Gość 05_03_1992 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 jaki program nadaje się do podnoszenia fsb z poziomu windows ?? clockgen mi nie dziala :| pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 ja razem z F8 oficiall dostałem darmowe freezy ... wie ktoś gdzie jest F8i? podbno niezly był (XS), albo inny dobry od czasu seri F4? (troche sie nie ogarnbałem po przerwie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 http://www.station-drivers.com/index.html <- najnowsze biosy do każdego GB na 965 To może F9 sprawdzisz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 http://www.station-drivers.com/index.html <- najnowsze biosy do każdego GB na 965 To może F9 sprawdzisz ;) Nie do kazdego, o DS4 zapomnieli :) ale od DQ6 tez pasuje, kiedys wgrywalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 dzięki! hmmm F8i - wstaje tylko z 1 kością ... rano wgrywałem wiec nic wiecej ie wiem ... po 18 wiecej info ale ogólnie bios MIODZIO :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 F7 do S3 też jest jakiś dziwny :? komp nie zawsze odpala za pierwszym razem i po twardym resecie też są objawy jak przy "przekręceniu" Oo Chyba wróce do F6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 F7 do S3 też jest jakiś dziwny :? komp nie zawsze odpala za pierwszym razem i po twardym resecie też są objawy jak przy "przekręceniu" Oo Chyba wróce do F6. F6 był stabilny ale pod koniec mojego FSB wymiekał, a na F4 latał jakoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 co do podnoszenia fsb z poziomu windy na ds4 ?? clockgen najnowszy mi nie działa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 co do podnoszenia fsb z poziomu windy na ds4 ?? clockgen najnowszy mi nie działa :(a easytune czy cus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 jush sprawdzam :) narazie tylko marne 400fsb i procus 2800 na 1v (boje sie mniej spuszczać bo gdzies czytalem ze potem moze zapragnąć więcej niz def :o ) blokada są memki :/ max 400 cl4 1,9v, luzowaine timingow nic nie daje wiecej papu zmiejsza stabilnosc, memki narazie patrz sig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEN Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Bios F9 u mnie jest rownie spieprzony co F8. Komputer dostaje cold boot'a i koniec, z pamieciami powtorka z zabawy tak jak w F8 - po prostu porazka. Czytam jak to panowie z forum xtremesystems sa strasznie zadowoleni z tego F9. Moze to wina tego ze mam rev.1 c1, ale troszke dziwne zeby takie jaja z tymi oficjalnymi biosami byly, tak wiec pozostaje przy F7 ktory chodzi bez problemow. Moze ktos sam sprawdzi i napisze jak to u niego dziala ten ponoc najlepszy F9. Edytowane 29 Grudnia 2006 przez GEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Moje pytanie kieruję głównie do PITera, ale jak ktoś jeszcze udzieli mi na nie odpowiedzi to też będę bardzo wdzięczny :D Chodzi o to, jak rozpoznać po pudełku rev. 2.0 w DS4. No bo chyba jest to tam gdzieś napisane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Witam ponownie. Ręce rozkładam i nie mam pojęcia co może być, wymieniłem już praktycznie wszystko, w ostatnim czasie założyłem zasilacz chifteka 400W, oraz wymieniłem podejrzane o awarie kości pamięci. Gdy z radością ruszyłem do testów komp mi się zresetował po czym pokazał blue screen i znowu błędy na nowych Corsairach. Dosłownie w tym momencie załamka kompletna, nie mam pojęcia już co robić. System wykrywa pamięci jako 5,5,5,18 przy napięciu 1,85V i przy tych parametrach chodzą powiedzmy w miarę :(. Grzeją się mocno kości, myślałem że to wina samych GEILI które miałem dotychczas ale niestety :(. Problem ukrył się gdzie indziej. Teraz nie wiem już kompletnie. Kasy wydałem do cholery i nic z tego nie ma :( Proszę pomóżcie rozgryźć ten problem. Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 A na jakich napipęciach powinny działać te Corsairy :?: Bo np moje LLK do pracy na def. ustawieniach potrzebują napięcia 2.1 czy 2.2 już nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Mam takie pamięci. http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=30471 Może inaczej. Czy ktoś znajdzie czas żeby laikowi wytłumaczyć jak prawidłowo ustawić bios żeby nie było zgryzu?? Może ja narawdę coś pokopałem. Nie wiem jak to poustawiać na tym Gigabyte DS4, i może tutaj jest problem. :( Na defoult, chodzi hmmm w miarę nie resetuje się sam natomiast jak coś zmienię robi się młyn. Jak dam choćby pamięci na 4,4,4,12 to już jest kicha :( Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) nowy Bios ( F7 ) do DS4 rev.2.0 : http://tw.giga-byte.com/Support/Motherboar...ame=GA-965P-DS4 Edytowane 29 Grudnia 2006 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Może ja narawdę coś pokopałem. Nie wiem jak to poustawiać na tym Gigabyte DS4, i może tutaj jest problem. :(Jaki bios masz na DS4? Napisz cos wiecej o problemach. Bez OC w grach, testach itd. nie ma zadnych problemow? Masz kompa podpietego prosto do gniazdka czy do listwy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trike3 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Bios F6. problemy polegają na tym że jak dam ustawienia defoult program ustawia napięcie na 1,85 i timingi na 5,5,5,18, sprzęt jest w miarę stabilny tylko można się przyczepić do kwestii takiej ze po około 3 godzinach pracy system nie chce się zamknąć tylko zamraża mi pulpit. W sumie odpalenie i zamknięcie systemu to około 10 minut zamykania. Ustawienie tmingów na 4,4,4,12 napięcie automatycznie ustawia się na 2,1 V i sprzęt zdycha albo się resetuje albo zawiesza, różnie to bywa. Sprzęt podpiąlem bezpośrednio do gniazdka (obawiam się że u mnie w bloku nie ma uziemienia tak na marginesie ) efekt ten sam Dodam tyle. Postawiłem nowiuteńki system i mam taki oto efekt po 3 -4 minutach gry np w gothic3:( Edytowane 30 Grudnia 2006 przez trike3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewt Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 VIBOR dobry człowieku, powiedz gdzie ci się udało zdobyć DS4 rev. 2.0 w Warszawie, bo ja obdzwoniłem połowę sklepów w Warszawie i wszędzie mają tylko rev 1.0 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexem Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 VIBOR dobry człowieku, powiedz gdzie ci się udało zdobyć DS4 rev. 2.0 w Warszawie, bo ja obdzwoniłem połowę sklepów w Warszawie i wszędzie mają tylko rev 1.0 Dzięki za odpowiedź. a jak mozna zprawdzic jaka wersje sie posiada ds4 rev.1.0 czy rev.2.0 ? VIBOR dobry człowieku, powiedz gdzie ci się udało zdobyć DS4 rev. 2.0 w Warszawie, bo ja obdzwoniłem połowę sklepów w Warszawie i wszędzie mają tylko rev 1.0 Dzięki za odpowiedź. j jeszcze chcialbym zapytać czym sie różnia te wersje rev.1 od rev 2 dzieki z góry za odpwiedź :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewt Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) Jest napis na laminacie rev 1.0 lub rev 2.0, napis jest w samym rogu płyty przy złączach PCI tu są zdjęcia ze strony producenta REV 1.0 http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/...65p-ds4_big.jpg REV 2.0 http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/...4_rev20_big.jpg Jak widać jest jeszcze kilka innych zmian. Coś tam dłubali w okolicach procesora (inne cewki), czy będzie lepiej? zobaczymy. Edytowane 30 Grudnia 2006 przez zewt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 (edytowane) VIBOR dobry człowieku, powiedz gdzie ci się udało zdobyć DS4 rev. 2.0 w Warszawie, bo ja obdzwoniłem połowę sklepów w Warszawie i wszędzie mają tylko rev 1.0 Dzięki za odpowiedź. jak kupiłem ( a miała być dla znajomego) w : http://www.gral.pl dzięki pomocy PITERA , na pudełku jak również w lewym dolnym rogu jest napisane rev. 2.0 i wszystkie kondensatory są aluminiowe Edytowane 30 Grudnia 2006 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 hmm czy płyty się od siebie na tyle różnią, że są do nich oddzielne biosy ?? ( ds4 rev1 i rev2) pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexem Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Jest napis na laminacie rev 1.0 lub rev 2.0, napis jest w samym rogu płyty przy złączach PCI tu są zdjęcia ze strony producenta REV 1.0 http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/...65p-ds4_big.jpg REV 2.0 http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/...4_rev20_big.jpg Jak widać jest jeszcze kilka innych zmian. Coś tam dłubali w okolicach procesora (inne cewki), czy będzie lepiej? zobaczymy. hmm to jak dla mnie to troche dziwne patrzlem na plyte pisze rev 1.0 ale radiatory na plycie sa jak z rev.2.0 to chyba jakas przejsciowka eksperymentalna mi sie trafila ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 hmm to jak dla mnie to troche dziwne patrzlem na plyte pisze rev 1.0 ale radiatory na plycie sa jak z rev.2.0 to chyba jakas przejsciowka eksperymentalna mi sie trafila ? plyty roznia sie cewkami oraz kodekiem audio - w rev.1.0 byl ALC883 , w rev 2.0 jest ALC888 dodatkowo w rev.2.0 jest inny kontroler sieciowy - Marvell 8056, a w rev.1.0 - Marvell 8053. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 hmm moja wygląda tak jak rev. 2 na tych zdjęciach... mostek poludniowy nie jest przykryty radiatorem żeberkowanym a płaskim, blaszka na nb jest wyopukła, a na mosfetach raditor ma napis silentpipe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 hmm moja wygląda tak jak rev. 2 na tych zdjęciach... mostek poludniowy nie jest przykryty radiatorem żeberkowanym a płaskim, blaszka na nb jest wyopukła, a na mosfetach raditor ma napis silentpipe...Popatrz w rogu plyty kolo zlacza PCI, tam masz rev napisana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ciekawy ten F7 do DS4, podoba mi się to iż pojawiły się timingi z SPD i można się łatwiej odnieść do nic. Też w rev 1.0 całe chłodzenie mam jak w rev 2.0, ale wtyki pod PCI mam poziomo jak w rev 1.0 i niebieski slot PCIe mam z taki ja z rev 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Bios F9 u mnie jest rownie spieprzony co F8. Komputer dostaje cold boot'a i koniec, z pamieciami powtorka z zabawy tak jak w F8 - po prostu porazka. Czytam jak to panowie z forum xtremesystems sa strasznie zadowoleni z tego F9. Moze to wina tego ze mam rev.1 c1, ale troszke dziwne zeby takie jaja z tymi oficjalnymi biosami byly, tak wiec pozostaje przy F7 ktory chodzi bez problemow. Moze ktos sam sprawdzi i napisze jak to u niego dziala ten ponoc najlepszy F9. mam to samo :) F7 ok, F8 i F9 do niczego :) Co ciekawe cold boot nasila sie pod Vista - reset z Visty daje mi cold boota pod F7... Paranoja jakas... Z tego co widze to tylko 7600gs mamy podobne... eh ost pare postow na XS moich - tam napisalem wiecej, ale generalnie siedze na F7 i XP + 400x7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 hmm pisze rev 1,0 pcb made in taiwan... i mam drugi kondensator pod dolnym pcie jak w rev2 :D port ata133 tak jak w rev1 ;] jakas mieszana ta moja mobo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...