Mr.Martin Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) mala propozycja Moze na poczatku watku oprocz opisu i nowych biosow zrobic liste z pamieciami i kartami graficznymi z ktorymi sa problemy na plytach gigabyte - mysle ze bylby to dobry pomysl a wraz z poprawianiem sie biosow ta liste edytowac i ewnetulanie zmniejszac ilosc niekompatybilnych podzespolow Ktos kto kupuje podzespoly w sklepie bok siebie to za duzo nie ryzykuje - jak cos nie bedzie dziaialo to wymieni na inne , gorzej z tymi co kupuja podzespoly poprzez internet :( Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Mr.Matrin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 jak sie komus chce robic to prosze :P PITer, ten bios jest od DQ6, zobacz do tego watku o biosach na XS, ktos sflashowal nim DS3 i mu nie wstala. Ktos sie pomylil nazywajac biosy i na pewno pod nazwa DS3 byl DQ6, z DS4 chyba tak samo jest... Linki juz usuneli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Mam pytanie, czy na DS4 wejdzie mi Ninja? Miał być Asus P5W, ale nigdzie go nie ma i jestem zmuszony kupic DS4. Tak wogóle to leży w domu DS3, niestety nie zajżałem do pudełka, wziąłem płytę bez SLI . HEHE Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Mam pytanie, czy na DS4 wejdzie mi Ninja? Miał być Asus P5W, ale nigdzie go nie ma i jestem zmuszony kupic DS4. Tak wogóle to leży w domu DS3, niestety nie zajżałem do pudełka, wziąłem płytę bez SLI . HEHE Pozdro DQ6 oraz DS4 chyba tez nie wspiera SLI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Może jak się użyje jakiś modowanych sterów nie będzie problemu ze SLI. Co do ninjy już sobie odpowiedziałem, sorki że nie przeszukałem tematu, ale straszna nerwowka jest z skompletowaniem podzespołów. Dodatkowo mam jeszcze Geil DDR2 Ultra 1GBx2 Pc 6400-4-4-4-12, mam nadzieję że ruszą. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 DQ6 oraz DS4 chyba tez nie wspiera SLI ?Na DQ6 da się, oczywiscie uzywajac zmodyfikowanych sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Na DQ6 da się, oczywiscie uzywajac zmodyfikowanych sterowników. Czyli na DS4 tez, co to za sterowniki ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo123 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 szczerze mówiąc troszeczke się nie moge połapać w tym temacie ...czy te ramy http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30075 będą chodziły ??? i jakie ta karta ma minusy oprócz tego ze nie chodzi z wszystkimi pamięciami ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Witam Moglibyscie napisac ile max DS4 i DQ6 maja Vmch ? ASUSa P5W ma do 1,65V. I jeszcze jedno pytanie dla posiadaczy plyt DQ6 lub planujacych ja kupic (lub tez DS4). Czy majac mozliwosc kupna DQ6 i P5W w tej samej cenie co byscie wybrali ? Licze na wasze opinie gdyz od tego zalezy co zamowie:). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowyyy Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 To teraz ja zadam pytanie :P Czym sie rozni DS3 od DS4? Czy oplaca sie doplacac do DS4 czy tez DS3 w zupelnosci jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 To teraz ja zadam pytanie :P Czym sie rozni DS3 od DS4? Czy oplaca sie doplacac do DS4 czy tez DS3 w zupelnosci jest ok? Wszystko jest napisane w tym temacie oraz na stronie gigabyta, wystarczy poszukac :mur: 500MHz FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 PITer farciarzu ;) 500 i 16m :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowyyy Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 No dobrze, PITer, pisze czym sie roznia (wiec sorry ze powtorzylem to pytanie), ale w sumie brakuje subiektywnych opinii czy sie oplaca doplacic do DS4 czy nie, oraz czy w praktyce (a nie "na papierze") sie okazuje znacznie lepsze?? PS: Gratuluje OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrus_6 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 No dobrze, PITer, pisze czym sie roznia (wiec sorry ze powtorzylem to pytanie), ale w sumie brakuje subiektywnych opinii czy sie oplaca doplacic do DS4 czy nie, oraz czy w praktyce (a nie "na papierze") sie okazuje znacznie lepsze?? I może ktoś powiedzieć gdzie można kupić od ręki (DS4) bo znajomy szuka i nigdzie nie ma :( @Piter : Nieźle , może do 600 dobujesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Bez modów nie liczyłbym na to :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 NIe ma u zadnego polskiego dystrybutora DS4 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cin_mar Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 W PCProjekcie ostatnio jak kupowalem DS3 to mowili ze na zamowienie mozna dostac DS4 cena chyba 670 czy cos kolo tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Czy te pamieci http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27157 PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 667MHz 4-4-4-12 beda sie dobrze krecic ( i ile moga potencjalnie wytrzymac powyzej 460 FSB na dzielniku 1:1 ? ) Wiem ,ze patrioty 800 sa na D9 wiec odpadaja ,a te 667 ex ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Czyli na DS4 tez, co to za sterowniki ? :Dposzukaj przez google 85.96_mod mam je na dysku, ale nawet nie wiem czy działają - nie mam obecnie dwóch kart do SLI Czy te pamieci http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27157 PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 667MHz 4-4-4-12 beda sie dobrze krecic ( i ile moga potencjalnie wytrzymac powyzej 460 FSB na dzielniku 1:1 ? ) jak to elpidy - DDR 900-950. Trafiały sie te patrioty również na D9, ale dostanie tych mdułów na D9 to taka sama szansa jak upolowanie geili value na winbondach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeganJustice Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) Jesli daja sie podkrecic do 950 z 667 (zapewne przy napieciu 2.2-2,3 ) to bede bardzo happy , dzieki za pomoc :) wiec chyba zamiast asusa p5b deluxe i patriotow 800 bedzie DS4 i patrioty 667 (slyszlem ze i tak nie oplaca sie kupowac 800 bo 667 sie fajnie kreca ) dzieki :) Jeszcze pytanko jakie timingi beda przy zalozmy 940,da sie utrzymac standardowe 4-4-4-12 ? ps niezla ironia , normalnie bym skakal ze szczescia jakbym trafil te kosci na D9 , ale w tym wypadku to raczej by nie byla rzyjemna wiadomosc hehe ;) Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez VeganJustice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 co powiecie o tej mobo? wydaje mi sie ze za taka kase a fsb zedu 280 powinna zrobic nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 co powiecie o tej mobo? wydaje mi sie ze za taka kase a fsb zedu 280 powinna zrobic nie? Chyba pomyliles tematy, rozmawiamy tu o plytach pod Core2 Duo z seri 965P... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Sory, pomyslalem sobie ze tu jest temat o gigabyte wiec napisałem tutaj <_< ps. moze mi cos o niej jednka powiecie oplyka się? nowa w apollo 320zl :mur: a tu 250zl fsb 260 chyba zrobi:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 W końcu udało mi się odpalić DS4, co sie namęczyłem to nie powiem , bo nie mialem z kąd wziąsc sterowników na flopie do raida. Jak tylko się troszkę obeznam w biosie i nauczę podkręcać to się pochwalę co udało mi się wyskrobać z tej płyty. Narazie mam doła, bo nie mam mostka do SLI, nie mogę też oderwać blachy z Ninjy od DFI, a bez tego ani rusz z podkręcaniem. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Sory, pomyslalem sobie ze tu jest temat o gigabyte wiec napisałem tutaj <_< ps. moze mi cos o niej jednka powiecie oplyka się? nowa w apollo 320zl :mur: a tu 250zl fsb 260 chyba zrobi:)Weźże se poszukaj. Jak nie widzisz o jakiej płycie jest ten temat to wyjdź, kup se patrzałki i wróć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Czy ktoś z was sciagał to orginalne chłodzenie Silent-Pipe, w celu przesmarowania lepszą pastą, czy jest sens? Jak wam to odchodziło, bo mi nie chce się odkleić od Intel ICH8R, wszędzie indziej nie ma problemu? Nie wiem, czy sobie to odpuścić czy warto to wszystko lepszą pastą przesmarować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Witam Moglibyscie napisac ile max DS4 i DQ6 maja Vmch ? ASUSa P5W ma do 1,65V. I jeszcze jedno pytanie dla posiadaczy plyt DQ6 lub planujacych ja kupic (lub tez DS4). Czy majac mozliwosc kupna DQ6 i P5W w tej samej cenie co byscie wybrali ? Licze na wasze opinie gdyz od tego zalezy co zamowie:). Pozdrawiam A ja ponawiam moje pytanka, bo z tego co widze post o 500MHz przycmil moje patania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 DQ6 oraz DS4 chyba tez nie wspiera SLI ? Na DQ6 da się, oczywiscie uzywajac zmodyfikowanych sterowników.Wspiera SLI tylko trzeba dokupić mostek bo nie ma go w zestawie (sprawdzane na DS4). Oczywiście sterowniki zaczęły głupieć przy podłączeniu 2x 7600GS i chęci podkręcania kart. Zaczęły się schody i zwichy więc karty nie zostały podkręcone. Czy ktoś z was sciagał to orginalne chłodzenie Silent-Pipe, w celu przesmarowania lepszą pastą, czy jest sens? Jak wam to odchodziło, bo mi nie chce się odkleić od Intel ICH8R, wszędzie indziej nie ma problemu? Nie wiem, czy sobie to odpuścić czy warto to wszystko lepszą pastą przesmarować? Jest możliwość zdjęcia chłodzenia pasywnego i przesmarowania wydajniejszą pastą, polecam tu AC Ceramique ponieważ nie przewodzi prądu i dobrze odprowadza ciepło. Ktoś wcześniej również się pytał czy chłodzenie zrobione jest z jednego heat-pipe i radiatorów. Odpowiadam, jest zrobiony z 3 heat-pipe i jest możliwość ich zdjęcia lecz tracicie przez to gwarancje na płytę główną, więc nie polecam tego zabiegu. PITer na zlocie w Gdańsku 18-20 sierpnia 2006 podejdź do mnie do stoiska, bo chciałbym z tobą porozmawiać :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) @romek Napisz gdzie Cie znajde na zlocie :) Wlasnie odpalilem SLI i dziala, uzylem oczywiscie mostka, na 2x7600GS Galaxy bez OC 10500 w marku 05 po OC 650/875 12900pkt 3Dmark03 27326pkt :) Oczywiscie musza byc zmodowane sterowniki 85.96. Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez PITer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Witam! Jstem raczej "niezamożnym" komputerowiczem, a chciałbym mimo to pobawić się w O/C na Conroe. Czy z tej konfiguracji da się podkręcić procesor do chociaż 3200 MHz? a szynę FSB jak wysoko da się dobić? dla jasności dodam że to ma być moja pierwsza przygoda z O/C proc: Core 2 Duo E6300 mobo: GA-965P-D3 pamiątki: Corsair 2x512MB 667MHz CL5 grafa: Galaxy GeForce 7600GS 256MB DDR3 1,2ns Zalman Edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...