Skocz do zawartości
swt

Zestaw Do 3700zł Na Allendale

Rekomendowane odpowiedzi

Procesor: Intel Core 2 Duo E6300 1,86GHz Conroe/FSB1066/2MB oem 750zł

Cooler: Scythe Ninja + Fander 150zł

Płyta: Gigabyte 965P-DS4R, P965, DualDDR2-800, SATA2, RAID, FW, ATX, Core2 650zł

Ram: w zależnosci od ostatecznych funduszy A-data Vitesta 667MHz lub Patriot 667MHz LLK CL4 odpowiednio 630zł i 760zł

Dysk Twardy: 2x Seagate 7200.9 80GB SATA II Raid 0 380zł

Obudowa: Thermaltake Soprano 300zł

Zasilacz: Be Quite BQT 530W Dark Power Pro ok 420zł

KARTA GRAFICZNA: Gigabyte 7300GT 330zł

W sumie wychodzi ok 3600-3700zł w zaleznosci od pamieci

Komputer nie do gier (Enemy territory sporadycznie ;)). Zasilacz dostosowany pod dalszą rozbudowe.

Edytowane przez śibaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o dysk, to może lepiej kupić Seagate Barracuda 7200.10 200GB lub Samsung SP2004C 200GB.

Co do obudowy, to nie brałbym Soprano, bo za tą cenę to jest tandeta jakich mało. Lepszym wyborem będzie "szef" medium tower.

Zasilacz, myslę, że jest dobry, ma mocną linię 12V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje zapomniałem napisać, już zedytowałem. Biore pod uwage tylko grafike pasywną.

a Freezer chyba nie jest tak cichy jak fander+ninja i kwestia czy w gorocę dni pozwoli mi na dobre o/c

Edytowane przez śibaT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokrece co sie bedzie dało. Na grafice mocnej mi nie zalezy bo grać bede moze ze 2 godzinki w miesicu i to w starego wofenstaina przez siec lub od czasu do czasu jakies NFS ;) a do tego grafika jest aż nadto!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi