wicuś Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 No i Jestem wreszcie... Uwierzcie albo nie ale przeczytałem wszystkie wątki od strony 1- obecna, głowa mi pęka i 2 dni mi to zajęło. Mój Konfig DQ6 (niegwiżdzący) E6300 7900 GT 2x1GB Geil 800 DDR2 WC + by misiu19 ( 2 najnowsze bloczki, eheim i chłodnica od żuka) Złozyłem wczoraj do kupy, zapodałem od 4razu 7 x 400 temperatura spoczynek 35 na jajo, a stres 42 stopnie sporo rzeczy sie działo na forum i nowi nie cxzytają od poczatku i pytają wciąz o to samo, dlatego jeżeli chodzi o ustawienia parametrów bios to moge wrzucić kilka fotek na posta z ustawieniami dla ludzi ktorzy po raz kolejny zapytają "a co zmienić w jakiej zakładce" dzisiaj bede jechał do 3100 i to mi styknie na bank. Gothic III juz chodzi na full detal płynnie i wiecej mi do szczescia nie trzeba pozdrawiam P.S. ma ktoś te ramy co ja? jezeli tak to niech powie na jakim napięciu i fsb mu maxymalnie poszły Mi chodzą na 944 5.5.5.15 i 2.1V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_wolverine_ Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Jeszcze jedno pytanie i zabijcie mnie jezeli nie mam racji Gdzie mozna sprawdzić napięcie na pamięciach i temperature mostka ?? i niech ktos mi nie powie ze w Easy tune albo w cpu -z albo w evereście albo w sandrze, bo dam sobie kochones uciąć ze nie. przesukałem zakładka po zakładce, a wszystko mam najnowsze wersje jakie wyszły i wielka dooopa nie ma, juz nie wspominam ze mi v proca pokazuje easy tune jako 2,72 a temperature 272 stopnie. znacie jakiś program który pokaże v pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) wolverine, coś słabo u ciebie z tymi temperaturami. 36/42 na WC ???? przy 2.8GHz ? Może sygnaurka nieaktualna... tempy naprawdę średniawe. Edytowane 10 Lutego 2007 przez Lumperator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_wolverine_ Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 wolverine, coś słabo u ciebie z tymi temperaturami. 36/42 na WC ???? przy 2.8GHz ? Może sygnaurka nieaktualna... tempy naprawdę średniawe. Średnie? bez żadnych wentyli, w dodatku GPU i CPU na starym żuku? eee gadacie Panie, jak dla mnie bomba i cichutko jak makiem zasiał. Układ wystarczy do mojego podkręcania bez problemu jak dojade do 3,0 albo 3,2 (chociaz nie potrzebuje takiego wyniku) to nie bede miał wiecej niż 52 w błogiej ciszy a to mysle ze jest bardzo przyzwoicie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicuś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 http://img297.imageshack.us/my.php?image=sslx6.jpg Wartość napięć DIMM ,to jest napięcie na kościach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_wolverine_ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) No to mamy zonka :mur: Komp chodzi stabilnie na 7x420 = 2940 kilka godzin w orhosie 3d smarki i super pi napięciami bawiłem sie w rózne strony (w tejj chwili proc 1,4, memki 2,1 a reszta +0,1) pamięci ustawione na 5-5-5-18 ale problem tkwi w tym ze po wyłacxzeniu kompa albo po dłuzszym wyłaczeniu komputer włacza sie na chwile i wyłacza taki kilka razy i przyjmuje swojąnominalnąwartosć 4x266 = 1800 jak mu ustawie znów 4x420 to znów uruchomi sie i stabilnie bedzie działał ale wyłaczenie i znów zmini fsb (bo tylko to zmienia, reszte zostawia jak było to samo przy 4x380 itp POMOCY PANOWIE :cry: :cry: :cry: :cry: Edytowane 11 Lutego 2007 przez _wolverine_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 możliwe że pamięci po rozgrzaniu działają już stabilnie na 2,1v ale zaraz po włączeniu gdy są nierozgrzane nie działają w pełni stabilnie. zwiększ napięcia na pamięciach i powinno być ok (przynajmniej u mnie tak miałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_wolverine_ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 dzieki Zajdzik spróbuje teg i wyłącxze na nie nawiew jakies jeszcze propozycje ? jestem otwarty na każdy pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 dzieki Zajdzik spróbuje teg i wyłącxze na nie nawiew jakies jeszcze propozycje ? jestem otwarty na każdy pomysł wyłączenie nawiewu nic nie da przy uruchamianiu bo i tak pamięci po wyłączeniu ochładzają się do tej samej temperatury z nawiewem (który się wyłącza razem z kompem) czy też bez niego jedynie pogorszysz chłodzenie w fazie gdy komp już działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIVI Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 No to mamy zonka :mur: Komp chodzi stabilnie na 7x420 = 2940 kilka godzin w orhosie 3d smarki i super pi napięciami bawiłem sie w rózne strony (w tejj chwili proc 1,4, memki 2,1 a reszta +0,1) pamięci ustawione na 5-5-5-18 ale problem tkwi w tym ze po wyłacxzeniu kompa albo po dłuzszym wyłaczeniu komputer włacza sie na chwile i wyłacza taki kilka razy i przyjmuje swojąnominalnąwartosć 4x266 = 1800 jak mu ustawie znów 4x420 to znów uruchomi sie i stabilnie bedzie działał ale wyłaczenie i znów zmini fsb (bo tylko to zmienia, reszte zostawia jak było to samo przy 4x380 itp POMOCY PANOWIE :cry: :cry: :cry: :cry: pokombinuj z napieciami dla fsb i gmch i sprawdz jak bedzie dzialac bez termal monitor 2. mi moj e6400 na ds4 z tm2 nie chcial pojsc wiecej niz fsb 420 (zmiana napiec nic nie dawala) bez tej opcji idzie na fsb 450 przy vcore 1.55. co do pamieci :) to na napieciu 2.2 V robia 1000 mhz na tych timingach co podales i lepiej wiec jeszcze nad nimi popracuj :lol: u mnie chodza na timingach 45512 900 mhz 2.1 V :-P na wyzszym napieciu pewnie pojda 44412 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 możliwe że pamięci po rozgrzaniu działają już stabilnie na 2,1v ale zaraz po włączeniu gdy są nierozgrzane nie działają w pełni stabilnie. zwiększ napięcia na pamięciach i powinno być ok (przynajmniej u mnie tak miałem) Dokładnie tak. Mój RAM jest certyfikowany na 2.1 ale chodzi tylko z ustawieniem +0.6v. To jest wina płyty głównej. Po wyłączeniu się w kółko restartuje. Przypierwszym uruchomieniu wciśnij RESET, to już nie zgaśnie i tak zostaw aż się rozgrzeje. Potem wyłącz i włącz i już chodzi. Rozwiązaniem jest po prostu nie wyłączanie kompa :lol2: Ja nie wyłączam nigdy. Daj wiatraczek na RAM, żeby się nie usmażył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_wolverine_ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Dokładnie tak. Mój RAM jest certyfikowany na 2.1 ale chodzi tylko z ustawieniem +0.6v. To jest wina płyty głównej. Po wyłączeniu się w kółko restartuje. Przypierwszym uruchomieniu wciśnij RESET, to już nie zgaśnie i tak zostaw aż się rozgrzeje. Potem wyłącz i włącz i już chodzi. Rozwiązaniem jest po prostu nie wyłączanie kompa :lol2: Ja nie wyłączam nigdy. Daj wiatraczek na RAM, żeby się nie usmażył. Mój ram jest od 1,8 do 2,4 niby mam w tej chwili na 2,1 ustawionego, jak jest na 1,8 to startuje bez problemu ale jako 266 czyli nominalnie mysle ze fsb powyzej 420 spokojnie by poszło, alnie nie chce próbowac bo nie potrzbuje ustawie go na v 2,2 i 4-4-4-12 przy pc 420 i zobacxzymy NIc nie dało podniesienie napiecia na +0,6 v mech +0.2 vfsb +0.2 proc 1,430 jak sie resetował tak sie resetuje, jedyne wyjsice to uruchomić na 1800 Mhz poproacować chwile w windzie i uruchomic ponownie i pozmieniac i dopiero zaskocxzy. ale ja tak nie chceeeeee !!!!!!!!!!! może wrzuci ktoś lfotki z ustawień MB Inteligent TWeaker i jak ma być ustawione Memory Performance enchance?? ja mam na normal Edytowane 11 Lutego 2007 przez _wolverine_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 To wina płyty, a nie ustawień, dlatego powstało już tyle nowych wersji DS3: Rev. 1.0, 2.0 i ostatnio 3.3 Na "zwykłym" RAMie na pewno chodzi bezproblemowo, ale tam o wysokim FSB można zapomnieć. Najlepiej chyba dostać kilka kości RAM do wypróbowania na tej płycie, kupić te, które nie sprawiają problemów. Memory Performance mam na Normal. Timingów ręcznie nie ustawiam, Default mi wystarcza. Moje ustawienie to 458x7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_wolverine_ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 tentrick z resetowniaem całe szczescie działą pozycze pamiętki ocz 44412 od kumpla i zobacze cxzy z nimi bedzie działało sprawdze jeszcze czxy w innym slocie nie bedzie lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Sloty już przerabiałem, wkładałem jeden RAM, dwa RAMy w różne sloty, bez znaczenia, ale jak chcesz to testuj :D Dodam jeszcze, że u mnie problemy zaczęły się po wgraniu nowego BIOSu F10, wcześniej miałem F6a i wszystko było OK. Teraz na F10 nawet czyszczenie CMOS nic nie daje, RAM zawsze musze wygrzewać zanim się uruchomi. Flaszowanie biosu F6a nie pomogło, co jest dość dziwne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_wolverine_ Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) cholipa jasna, musimy coś z tym zrobic. mam troche inna płyte dq6 z biosem f8 kupioną okazyjnie na allegro za 650 zł, i juz chyba wiem skąd taka okazja (god damn it) Jezeli znajde rozwiązanie to dam Ci znać, jeżeli Ty znajdziesz to licze na pomoc Wierze ze sie uda Pozdrawiam Edytowane 12 Lutego 2007 przez _wolverine_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 POMOCY PANOWIE :cry: :cry: :cry: :cry:Wgraj bios F7. Powaga. Mi bardzo pomógł, bo przy F8 miałem podobne przeboje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol_w Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Panowie, to może i mi ktoś przy okazji podpowie co i jak, sprzęt jak w opisie, a problem następujący: Gdy zapodaje napięcie na pamięciach +0,3v - czyli 2,1 komp jeszcze wstaje, ale przy napięciu powyżej 2,1 bledey w windowsie, a jak dam napięcie jakies 2,3 to sie odrazu restartuje (inne wyzsze ustawienia tez powoduja bledy). Timingi pamięci 5-5-5-12 przez ten problem z pamieciami niemoge nic wiecej wykręcić Zasilator troche do bani jest to wiem, ale czy to akurat jego wina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benza Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Panowie, to może i mi ktoś przy okazji podpowie co i jak, sprzęt jak w opisie, a problem następujący: Gdy zapodaje napięcie na pamięciach +0,3v - czyli 2,1 komp jeszcze wstaje, ale przy napięciu powyżej 2,1 bledey w windowsie, a jak dam napięcie jakies 2,3 to sie odrazu restartuje (inne wyzsze ustawienia tez powoduja bledy). Timingi pamięci 5-5-5-12 przez ten problem z pamieciami niemoge nic wiecej wykręcić Zasilator troche do bani jest to wiem, ale czy to akurat jego wina? Cześć, może spróbuj ustawienia 5,5,5,13 a napiecie zostaw 2,1. U mnie idzie na tych ustawieniach fsb 475. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_wolverine_ Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 nawet najpierw 5 5 5 18 i dopiero schodz w dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!xelek Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Panowie, która z tych pamięci będzie robiła najmniej problemów z DS4? 1) OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2 CL4-4-4 2) Kingston HyperX DDR2 2x 1GB 800MHz CL4 Low-Latency 3) GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz Pamiątki "średniaki" bo cena gra role. Proszę o w miarę szybką i miarodajną odpowiedź bo muszę maksymalnie jutro zamówić pamiątki. Od 3 dni przekopuje się przez różne fora + google i im dłużej czytam tym głupszy jestem :D PS. Co będzie lepszym wyborem Asus P5B-E Plus czy Gigabyte 965p-DS4? Cenowo są zbliżone i dlatego obie mnie interesują. Wygra mniej problemowa. ;) Może ma ktoś jakieś doświadczenia z obydwoma płytami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niebooki Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Co będzie lepszym wyborem Asus P5B-E Plus czy Gigabyte 965p-DS4? Cenowo są zbliżone i dlatego obie mnie interesują. Wygra mniej problemowa. ;) Może ma ktoś jakieś doświadczenia z obydwoma płytami? Od sierpnia zeszłego roku byłem posiadaczem DS4. System użytkowalem bez żadnego OC. System stabilny ale od początku miałem z nią problemy - podczas restartów czy włączania kompa lubiała się włączać i wyłączać - czasami raz, czasami kilka. Nie pomogły żadne BIOSY od F2 do F8 ani żadne zmiany napięć w BIOSie ani zmiana RAMu z Patriotów na Geile. Z tego co szukałem na forach mój przypadek nie był pojedynczy i lubi występować czy to na DS4 czy DQ6. Niby nic ale jednak bardzo denerwujące - nie wydaje mi się żeby to nie wpływało na HDD. Dwa tygodnie nie wytrzymałem i kupiłem P5B-E Plus. Zamontowałem wszystko na Asusie, przeinstalowałem system i wszystko super chodzi - znaczy tak jak powinno ;-). Rozkład elementów na płycie jest też dużo lepszy na P5B-E Plus niż na DS4 (przynajmniej w rev.1 jaką posiadałem). A DS4 czeka RMA. W sumie podobała mi się pod względem funkcji, designu i teoretycznych możliwości DS4, ale wydaje mi się że coś nie do końca Gigabytowi się udał projekt bo dużo jest różnych problemów w praktyce. Polecam P5B-E Plus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastapl Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 NIc nie dało podniesienie napiecia na +0,6 v mech +0.2 vfsb +0.2 proc 1,430 naprawde masz az 1,43 na procku ustawione? ja mam w biosie 1,23 dla procka i na 2,7 (7x386) leci bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 W sumie podobała mi się pod względem funkcji, designu i teoretycznych możliwości DS4, ale wydaje mi się że coś nie do końca Gigabytowi się udał projekt bo dużo jest różnych problemów w praktyce. Polecam P5B-E Plus.a według mnie ds4 jest zajebista w szczególności rev2.0 (nie wiem jak 3.3). zajebiście stabilna, bardzo dobre oc, 0 problemów (przynajmniej w moim przypadku i szczerze mówiąc nie słyszałem o jakiś problemach poza kolegą z postu wyżej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 a według mnie ds4 jest zajebista w szczególności rev2.0 (nie wiem jak 3.3). zajebiście stabilna, bardzo dobre oc, 0 problemów (przynajmniej w moim przypadku i szczerze mówiąc nie słyszałem o jakiś problemach poza kolegą z postu wyżej)Przyłączam się do stwierdzeń kolegi - płyta zajebista i stabilna - zero problemów, a mialem już wiele płyt różnych producentów (także 3 różne ASUS-a)i jak na razie po 2 miesiącach stwiedzam ,że ta jest najlepsza, dobrze wyposażona i stabilna. Dobrze sie kręci i nie grzeje za mocno (NB w stresie góra 50 stopni przy FSB 480 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 No Panowie mam problemik , kumpel złożył sobie kompa prawie takiego jak ja....tylko inna grafa i zasiłka i jest problemik z OC. E6400 Patriot 800LLK DS4 rev 1,0 bios F8 zasiłka 520W. grafa nie istotna bo nawet podmianka na grafe na PCI nic nie daje. A mianowicie. Stabilne tylko fsb 365. napięcie proca nic nie daje 370 odpala się winda ale w Orthosie się sypie. Pamięci sprawdzałem u siebie są ok idą jak moje. Przy ustawieniu fsb 400 przy reszcie na auto winda wstaje ale sypie się w Orthosie. przy ustawieniach: v dimm 2,2 v proc nawet na 1,45 pamięci ręcznie na 5,5,5,15 komp nie wstaje..... pomijam nap proca bo to raczej nie tu problem.....z czy jeszcze pokombinować , fsb też dawałem na +0,1. max stabilne to tylko 365. ram na +2,2v z dzielnikiem 2,66 czyli ok 970Mhz...proc na 2,912. dalej kiszka nie mam już pomysłów , a nie chce mi się proca podmieniać z jego.....może cos doradzicie?.... acha napięcie na pamiątkach na 2,3 też nic nie wnosi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schriss Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 No Panowie mam problemik , kumpel złożył sobie kompa prawie takiego jak ja....tylko inna grafa i zasiłka i jest problemik z OC. E6400 Patriot 800LLK DS4 rev 1,0 bios F8 zasiłka 520W. grafa nie istotna bo nawet podmianka na grafe na PCI nic nie daje. A mianowicie. Stabilne tylko fsb 365. napięcie proca nic nie daje 370 odpala się winda ale w Orthosie się sypie. Pamięci sprawdzałem u siebie są ok idą jak moje. Przy ustawieniu fsb 400 przy reszcie na auto winda wstaje ale sypie się w Orthosie. przy ustawieniach: v dimm 2,2 v proc nawet na 1,45 pamięci ręcznie na 5,5,5,15 komp nie wstaje..... pomijam nap proca bo to raczej nie tu problem.....z czy jeszcze pokombinować , fsb też dawałem na +0,1. max stabilne to tylko 365. ram na +2,2v z dzielnikiem 2,66 czyli ok 970Mhz...proc na 2,912. dalej kiszka nie mam już pomysłów , a nie chce mi się proca podmieniać z jego.....może cos doradzicie?.... acha napięcie na pamiątkach na 2,3 też nic nie wnosi. ram na +2,2v z dzielnikiem 2,66 czyli ok 970Mhz ?? A to nie za dużo? ja też mam te Patrioty 800LLK, ustawione na auto, dzielnik na 2 i fsb mam zdaje się 458 stabilnie, napięcie na procu defaultowe. Tylko na RAM musiałem dać +0.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) podbij jeszcze MCH na +0.05V-0.1V i jedź na początek 1:1 (FSB:RAM). 400 FSB powinien bez problemu zaliczyc i najwyżej wtedy zobaczysz na dzielniku 2.5 (5-5-5-15) Edytowane 15 Lutego 2007 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) witam jakie max vdimm ma DS3? EDIT juz mam 2,4 V Edytowane 15 Lutego 2007 przez Speedzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) ram na +2,2v z dzielnikiem 2,66 czyli ok 970Mhz ?? A to nie za dużo? ja też mam te Patrioty 800LLK, ustawione na auto, dzielnik na 2 i fsb mam zdaje się 458 stabilnie, napięcie na procu defaultowe. Tylko na RAM musiałem dać +0.6 Ale u mnie w kompie te jego też idą na tak jak moje na 2,2V 1000MHz 2,5x400fsb bez problemu i to jest dziwne....rewizja płyty i bios ten sam....Hmm może jego mobo zaniża nap albo moja zawyża.... Jakie jest bezpieczne v dla tych patriotów?. U mnie przy 2,3v [ + 0,5 ] idą na ok 1050 spoko.....ale muszę dać wtedy 5,5,5,16 ....a nie 15 tzn na 2,66 x365MHz....wtedy mają 970 i chodzą ok , ale proc tylko 2,9 szkoda go troche. optymalnie przy tych pamiątkach jest dla proca 8x400 i pamięci 2,5x400...tylko czemu u niego jest kicha. Sprubuje jeszcze dać ram na auto tylko nap na 2,2 na sztywno postawie.Tylko 3,2proc i 800 ram to troche kicha ....skoro śmigają na 1000. Edytowane 15 Lutego 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...