harryt Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) To normalne. Wyłącz w biosie: CPU EIST Function, CPU Enhanced Halt, CPU Thermal Monitor to przestanie się zmieniać mnożnik. Zmień tego Everesta, jakieś bzdury Ci pokazuje: mnożnik 3,5 i fsb 533 ? Edytowane 17 Listopada 2006 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Zrobiłem tak jak napisałeś. A efekt zobacz jaki. (te miejsca po przecinku cały czas mi chodzą raz w góre, raz w dół) Ten wynik dwa posty wcześniej w superpi to normalny? Chce wiedzieć czy z tym juz jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Ciekawe. U mnie mnożnik po wyłączeniu tych funkcji przestał się zmieniać. One są odpowiedzialne za zmiane mnożnika zależnie od wykorzystania procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Ale mnie dziwi to że w Everescie pokazuje normalnie, a w cpu-z skacze. I to, że w jednym pisze mnożnik x3,5, a w drugim x6 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Wywal tego Everesta, bo Ci bzdury pokazuje. Zainstaluj wersje 2006. CPU-Z pokazuje dobrze mnożnik. E6300 ma x6 i x7 zależnie od obciążenia, Tylko po wyłączeniu w/w funkcji nie powinien się zmieniać na x6. Na te zmiany po przecinku nie zwracaj uwagi, są bez znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 sciagnij nowe cpu-z, przeciez stare robily sobie jaja, dopiero w nowszej aersji jest to poprawione. w 1.37 bedziesz mial normlany mnoznik, przeynajmniej powinien byc. a ten everest to juz terz wiekowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 (edytowane) Nowe cpu-z rozwiązało problem ;) Wszystko pokazuje normalnie. Czy wystarczy cpuz.exe ? Czy potrzebne są wszystkie te pliki (latency.exe, i reszta) ? Mam samo cpuz.exe i działa, ale może trzeba te inne? Jakiego biosa najlepiej używać? Mam F5. Edytowane 17 Listopada 2006 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Nowe cpu-z rozwiązało problem ;) Wszystko pokazuje normalnie. Czy wystarczy cpuz.exe ? Czy potrzebne są wszystkie te pliki (latency.exe, i reszta) ? Mam samo cpuz.exe i działa, ale może trzeba te inne? Jakiego biosa najlepiej używać? Mam F5. latency jest do sprawdzania przepustowosci cache, a cpuz.ini to ustawiania konfiguracyjne, ktore sa takie same dla wszytkich cpuz (z tych "w miarę" nowych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Więc tak, wczoraj wieczorkiem chciałem troche podkręcić mojego c2d :) Wszedłem do biosu i w CPU Host Frequency ustawiłem na 380, wtedy automatycznie zmieniła się wartość Memory Frequency no coś powyżej 1000. Komp się nie włączył %) Zrobiłem teraz restet biosu. Czy trzeba coś ustawiać w biosie po resecie ?? Teraz nic nie zmieniałem, poprostu uruchomiłem kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Jakie macie tempy na nb w ds3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Troche pozmieniałem w biosie i tak to wygląda. CPU Host Frequency: ustawiłem na 280 System Memory Multiplier : 2.5 Memory Frequency: 700 W załączniku w cpuz w pamiątkach jest 350mhz, dlaczego? Czy to jest zawsze 1/2 z "Memory Frequency" ?? Reted FSB 1119; Czy to można też regulować z biosu? Proszę się nie śmiać, to jest moje pierwsze zetknięcie z takim biosem i podkręcaniem :) Voltage - widze że wzrosło, jak będę więcej podkrecał to też będzie wzrastać? Edytowane 18 Listopada 2006 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Nie wiem jak u Ciebie - ale u mnie na ustawieniach def. - z mnożnikiem 2.5 system był z deka niestabilny :/ dopiero jak ustawiłem na 2 to sprzęt nagle dostał skrzydeł. Ja kręciłem tylko host fsb i podnosząc napięcie kiedy trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Pewnie było już to wałkowane pare razy ale proszę o wyrozumiałość. Jaki zestaw 2x512 byście polecali do 600zł do DS3, taki żeby dość ładnie sie kręcił, myślałem o Geilach Ultra 800MHz ale doczytałem że są z nimi problemy na GB, więc jakie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Ale z mnożnikiem pamieci się bawiłes? Ustawiałeś na 2.0. Chyba 2.5 u mnie też nie jest korzystne, zrobiłem superpi i miałem o 1minute gorzej niż na standartowych ustawieniach :D (teraz 2030mhz) A mógłbys odp na te pytania wyżej?? Edytowane 18 Listopada 2006 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Jakie macie tempy na nb w ds3?O ile zastosowane kondensatory nie mają wpływu, to u mnie na S3: 45-51*. Noszę się z zamiarem założenia wentylatora na NB tylko jeszcze nie znalazłem ludzi do roboty. Edytowane 18 Listopada 2006 przez harryt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Dałem FSB=400 i nie przechodzi spi :( Jakieś rady ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harryt Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Dałem FSB=400 i nie przechodzi spi :( Jakieś rady ?? :D Może daj mu więcej papu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 "papu" ?? nie wiem co to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Chodzi o napięcie rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 (edytowane) Mam ustawić tak: System Voltage Conrol - na Manual CPU Voltage - z 1.325 na 1.350 ?? Edytowane 19 Listopada 2006 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Czy ma ktos zamatowanego blok wodny prison na ds3? Jesli tak to prosil bym fotke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Mam do was pytanko: które bedą lepsze do 965P-S3, Geil Ultra 800MHz czy PDP ELK 800MHz :?: te Geile są chyba na D9 z którymi nie zawsze chce współpracować GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Dołączam się pytania wyżej, chce <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tą płytę główną: http://proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+965P-DS3 oraz te ramy: http://proline.pl/shop.php?prodid=GEIL+1GB+DDR2+800+KU Nie powinny z nimi być problemów? Proszę o szybką odpowiedz, bo dzisiaj chce to zamówić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Pantas masz Biostar'a i już zmieniasz na co innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Pantas masz Biostar'a i już zmieniasz na co innego?Rzecz w tym, że biostara wycofali i go nie mam, w sigu mam sprzęt który leży aktualnie na biurku nie poskładany, czekam jeszcze na bude, ram i mobo. Dzisiaj chce zamówić DS3, mam 20 min na podjęcie decyzji, więc jeśli możesz powiedz czy będe miał problemy z tymi Geilami? Ew. aktualka biosu pomoże? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ja się nie znam, ja jestem od zadawania pytan :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ja na dniach jak tylko dostane kaske to wezme te Geile a jak bedą sie gryść to wymienie na ELK ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pantas Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ja już wziąłem, czekam na przesyłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 To ładnie Powiesz jak śmigają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ja mam ds3 i geile ultra 800 cl4. Czasu na testy nie miałem ale trochę się bawiłem i doszedłem do fsb 460. Bios f5. Nie byłem zadowolony więc zmieniłem biosik na f6 i nie chce wstać na 450 fsb a 445 wszystko stabilne. Zaraz spróbuje z f7 choć nie sądzę żeby coś pomogło. A i wszystko na standardowych timingach i 2,2v. Niestety podnoszenie napięć nic nie daje a wręcz przeciwnie komp nie postuje gdy podniosę wyżej napięcia. Podobnie jest gdy luzuje timingi. Może procek mnie stopuje?? Co do tempertur również mam z tym problem Na procu powerx(pasta clp) chłodzony ładą przy pomocy atmana i tempy w win @3115ghz, mem 445 mhz idle 55st, stres 65st. Chłodnica zimna woda w układzie też zimna a przy 50st na moim SD@3ghz chłodnica robiła sie szybko ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...