Przemol^N Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Nie moge doczytac nigdzie jednej sprawy: Czy ta plyta ma PCI 2.3 i daje tylko 3.3V czy ma tez 5V ? Bez tego nie da sie uzywac SkyStara2... i nie wiem czy kupic ds4 czy nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Bylo juz o tym gdzies napisane ze tylko 3,3 i ludzie wlasnie z tunerami moga miec problemy itp :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 No wlasnie.. na nforce4 tez byly problemy z Asus A8N a na innych plytach dziala bez problemow. Irytyjace sa te braki kombatybilnosci i informacji ... Przy nowych karta dvb-s2 tez nie pisza czy 3.3. czy 5. Napisze maila do technisata i technotrenda. Ciekawe czy napisza jak to jest z tymi kartami nowymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Siemka, ostatnio nie czytałem forum i mam pytanie, czy nadal DS3/4 jest najlepszym wyborem pod Core2Duo ?? Czy może już sie pojawiły jakies lepsze mobo.(w podobnych cenach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Jest jeszcze Asus p5b deluxe :) ale jakis dokladniejszych testow na razie jeszcze nie bylo... pare screenow na XS i to wszystko.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ale chyba gigabyte nadal królują? Bo ostatnio jak czytałem to większość była za gigabytem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 powiem ci w poniedziałek wtorek jak sie sprawuje bede miał asusa p5b delexe wifi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) Jest jeszcze Asus p5b deluxe :) ale jakis dokladniejszych testow na razie jeszcze nie bylo... pare screenow na XS i to wszystko.. A mam takie coś :) Na razie siedzi w pudełku i czeka aż przestanę się bawić Gigabyte DQ6. W weekend powinienem ją wrzucić do kompa i przekonam się co jest warta. Tylko muszę najpierw proca i radiatr wypolerować, bo maja koleiny jak polskie drogi. Recke tej płyty planują dwa polskie serwisy komputerowe, więc za tydzień powinny już być dwie polskie recki - ta na pclab może byc jeszcze w tym tygodniu (miała być w poniedziałek, ale coś im nie wyszło), a w in4 w przyszłym. Nie wiem jak z innymi polskimi serwisami. A zeby nie byłu zupełni OT, to powiem że moja DQ6 często samoistnie przestawia 7900GT w trym PCI-E x1, co jest mocno wnerwiające i frustrujące. Ma ktoś takie coś? BIOS F2/F3 - bez różnicy. Edytowane 25 Sierpnia 2006 przez mach82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ktoś z Was bawił się programem Easy Tune5? Zainstalowałem program z płyty, później chciałem zrobic update, jednak program po przeinstalowaniu przestał się uruchamiać. Odinstalowałem go całkowicie. Pobrałem z netu Easy Tune5 B6.0809.1, chyba najnowszy i dalej nie działa, nie wiem co się stało, mieliście takie problemy, jaka jest najnowsza wersja i z kąd ją można pobrać? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 A mam takie coś :) Na razie siedzi w pudełku i czeka aż przestanę się bawić Gigabyte DQ6. W weekend powinienem ją wrzucić do kompa i przekonam się co jest warta. Tylko muszę najpierw proca i radiatr wypolerować, bo maja koleiny jak polskie drogi. Recke tej płyty planują dwa polskie serwisy komputerowe, więc za tydzień powinny już być dwie polskie recki - ta na pclab może byc jeszcze w tym tygodniu (miała być w poniedziałek, ale coś im nie wyszło), a w in4 w przyszłym. Nie wiem jak z innymi polskimi serwisami. A zeby nie byłu zupełni OT, to powiem że moja DQ6 często samoistnie przestawia 7900GT w trym PCI-E x1, co jest mocno wnerwiające i frustrujące. Ma ktoś takie coś? BIOS F2/F3 - bez różnicy. Pierwsza rzecz - co za wesoły człowiek umieścił w tak wspaniałym miejscu te kondensatorki przy sockecie :] I załóż teraz tutaj jakiś lepszy bloczek (choćby misia 6x6cm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 (edytowane) jesli one wystają ponad socketa to faktycznie lupa..już w p5wd2 jest na wscisk i leciutko muisiałem bloczek przesunac.. tutaj to ja nie wiem czy zwykły 5 na 5 nie mówiaćv o froście2 x3n itp... widze za to odejscie od haczyków mocujących chłodzenie na chipsecie-to akurat nieglupi pomysł bo załóż bloczek na haczyki :mur: chyba tylko mate coś tam dorobił zapinke do swoich bloków Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Hehe kapa totalna, jak zwykle Asus pokazal klase i nawalil kondziolkow przy LGA :lol: Jak by sie postarac to mozna by je ladnie zgniesc przy zakladaniu kontenera :lol2: btw. najlepsza mobo pod wzgledem miejsca przy gniezdzie procesora jest chyba Foxconn z cyfrowym PWM, ale FSB na niej marne :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 A mam takie coś :) Na razie siedzi w pudełku i czeka aż przestanę się bawić Gigabyte DQ6. W weekend powinienem ją wrzucić do kompa i przekonam się co jest warta. Tylko muszę najpierw proca i radiatr wypolerować, bo maja koleiny jak polskie drogi. Recke tej płyty planują dwa polskie serwisy komputerowe, więc za tydzień powinny już być dwie polskie recki - ta na pclab może byc jeszcze w tym tygodniu (miała być w poniedziałek, ale coś im nie wyszło), a w in4 w przyszłym. Nie wiem jak z innymi polskimi serwisami. A zeby nie byłu zupełni OT, to powiem że moja DQ6 często samoistnie przestawia 7900GT w trym PCI-E x1, co jest mocno wnerwiające i frustrujące. Ma ktoś takie coś? BIOS F2/F3 - bez różnicy. a u mnie to mobe bedzie jeszcze dziś 5 minut temu moja 6300 przyszła niestety ram mi dziś wysłali na dodatek pocztą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Hehe kapa totalna, jak zwykle Asus pokazal klase i nawalil kondziolkow przy LGA :lol: Jak by sie postarac to mozna by je ladnie zgniesc przy zakladaniu kontenera :lol2: btw. najlepsza mobo pod wzgledem miejsca przy gniezdzie procesora jest chyba Foxconn z cyfrowym PWM, ale FSB na niej marne :cry: dokładnie - cyfrowa sekcja wygląda kulturalniej niż takie nabżdżone koło siebie wieżyczki... A co jeszcze ciekawego zauważyłem - ten radiator w okolicy lga jest mocowany na kołeczki... odrobina częci i można strzelić tam bloczek ;) bagietkowaty prison choćby nawet ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 a u mnie to mobe bedzie jeszcze dziś 5 minut temu moja 6300 przyszła niestety ram mi dziś wysłali na dodatek pocztą Wydaje mi sie, ze pakowanie 6300 na mobo lepsza niz DS3 mija sie z celem, no ale zycze grubych wynikow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Ktoś z Was bawił się programem Easy Tune5? Zainstalowałem program z płyty, później chciałem zrobic update, jednak program po przeinstalowaniu przestał się uruchamiać. Odinstalowałem go całkowicie. Pobrałem z netu Easy Tune5 B6.0809.1, chyba najnowszy i dalej nie działa, nie wiem co się stało, mieliście takie problemy, jaka jest najnowsza wersja i z kąd ją można pobrać? Pozdro a jaka wersja jest na płycie? Bo CD do DQ6 nie mam, a chętnie ściagnę jakąś działającą wersje, bo te ze strony gigabyte się u mnie nie odpalają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Wydaje mi sie, ze pakowanie 6300 na mobo lepsza niz DS3 mija sie z celem, no ale zycze grubych wynikow ;)Dlaczego? Ja zamierzam kupić albo DS3 albo DS4 i myśle ze dobrze wybieram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dlaczego? Ja zamierzam kupić albo DS3 albo DS4 i myśle ze dobrze wybieram :) Czytaj dokladnie co jest napisane. Post odnosil sie do wczesniejszej wypowiedzi na temat DQ6/Asusa. Ja wlasnie twierdze, ze najlepszymi mobo dostepnymi u nas pod Allendale jest DS3 a potem DS4. Stosunek cena/mozliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Wydaje mi sie, ze pakowanie 6300 na mobo lepsza niz DS3 mija sie z celem, no ale zycze grubych wynikow ;)zobaczymy BTW. gdzie jest zapisane z którego tygodnia jest procek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekus Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 witam ma takie pytyanie: kupiłem nowego kompa : C2D + DS3 + Corsair twin2x 675Mhz cl4 pamieci pracują w 667 , ale program CPU-Z pokzauje mi ze CL jest 5.0 ....(w "Timings Table") czy jest to tylko informacja o odpwiednim cl do taktowania , czy faktycznie pamięc ( chyba niesłusznie) pracuje z Cl5....?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 BTW. gdzie jest zapisane z którego tygodnia jest procek ?Na IHS lub pudełku. Szukaj oznaczenia w stylu L625A287, czyli 2006 rok 25 tydzień i batch 287 witam ma takie pytyanie: kupiłem nowego kompa : C2D + DS3 + Corsair twin2x 675Mhz cl4 pamieci pracują w 667 , ale program CPU-Z pokzauje mi ze CL jest 5.0 ....(w "Timings Table") czy jest to tylko informacja o odpwiednim cl do taktowania , czy faktycznie pamięc ( chyba niesłusznie) pracuje z Cl5....?? w zakładce memory masz timings. Jak będzie CL5, to ustaw manualnie w biosie na CL4. Producenci często zapisują w SPD gorsze timingi, w celu uniknięcia kompatybilności z płytami głównymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekus Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Na IHS lub pudełku. Szukaj oznaczenia w stylu L625A287, czyli 2006 rok 25 tydzień i batch 287 w zakładce memory masz timings. Jak będzie CL5, to ustaw manualnie w biosie na CL4. Producenci często zapisują w SPD gorsze timingi, w celu uniknięcia kompatybilności z płytami głównymi. no tak tylko nie znalazłem nigdzie w biosie ustawiania cl ....jak to sie zwie/?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 no tak tylko nie znalazłem nigdzie w biosie ustawiania cl ....jak to sie zwie/??Po wejsciu do biosu nacisnij CTRL+F1 i pojawia sie dodatkowe opcje. Czytanie instrukcji od plyty sie klania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo123 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 niekture osobuy pisały ze są problemy z GALAXY GF 7600GS na DS4 c...ale czy w samym chodzeniu karty czy tylko przy podkręcaniu ???a ...i ten najnowszy bios napewno likwiduje całkowicie ten problem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czekus Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 czy dual bios i odzyskiwanie biosu działa określoną liczbe razy np 2??? czy np za każdym razem gdy bios siądzie to odczyta go z drudiej kości ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 @elmo123; @czekus A PRZECZYTAJCIE Z LASKI SWOJEJ TEN TOPIC !!! /wybaczcie, nie moglem sie powstrzymac/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Geile Value DDR2 800MHz 5-5-5-15 nie dzialaja poprawnie z DS3. Wina chyba biosu, ktory ustawia CL3 zmiasta CL5. Wczoraj walczylem cala noc i nic z tego nie wyszlo. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Na IHS lub pudełku. Szukaj oznaczenia w stylu L625A287, czyli 2006 rok 25 tydzień i batch 287 to nie batch tylko nr parti... Powiem mala ciekawestko odnosnie Core2 Duo, przez tydzien przetestowalem kilkanascie procesorów i musze przycnac ze to nie plyta z FSB na DS4 mnie blokuje tylko FSB w samym procu... moj bez problemu smiga nawet na 495 stabilnie, inne procesory które wkladalem nie odpalaly na FSB 480 przy mnozniku x6 i x7 zarówno 6300 jak i 6400... Co do tygodniu produkcji sprawdzalem 25/26/27 i nie jestem w stanie okresilc który jest najlepszy, jedyny jaki dobrze krecocy sie C2D to OEM 6300 z pierwszej dostawy do PL o oznaczeniach L626A320 wszystkie pozostale jakie sprawdzalem nie chcialy robic stabilnie 3.4GHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 @PITer, patrzyles te memki moze? http://www.gral.pl/preview/DDR2DualChannel...lDDR2CL4_62.php tutaj pisza, ze cud miod: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820220095 1szy koment Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2006 @PITer, patrzyles te memki moze? http://www.gral.pl/preview/DDR2DualChannel...lDDR2CL4_62.php tutaj pisza, ze cud miod: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820220095 1szy koment Sa na D9, bez rewelacji, kiedys postaram sie je jeszcze raz sprawdzic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...