej serii... Ja jestem zdania, że niezależnie od serii można trafić na lepszy lub gorszy egzemplarz. Ja mam JIUCB z 51tyg. i chodzi na 8RDA+ na 192MHz (11*192=2112MHz@2.0V) z pamięciami 2xTWINMOS 333 puszczonych synchronicznie na 6-3-3 CL2 192MHz@2.9V... Wszystko na starym radiatorze z Durona (alu titan z wentylem 60x60 5400/s). I niech mi ktoś powie że potrebuję lepszej serii, bo napewno szybciej pójdzie. Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Wniosek dla mnie jest prosty muszę kupić DOBRĄ pamięć. Jak ktoś może mi podpowiedzieć konkretnie Jaką - Producent i typ. Chodzi mi o wasze doświadczenia w tym zakresie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Polecam "zwykłe" Kingstony 333 CL 2,5. Mam jedną kość na Kingstonach i jednego Kingstona na Samsungach. Chodzą spoko na FSB 195 synchro. Timingi może nie maxymalne ale też nie słabe. I być może można ustawić jeszcze lepiej ale nie miałem na razie czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 a ja mam TWINMOSy PC2700 CL2.5 (bo ponoć zrobili już CL2.0 ale w sklepach nie widziałem) i kręcą się spoko, a na dodatek są dużo tańsze od Kingstona. Kingston to kiedyś był kult, teraz lipa jak za tą cenę. Lepiej już wydać na Samsunga niż Kingstona na Samsungu. To tak jakbyś kupował monitor na kineskopie Trinitron, albo oryginalny Sony. Zresztą jak przejrzysz sobie recenzje, to nigdzie nie ma Kingstona, wszędzie piszą o samsungach. Ale wracając do tematu, TWINMOSy są na tyle tanie i dobre że spokojnie mogę Ci je polecić. Zresztą nie jestem jedyną osobą na tym forum, która ich używa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Czy 559 zeta za 512MB 333 Kingstona to tak dużo??? Ostatnio strasznie potaniało (z ponad 700) i myślę, że to jeden z lepszych wyborów... Samsungi są chyba troszkę droższe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Coś ostatnio popularność zdobywają zdjątka z wywalonym jęzorem - chyba zablokuje sobie obrazki na stronie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Coś ostatnio popularność zdobywają zdjątka z wywalonym jęzorem - chyba zablokuje sobie obrazki na stronie. Bez chwalenia się moje było pierwsze :oops: Jestem dumny z niego, a jeśli ci się nie podoba to możesz nawet wyłączyć komputer :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Co do flaszek to mozemy obalic razem :wink: , co do procka to aktualnie takze jestem szczesliwym posiadaczem JUIGB 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 "]Co do flaszek to mozemy obalic razem :wink: , co do procka to aktualnie takze jestem szczesliwym posiadaczem JUIGB 8)a ja wciaz szukam, jak na razie sa JIUCB, ech, dlaczego w takiej dziurze mieszkam ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 na WGE sa w kazdym sklepie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Na allegro jest 512 samsung 333 za 449zl kup teraz... ja korsarza kupilem za 340zl ale byl hmmm "w promocji" ... Chyba opyle i kupie te samsungi, na razie corsarz lezy a w kompie 128 sd , mam stara msi kt133a czeka na wymiane jak reszta sprzetu. - malo 256ramu jak na dzisiejsze warunki. tu link do tych pamieci ---> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10073907 nawet potanialo 4zl :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbdrag Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 naprawde polecam twinmosy tak jak powiedział przedmówca są zarypiste za takie pieniądze mój rekord na nich to 218 mhz i max timingi cl2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Hej dawno mnie nie było. Rav jasne propozycja przyjęta !!! Gdzie i Kiedy? Koledzy o co chodzi z Twinmosami? Co to jest? Co to daje i w jakich warunkach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Hej dawno mnie nie było. Rav jasne propozycja przyjęta !!! Gdzie i Kiedy? Koledzy o co chodzi z Twinmosami? Co to jest? Co to daje i w jakich warunkach? TwinMOS = pamiec RAM :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 a ja mam TWINMOSy PC2700 CL2.5 (bo ponoć zrobili już CL2.0 ale w sklepach nie widziałem) i kręcą się spoko, a na dodatek są dużo tańsze od Kingstona. Kingston to kiedyś był kult, teraz lipa jak za tą cenę. Lepiej już wydać na Samsunga niż Kingstona na Samsungu. To tak jakbyś kupował monitor na kineskopie Trinitron, albo oryginalny Sony. Zresztą jak przejrzysz sobie recenzje, to nigdzie nie ma Kingstona, wszędzie piszą o samsungach. Ale wracając do tematu, TWINMOSy są na tyle tanie i dobre że spokojnie mogę Ci je polecić. Zresztą nie jestem jedyną osobą na tym forum, która ich używa. Tak tylko że lepsze są te Kingostony nie na Samsungach ale na Winbondach 6ns. Podobno osiągają 192MHz na max timingach tj. Cas 2 2-5-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Kalwas, powiem więcej. Kingstony na Winbondach bh-6 zapylają bez problemu na 205 przy timingach 2-2-2-5, bez podnoszenia napięć. Absolutnie odradzam ostatnio krążące w sklepach Kingstony na Infineonach, jedynie 181 bez podbijania napięć. I jeszcze jedno, tak na marginesie. Z ciekawości wsadziłem razem w mojego A7N8X 3 różne kości pamięci PC 2700: Kingstona na Winbondach (jednostronny), Kingstona na Infineonach (dwustronny) i Nanye ( jednostronna). Odpaliłem w dualu i wszystko chodziło bez problemu, a tak wielu piszczy, że dla nForce2 muszą być identyczne kości pamięci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...