_Mistrz_ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 A mógłbym się ktoś wypowiedzieć na temat nowszej rev. DS4? Ja i tak narazie sobie poczekam, może ceny trochę spadną no i trzeba więcej kasy zorganizować. Chciałbym do tego kupić ram, zwykłe Geile 2x512MB 667 CL4, myślę że na początek wystarczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 te zwykle geile niebardzo, co innego 800 ultra... lepiej g.skill czerwone na elpidach z USA za 110$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Te 110$ to za 2x512MB? Szukałem na allegro crucialii, ale one są na D9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Te 110$ to za 2x512MB? Szukałem na allegro crucialii, ale one są na D9 A myślałeś że na czym będą Cruciale jak to jest marka Microna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 O to mi chodzi, że są na D9 dlatego raczej nie do tej płyty (z tego co tu piszecie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam Powracam do marudzenia. Poddałem sprzęt testom, okazało się że memtest wywala błędy na wszelkich ustawieniach. Zacząłem testy z jedną kością pamięci i okazało się że śmiga fajnie, druga już sam nie wiem raz idzie ładnie, drugim razem błędy :(. Jedyne co zauważam to że szybkość testu nie jest taka sama dla obu kości. Mam geile ultra 800 2x512, i pewnie je zwrócę chodź będą problemy :(, tylko co kupić w cenie do 500 PLN żeby to chodziło wreszcie :( Pozdrawiam Marcin Załamany jestem pisząc ten post w tle chodzi memtest pamięci (tej niby uszkodzonej),teraz już nie ma błedów, a co dziwne CPU-Z pokazuje ze częstotliwość pracy tej kości to 400,1- 399,1 dziwne) :(. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 a nie wie ktoś czy zagrabanicą pisali już cos o DS4 rev2 ??? czy nadal tylko PITer ? ;) oczywiście o FSB pytam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ja nie wieml looknij to się dowiesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Potwierdzam mozliwosc wgrania biosu od DS3 do S3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 O to mi chodzi, że są na D9 dlatego raczej nie do tej płyty (z tego co tu piszecie).Można kupić pamięci na D9 do DS3/4/DQ6. Nie pogryzie się to. Wprawdzie są kłopoty z uzyskaniem bardzo wysokich częstotliwości pracy dla pamięci, ale zawsze można ustawić niższe częstotliwości i lepsze timingi. Pisząc o niższych częstotliwościach chodzi mi o okolice DDR2 1050-1100, bo w tej chwili trudno się przebić poza tę granicę. Może nowsze biosy coś pomogą (np. F8i dla DS3 ładnie się sprawdził). Próbowałem Dominatory DDR2 9136 (jedne z najlepszych z oferty Corsaira) na DQ6 i stanęło na DDR2 1080 na czwórkach i 2.2V. Na wyższe częstotliwości nie było szans niezależnie od timingów, napięcia i możników pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Echhh normalnie super forum Co sie można dowiedzieć to nikt nie odbierze :(( pozdrawiam i żegnam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Wszyscy wiedzą co jest rozwiązaniem twojego problemu tylko nikt nie chce Ci powiedzieć. Skoro memtest wyrzuca ci błędy przy nominalnych taktach to reklamuj je :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEN Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Na stronie gigabyte'u ukazal sie oficjalny bios F8 dla DS3. W tabelce jest napisane tylko o nowych CPU ID, sprawdzcie czy jest cos jeszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Wielkie dzięki za odpowiedź. Proszę poradźcie mi w takim razie jakie kości pamięci kupić do swojego sprzętu żeby nie mieć problemów , nie znam się na tym które są na d9 a które nie. Po prostu chciałbym nie mieć juz problemów a mam do dyspozycji około 500 pln. Chcę kupić 2x512 MB duala. Pozdrawiam i przepraszam za marudzenie. Jeszcze jedno. Czy może być sytuacja że problem to nie pamięci tylko jakieś inne wnetrzności kompa które powodują błedy ?? Czy memtest jest wiarygodnym programem ?? Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 2x512 pdp patriot llk, podobno niezle współgrają z gigabyteami i mają gwarantowane 1000 mhz ;) sam takie kupiłem - w drodze do mnie nówki koło 540pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam Mam szybkie pytanie: czy na DS4 rev 2.0 zmieści się Scythe Infinity? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Na S3 wlazło, więc na DS4 też wlezie, bo nie ma dużych różnic no chyba że te radiatory na mosfetach są b. wysokie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) wejdzie http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=126509 ds4 rev 2 jezeli chodzi o pcb sie praktycznie nie rozni od rev1 Edytowane 28 Grudnia 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Na stronie komputronika są pamięci w moim zasięgu: Patrioty, OCZ, Kingstony HiperX, oraz Corsaire. Który wybór będzie najlepszy wg szanownych grupowiczów?? Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) najlepsze będą patrioty llk, lub geile ultra (ostatnio jednak zdarzają się padaki)... do tych oczy kłądą jakieś odpady odpadów..., jezeli koniecznie coś z tych to ja wziąłbym kingstony, tutaj największa sznasa na oc Edytowane 28 Grudnia 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 GEIL Ultra PC2-6400 CL4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 GEIL Ultra PC2-6400 CL4tak po prostu, pierwsze z brzegu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 tak po prostu, pierwsze z brzegu? Duża grupa leci na ~500MHz 4-4-4-x ~2.2V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Duża grupa leci na ~500MHz 4-4-4-x ~2.2Vwnioskuje ze monza miec pecha i starsza/inna grupe wylosować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Jak to? To Geile Ultra o których mówił lukmek są na D9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) właśnie :P znajomy miał 2 kity i chodziły max po 440 stabilnie :/ w llk jest przynajmniej gwarancja na 1000, przy wysokich opóźnieniach ale jest, timingi można potem żyłowac ;] @Fulgor - była seria na d9, ale chyba już nie do dostania... na elpidach je teraz robią Edytowane 28 Grudnia 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Tiaaa tylko zę to te właśnie geile mam uwalone i już ich nie lubie :( Dlatego szukam alternatywy Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Jeszcze jedno. Czy może być sytuacja że problem to nie pamięci tylko jakieś inne wnetrzności kompa które powodują błedy ?? A jaki masz zasilacz? Nie mam na mysli tu ile Watt podaje producent, bo z tym czesto bywa roznie... Zanim wymienisz RAM radze sprawdzic go jeszcze raz na markowym, uznanym modelu. Bo moze okazac sie ze kosci sa ok a podczas obciazenia to zasilka przyprawia Cie o bol glowy. Szczegolnie jesli to jest Chieftec... EDIT Masz 6300+7950GT na Feelu 400W a to nie jest konfiguracja dla tego zasilacza. Szczegolnie jesli ten zasilacz ma jedna linie 12V okolo 17A. To, ze komus podobna konfiguracja dziala bezproblemowo nie znaczy, ze tak bedzie u Ciebie a z tego co piszesz widac, ze tak nie jest. Wniosek-zasilka do wymiany. Przed zakupem warto jednak sprawdzic zanim zaplacisz. Z tanich dobrych moge podac HuntKey 350W (450W) ponizej 200zl. O zasilkach masz osobny topic. Edytowane 28 Grudnia 2006 przez Monaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEN Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 (edytowane) Bios F8 w moim przypadku nie dziala dobrze. W ustawieniach M.I.T. pojawily sie wartosci domyslne SPD od pamieci, w glownym oknie programu pojawilo sie Advanced Chipset a w nim opcje GBE oraz SOL (podejrzewam ze zwiazane z marvelem). Bios bardzo dziwnie sie zachowuje, po pierwsze nie chce dzialac dobrze - prawie nigdy sie nie uruchamia gdy pamieci sa taktowane 1000MHz, bez wzgledu na timingi badz napiecia. Powrocilem do F7 - w nim nie ma takich dziwnych problemow, jak do tej pory to najlepszy bios. Szkoda ze panowie sie pomimo tak dlugiego czasu nie popisali, myslalem ze zrobia w koncu pokazywanie w biosie aktualnych wartosci poszczegolnych napiec. Edytowane 28 Grudnia 2006 przez GEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 EDIT Masz 6300+7950GT na Feelu 400W a to nie jest konfiguracja dla tego zasilacza. Szczegolnie jesli ten zasilacz ma jedna linie 12V okolo 17A. To, ze komus podobna konfiguracja dziala bezproblemowo nie znaczy, ze tak bedzie u Ciebie a z tego co piszesz widac, ze tak nie jest. Wniosek-zasilka do wymiany. Przed zakupem warto jednak sprawdzic zanim zaplacisz. Z tanich dobrych moge podac HuntKey 350W (450W) ponizej 200zl. O zasilkach masz osobny topic. Jezeli jest to feel/logic 400W z dwoma wentlatorami to bez problemu bedzie sobie radzil, skladalem wiele zestawów w takiej konfiguracji a nawet z X1900GT/XT. przez kilka miesiecy uzywalem tkai zasilacz do selekcjonowania procesorów i nic mu nie bylo. Warunek, musi byc to wersja z 2 wentylami, jest znacznie lepsza, nawet od feela 2.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...