wegorz91 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Panowie jest sen pakować się w obudowę : KLYK ? Chciałbym tam wpakować toaletę... I dyski są głośne w tych mocowaniach ? Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) I dyski są głośne w tych mocowaniach ? Niestety u mnie tak , obudowa wpada w rezonans, ale wystarczy polozyc cos cieszkiego na gorze i jest ok. Albo magnes neodymowy w srodku na blache gorna jak ktos juz pisal... Pozatym obudowa super :) To jest ten sam model co ja mam, tylko ja mam czarny front (mozna zmieniac) Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 U mnie w budzie 3 x HDD i nic nie wibruje. Obudowa stoi na podlodze, wczesniej jak stala na stoliku to pojawialy sie dziwne problemy z brzeczeniem, jak sie okazalo wystarczylo domkniecie/docisniecie drzwiczek przedniego panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Hmm to może być nie ciekawie jak je słychać :( A dyski włada się kablami w stronę mobo czy widać je ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Widać :P ale da się powciskać odwrotnie. Kiedyś miałem WC tej budzie, więcej w moim sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanar Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 cos sadzicie o tej budzie w tej cenie http://www.allegro.pl/item407534818_chieft...uper_cena_.html i jak bedzie wygladala sprawa z Pentagram Freezone HP-120 AlCu Karakorum mi sie wydaje, ze powinien sie zmiescic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 wejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A gdzie można kupić takie COŚ na diski ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 http://angela.pl/index.php?action=TowarPok...at=11&cat2= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 mial ktos stycznosc z tym typem obudowy CH-05B-B ? jak jest z jakoscia wykonania wykonczen, a scislej rzecz biorac to chodzi mi o te siatki !? w cenie do 200zl nic z blacha 1mm nie znalazlem oprocz chieftec'ow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 mial ktos stycznosc z tym typem obudowy CH-05B-B ? jak jest z jakoscia wykonania wykonczen, a scislej rzecz biorac to chodzi mi o te siatki !? w cenie do 200zl nic z blacha 1mm nie znalazlem oprocz chieftec'ow.Ja macałem ostatnio te budy. W kwestii jakości wszystko z nimi ok, tzn trzymają poziom innych modeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) zdecydowalem sie na BX-01B-B-B, mysle ze nie bede zalowal :) Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez piórko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 czy ktos moze mi powidziec czy istnieje jakas obudowa z tego typu Chieftec LBX-01B-B-B (wiem ze jest multum podobnych ktore rozni sie tylko wygladem przodu i o nie wszystkie mi chodzi) ktora ma porty usb ukryte pod ta klapka na dole obudowy ??? i drugie pytanko ktore mocowanie dyskow w choefetecu jest lepsze te gdzie wkladamy je od siebe czy te w ktorym wkladamy dyski od lewej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 czy ktos moze mi powidziec czy istnieje jakas obudowa z tego typu Chieftec LBX-01B-B-B (wiem ze jest multum podobnych ktore rozni sie tylko wygladem przodu i o nie wszystkie mi chodzi) ktora ma porty usb ukryte pod ta klapka na dole obudowy ??? http://www.chieftec.com/bx-02b-b-sl.html http://www.chieftec.com/cx-01sl-sl-b.html wydedukowano z fotek :) a te zagadnienie z HDD tez mnie bardzo interesuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) Moim zdaniem jeśli HDD jest montowany bokiem, to łatwiej go wyjść, wcześniej miałem obudowę (nie Chiefteca), w której miałem zamontowane HDD (3 sztuki) standardowo i przy wyjmowaniu musiałem się nieźle nagimnastykować (przeszkadzał Zalman na chipsecie i pamięci). Chociaż zapewne w Chieftecach ze standardowym montowaniem HDD jest więcej miejsca, ale tu z kolei nie przechylisz twardziel w dół po odkręceniu śrubek jak w obudowach "no name". Ostatnio ktoś nawet proponował żeby w LBXie HDD zamontować przewodami do środka (niestety nie mam czasu/natchnienia żeby to wypróbować, ale myślę, że w ten sposób można rozwiązać problem plączących się kabli :) PS: A tak poza tym to HDD montujesz i ma tam siedzieć :) Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 http://www.chieftec.com/bx-02b-b-sl.html http://www.chieftec.com/cx-01sl-sl-b.html wydedukowano z fotek :) a te zagadnienie z HDD tez mnie bardzo interesuje... chyba mnie ni ezrozumiales - czy oprocz portow z boku sa jakies obudowy ktore maja je jeszcze na dole za klapka, albo zamiast na boku na dole (oprocz aegis ) i interesuja mnie obudowy wlasnie takie jak w podanych przez ciebie linkach nie big tower nie jakies inne tylko wlasnie te (znczy sie te panel z przodu sie poprostu rozni w serii mesh itp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 chyba mnie ni ezrozumiales - czy oprocz portow z boku sa jakies obudowy ktore maja je jeszcze na dole za klapka, albo zamiast na boku na dole (oprocz aegis )wlasnie wydaje mi sie ze budy z powyzszych linkow maja na dole pod klapka porty usb/audio, ale nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 (edytowane) eh ja niestety musze byc pewien dzieki mimo wszystko :). Ktos inny wie ??? haaaaa no i chyba znalazlem ta obudowa bodajze ma porty z prozdu :D ! LCX-04B-B-A (model chyba wycofany ze srpzedarzy ale na magazynach jeszcze lezy) teraz pytanie czy to jest ta obudowa czy tez ta ?? jezeli to ta pierwsza to super Edytowane 21 Sierpnia 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 I dyski są głośne w tych mocowaniach ?Ja mam jeden dysk w drugiej szynie od dołu i tłumienie wibracji jest rewelacyjne (lepsze niż w Scythe Disk Drive Stabilizer). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 LCX-04B-B-A (model chyba wycofany ze srpzedarzy ale na magazynach jeszcze lezy)niezupelnie :) LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 i [gluteus maximus] jednak nie maja wejś z przodu no [ciach!]icy można dostac !!!!! >:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Ja muszę pochwalić się swoim osiągnięciem :-) Pewnego pięknego dnia trochę krzywo podszedłem pod komputer i tak jakoś śmiesznie wyszło że się przewróciłem na otwarte drzwiczki mojego Chiefteca. Ucierpiał górny zawias mocujący drzwiczki. Jakoby moja obudowa nie kosztowała 50 zł, żal było ją wymienić. Ale bez tych drzwiczek jakoś łyso wyglądała, w ruch poszła wiertarka linijka i szlifierka kątowa :-) Mianowicie w mojej piwnicy znalazłem takiego fajnego czarnego gwoździa do drewna. Jednak 15 centymetrów to trochę za dużo i trzeba było gada uciąć tak na 2 centymetry. Szlifierka sobie z tym całkiem sprawnie poradziła. Następnie wymierzyłem odpowiedni otwór, wziąłem wiertarkę z odpowiednim wiertłem. Po chwili cieszyłem się w pełni sprawną obudową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Heh to nie ja jedyny mam urwany górny kołeczek;) też muszę w końcu zrobić z tym porządek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Czy ktos mial styczność z obudową Chieftec Jumbo? http://znak.pl/index.php?cid=279&scid=...iJS1500+bez+zas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) i [gluteus maximus] jednak nie maja wejś z przodu no [ciach!]icy można dostac !!!!! >:( Ja killka dni temu sprzedałem coś takiego: LCX - on ma właśnie klapkę na przodzie, można jeszcze dostać takie obudowy, tylko ich ceny nie zachęcają do kupna. Edytowane 27 Sierpnia 2008 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Chieftec Jumbo? Jeśli stawiasz serwer to może i fajne. Ale w domu tego nie wykorzystasz(chyba że postawisz 14 dyskową macierz raid :-) ) Lepiej kupić coś normalnego z wyjściami usb, dźwiękowymi i FireWire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Z jednej strony można dać chłodnice z drugiej dyski w SQD i regulatory. Buda jest IMO super rozwiązaniem jeśli chodzi o kibel w kompie. Az dziwne ze nikt jeszcze w niej nie zbudowal zadnego układu. Cena porównywalna do SIlverstone Temjin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ja tam nie lubie dużych bud, sam nie mam małej i to jest niby midi tower ale i tak duzo miejsca zajmuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witam Panow Chieftec'owcow ;-]. Chcialbym poprosic o rade bo chyba dojrzalem aby zakupic teraz Chiefa. Probowalem ogarnac ten temat ale jest tyle modeli, duzo tez jest juz nie produkowanych i jedynie sprzedawanych na Allegro...stad moja bezposrednia prosba o porade. Mam obecnie Thermaltake Mambo- coz, wybralem ja bo jakos wpadla mi w oko i rok temu kosztowala ok 200zl. Mam tez dwuletnia corke, ktora interesuje sie roznymi swiecacymi przyciskami i potrafi z szybkoscia karabinu maszynowego je przyciskac- stad obudowa z przednia klapa ;-]. Porosze o podpowiedz jaka mam wybrac obudowe Chiefa z pelnymi przednimi drzwiami do ok 250zl. Nie moze byc to big tower bo nie zmieszcze go nigdzie lecz jakac wieksza midi (longer?)...cos do wysokosci nie przekraczajacej 50 cm.(im mniej tym lepiej. Chodzi mi o bude maksymalnie ciezka/stabilna i cicha. Wazne tez jest aby na dole nie miala (lub miala demontowalne) koszykow na HDD, poniewaz na dnie bedzie lezec lub wisiec HDD w skrzynce Scythe (obecnie jest w gornej zatoce i jednak przenosi troche terkotania na calosc). Mysle,ze wieksza obudowa pomoze tez mi w ustabilizowaniu temperatur calosci. Wymiary Mambo (dla porownania) to:40/20/52cm. A może ktoś ma na sprzedaż jakąś używaną lecz w bardzo dobrym stanie taką budę? Dziekuje i pozdrawiam, Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakadu Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Jeśli chodzi głównie o te przyciski to rozwiązaniem problemu może być zmiana sposobu w jaki one działają. Mianowicie po wciśnięciu powera pojawia się takie same okno jak po kliknięciu na czerwony przycisk "wyłącz komputer" w menu start (windows xp). Aby to zrobić: Panel Sterowania(widok klasyczny)->opcje zasilania->zaawansowane. Tam będzie taki tekst: "kiedy w komputerze zostanie wciśnięty przycisk zasilania" i wybieramy zapytaj mnie co robić. W wypadkach ekstremalnych "nic nie rób". Z resetem nie wiem co zrobić, ale można go odłączyć od płyty głównej. Natomiast jeśli zależy ci na nowej obudowie z klapką polecam to co mam w podpisie. niestety posiada ona sanki, ale jest bardzo stabilna, a drgania z dysków nie są przenoszone na resztę obudowy. No i posiada klapkę. Można kupić wersję bez zasilacza, taniej wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...