VIBOR Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 U mnie chodzil bez problemu.a testowałeś może procki z 1333 na P965 DS4 (lub podobnej) , chodzą bez problemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 a testowałeś może procki z 1333 na P965 DS4 (lub podobnej) , chodzą bez problemu ?Chodza. Jak masz rev 1.0 to wgrywasz bios z 3.3 i smigaja jak trza ( testowane ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 mam rev. 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 mam rev. 2.0Moze sie nie wlaczyc - wlaczy sie, ale obrazu nie bedzie. Najlepiej zrob tak jak mowie, wgraj bios od 3.3 i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 Jak wiadomo na Gigabycie 965P S3 jest pasywne chłodzenie chipsetu który po o/c strasznie się grzeje. Ja u siebie to rozwiązałem tak : 5cm Revoltec + ośmiorniczka + regulacja na 7V i jest cicho i zimniej :) Na razie wyciągałem tylko 3,2Ghz z procka ale musze zmienić memki tylko na razie kasy nie mam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 mam pytanie... Dziwna przypadłosć dręczy moją płyte - mianowicie - po ustawieniu z biosu napięcia 1,59v wszystko jest oki - komputer bootuje, winda sie uruchamia i moge sobie benchowac 1,6v - komp bootuje, po załadowania windowsa - zwiecha 1,8v - to samo w przypływie rozpaczy ustawiłem biedakowi 2v - niestety efekt ten sam... Czyzby ovp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 (edytowane) Moze sie nie wlaczyc - wlaczy sie, ale obrazu nie bedzie. Najlepiej zrob tak jak mowie, wgraj bios od 3.3 i tyle.czy dzielniki pamięci przy zmianie biosu i z procesorami na 1333 są dostępne wszystkie czy nie ( mam Crucial AE - jak w sigu) Edytowane 6 Października 2007 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 mam pytanie... Dziwna przypadłosć dręczy moją płyte - mianowicie - po ustawieniu z biosu napięcia 1,59v wszystko jest oki - komputer bootuje, winda sie uruchamia i moge sobie benchowac 1,6v - komp bootuje, po załadowania windowsa - zwiecha 1,8v - to samo w przypływie rozpaczy ustawiłem biedakowi 2v - niestety efekt ten sam... Czyzby ovp? a probowałeś z biosem F12 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 a probowałeś z biosem F12 ?Tak, ten bios mam zaraz po jego ukazaniu sie ;) Na 2 wczesniejszych tez tak bylo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Tak, ten bios mam zaraz po jego ukazaniu sie ;) Na 2 wczesniejszych tez tak bylo :( moze układy zasilające nie wyrabiają , masz jakiś nawiew na mosfetach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Witam, posiadam płyte główną 965P-DS3P rev2.0, który bios byłby najlepszy ? teraz mam F5. l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Muszę się pochwalić :) , od dłuższego czasu ubolewałem ,że moje kręcenie E6300 zakończyło się na 3400 Mhz( FSB 486) i planowałem zmienić płytę i procesor - ostatnio bardziej procesor na E6750 i w tym celu wgrałem do mojej DS4 rev.2.0 bios F10 od rewizji 3.3. Wczoraj chciałem zrobić świeży test aby wystawić procesor na Allego po kilku próbach i ustawieniach ( dziś kontynuacja z braku czasu) oto wynik :na dzień dobry 3500 MHz przy napięciu 1.375V(ustawiony w biosie na sztywno), 2 godzinny test Orthosem przeszedł celująco i do tego miał ok temperaturę jak również płyta, dziś -jutro kontynuję zabawę bo wychodzi na to że bios z rewizji 3.3 uwolnił w płycie nową moc :) . A tak przy okazji warto go sprzedać i kupić E6750 ( bez selekcji) ? Edytowane 10 Października 2007 przez VIBOR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 witam czy ta płytka s3/ds3 obsluguje pentiumy e2xxx bez aktualizacji biosu (powinna) mam juz drugi model z serii (dwa mam na stanie w domu) i podłaczam wszystko, załaczam kompa i ch... wiatrak sie pokręci, przestanie znowu pokreci, jakby ktoś właczał/odłaczał zasilanie. może to powodowac uwalony ram/ proc? i taka ciekawostka gdy odłacze wtyczke 4 pin, komp nioby bootuje ale obrazu nie ma, sprawdzane na róznych zasilaczach/ grafikach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Moj DS3 mial fabrycznie wgranego F10 - na takim smigam z E2140. Rewizja 3.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) spotkał się ktoś z 965p s3 rev.3.4?Gość sprzedaje na allegro taką płyte,nawet mi pokazywał zdjęcia i rzeczywiście jest napisane rev3.4 na płycie Edytowane 14 Października 2007 przez kad2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 spotkał się ktoś z 965p s3 rev.3.4?Gość sprzedaje na allegro taką płyte,nawet mi pokazywał zdjęcia i rzeczywiście jest napisane rev3.4 na płycie Tak, gigabyte milczy na ten temat a roznic tez nie znalazłem w odniesieniu do 3.3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sicor Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Hej czy ktos moze mi powiedziec ktory BIOS najlepiej znosi podkrecanie na DQ6? Na standardowym BIOSIE tym od zakupu plyty moglem sobie pozwolic na duzo wieksze OC niz przy obecnym F11. Wczesneij komp pozwalal na ustawienie procka na np 3,5 GHZ i FSG rzedu 390 przy x9 jednak jesli z czyms przesadzilem trzababylo nielalata gitmastyki zeby odpalic kompa po restarcie. Tzn poprostu rzabylo resetowac bios wyciagac pamieci dopiero ruszal. Z f11 nie ma tego problemu ale jest inny. Zmiejszyly sie mozliwosci OC:( FSB prz x9 ledwo 375. Wczesniej chodzilo z duzo wyzszym. Wie ktos ktory BIOS bedzie najlepszy dla tej plytki? Zeby uniknac tyc uciazliwych restartow a jednoczesnie zwiekszyc OC. Dodam ze procka mam e6600 a pamieci TWINMOSY TWISTERY 800. z gory dzieki pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Czy ktos uzywa S3/DS3 z obsadzonymi 4 bankami pamieci ? Jakies problemy? Co z OC pamieci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 U mnie jest 3 banki : 2x512+1x1GB i wiem , ze Dual na przeplocie to sciema bo bledy CRC pojawiaja sie masowo. Pamieci dzialaja we Flexie , nie wiem czy sa w 100% stsabilne bo memtesta ida , orthosa 4h przeszly ale czasem zdazy mi sie wcisnac reset bo zlapie zacine w rFactorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 A ja mam pyatnie czy ktos uzywal WAKE ON LAN? Bo wlasnie chcialem wlaczyc i mi nie dziala ;/ Sprzet jak w podpisie, do tego w biosie LAN ROM i Wake Events wlaczone... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Który z sterowników jest najlepszy dla RAID , kontroler GIGABYTE ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacusnik Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Witam! Na początek zanim opisze problem o to moja specyfikacja kompa: Płyta główna: Gigabyte GA-965P - DS3 Bios: F12 Porcesor: Intel Core 2 Duo E6300 1866MHz, chłodzenie BOX Pamieci: Gail DDR2 2x 512 800MHz timingi 5-15-5-5; napiecia 1.4-1.8V Karta graficzna: Galaxy GeForce 8800GE 256MB Karta dzwiekowa: Audigy 4 Dysk twardy: Samsung 160Gb 8Mb cache Zasilacz: Chieftec 420W DualFan Active PFC Postanowiłem podkrecić swojego procka. Zacząłem tak: FSB z 266 zmieniłem na 270 pozniej 280 pozniej na 290... do tego momentu było stabilnie. Jak tylko dałem 300 wogóle system operacyjny nie powstał, a na ekranie czarno... Nie pozostało mi nic innego jak zworka i clr_Cmos... Dodam ze nic innego nie ruszałem oprócz fsb. co zrobic zeby proc poleciał wiecej... skoro ma taki potencjał to chce go wykorzystać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 Czy ktos uzywa S3/DS3 z obsadzonymi 4 bankami pamieci ? Jakies problemy? Co z OC pamieci ? Uzywam 2x512+2x1GB. Dual nie dziala poprawnie , zapodaje sie przeplot i pojawiaja sie bledy od archiwizatorow po pakery czy CRC. Smigaja mi we Flexie > wczesniejszy post mowil o 2GB , ten o 3GB w 4 bankach. Zacząłem tak: FSB z 266 zmieniłem na 270 pozniej 280 pozniej na 290... do tego momentu było stabilnie. Jak tylko dałem 300 wogóle system operacyjny nie powstał, a na ekranie czarno... Nie pozostało mi nic innego jak zworka i clr_Cmos... Dodam ze nic innego nie ruszałem oprócz fsb. co zrobic zeby proc poleciał wiecej... skoro ma taki potencjał to chce go wykorzystać. Pozdrawiam A zmieniales dzielniki na ramach? 1:1 i jazda w gore? Moze ramy juz nie wyrabiaja. Dales wieksze vdimm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacusnik Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 FIREKAGE.. jakiej opcji w biosie trzeba uzyc zeby ustawić pamieci 1:1... a napiecia moge dac na vdimm tylko ile z +0.1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) Jak oceniacie szanse ruszenia E6550 na DS4 Rev 1..0 ? gra warta swieczki i probowac czy olać sprawe i sykowac sie na wymiane plyty ? Edytowane 3 Listopada 2007 przez Yacho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Chodza. Jak masz rev 1.0 to wgrywasz bios z 3.3 i smigaja jak trza ( testowane ). Yacho odpowiedz na twoje pytanie byla kilkanascie postów wyzej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacusnik Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam. Polećcie mi jakiś cooler. Bo boxowy już mi nie domaga... Wydajny, w średniej cenie myślę coś ok 150zł max, pastę kupie Zalmana . Co się zmieści w ogóle tak aby nie haczyło o radiator chipsetu itd Płytę mam DS3!!! Może macie jakieś sprawdzone coolerki? Póki co wyniki mojego kręcenia wraz z temp. 310FSB = 2170.1MHz Vcore: 1.264v, Vddr: normal IDLE: 44; LCD: 32 STRES: 74; LCD: 41 TEMP. OUT: 25 TEST: 20min STABLE 320FSB = 2240.0MHz Vcore: 1.264v, Vddr: normal IDLE: 42; LCD: 30 STRES: 74; LCD: 40 TEMP. OUT: 25 TEST: 16min STABLE 330FSB = 2310.0MHz Vcore: 1.264v, Vddr: normal IDLE: 42; LCD: 31 STRES: 75; LCD: 41 TEMP. OUT: 24.5 TEST: 17min STABLE 350FSB = 2450.0MHz Vcore: 1.264v, Vddr: normal IDLE: 42; LCD: 31 STRES: 76; LCD: 41 TEMP. OUT: 24.5 TEST: 16min STABLE 360FSB = 2520.0MHz Vcore: 1.264v, Vddr: normal IDLE: 43; LCD: 31 STRES: 77; LCD: 41 TEMP. OUT: 24.5 TEST: 15min STABLE 370FSB = 2590.0MHz Vcore: 1.264v, Vddr: normal IDLE: 45; LCD: 32 STRES: 78; LCD: 42 TEMP. OUT: 24.5 TEST: 23min STABLE Na razie nie podnosiłem napięć a tak wysokie temperatury wynikają z boxowego coolera i zdeczka przekłamującego czujnika! LCD oznacza temp podłączonego osobnego czujnika do radiatora cpu, gdzie temp wyświetla mi sie na obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Jeszcze sie zapytam reszty - Mam w tej chwili 2 kosci ramu i gigabyte radosnie pisze mi : Memory runs in dual channel interleaved, - to normalne jest ? nie bardzo wiem jakby mial mi sie flex na 2ch kosciach wlaczyc - moglby ktos z userow potwierdzic co i jak ? Jeszcze sie zapytam reszty - Mam w tej chwili 2 kosci ramu i gigabyte radosnie pisze mi : Memory runs in dual channel interleaved, - to normalne jest ? nie bardzo wiem jakby mial mi sie flex na 2ch kosciach wlaczyc - moglby ktos z userow potwierdzic co i jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kad2 Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) mam dość powżny problem z Gigabyte s3 rev.3.4 i procesorem e2140.Nie mogę w żaden sposób podkręcić procesor z poziomu biosu powyżej fsb 280 :mur: .Próbowałem zmiany napieć,róznych dzielników pamieci ale bez rezultatu.Dodam że pci frequency mam ustawione na 100mhz.Jest to o tyle dziwne bo moge robić oc z poziomu windowsa easytune5,doszedłem do 2,8Ghz.Nie mam pojęcia dlaczego tak sie dzieje,pomocy! edit: Czy na clear CMOS powinny być gołe styki czy potrzebna jest zworka? Edytowane 4 Listopada 2007 przez kad2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Jesli chcesz zresetowac bios to trzeba zewrzec te styki najlepiej jak masz to jakas zapasowa zworka. Jak nie to i zwykly srubokret daje rade ;) Do uzytku na codzien zworki zdecydowanie nie nalezy tam zaklada ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...