Cloperflake Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Posiadam wspomniany panel i oczywiscie da sie go zamontowac, mala uwaga trzeba go wcisnac w obudowe okolo 2mm . Jezeli montujemy go na rowno pokretla dotykaja drzwiczek - da sie je zamknac tylko czuc minimalny opor. Kabelki sata sa nie obowiazkowe (chociaz sam posiadam) zreszta wielu osoba udalo upchnac kilka dyskow Ata (u mnie 2) a z takimi twardzielami to jest dopiero problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 A czy da się np. CD rom cofnąć wstecz, tak abym mógł przed niego wsadzić zaślepkę?(zamówiłem już maty i DVD i będę silent box'a robił) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Ja sie walsnie przesiadlem z Dragona na P182 i powiem wam roznica nieporownywalna... Niby to ciezkie ustrojstwo ale moj dvd takie Dragona bez problemu w drganie wprawial a P182 anie drgnie. Teraz sie zastanwiam po ile opylic takiego Dragona? Za 150 da rade? Na allegro potoanialy nowki cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2007 Daj fotki. Może za 130zł bym wziął :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Mam rysę na topie budy, od miski plastikowej. Da się to ładnie zamaskować? I jakimi wiertłami nity załatwić? Nity wiertłem 3mm do metalu, oczywiście wiercisz od strony gdzie w nicie jest dziurka a nie od tej spęczonej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 ja ostatnio kupiłem Dragona używanego za 140 zł + 2*80mm YSTECH i 1*120mm Chieftec :) na razie sobie cenię, jutro kupuję przelotki i montuję wiatraki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 A to zdjecie mojego Chiefteca LCX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) Panowie, jest problem. W moich Dragonie wtyczka "Power Led" jest 3 pinowa, a po wlozeniu pozostalych wtyczek na plycie, pozostaly tylko 2 piny wolne. Nie bylo by problemu, gdyby nie to, ze we wtyczce "Power Led" te dwa kable sa od siebie oddalone, a nie sa kolo siebie. Teraz poprostu srodkowa "dziura" jest pusta. Zebym mogl zamontowac na plycie Power Led, musze zielony kabel przelozyc do srodkowej "dziury", ale nie wiem jak to zrobic. Probowalem tak jak wyciagalem zawsze z Molexa, czyli przycisnalem troche i chcialem wyciagnac, ale nie dziala. Jak to zrobic Panowie, jak wymontowac ten zielony kabel, zeby przelozyc go na srodek ? Edytowane 5 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Na początku myslalem, że się może jakkolwek walnoleś przy tym podłączaniu, ale manual i wszystko jasne...19strona... W życiu nie zwrociłem uwagi na te piny, ale nigdy też nie było z tym problemu. I nigdy nie widziałem takiej adnotacji jak w instrukcji od Twojej mobo... I mimo wszystko jakoś mam wrażenie chocby włąśnie po tej notce, że to właśnie 3pinowe power ledy są w większości mobo. Sam bym zrobił tak, jak ci w instrukcji napisali, nożem środkowy pin uwal i będzie kompatybilne z 2 jak i 3 pin :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 (edytowane) No to ja wlasnie chce wyciagnac ten Pin 3 i wlozyc go w miejsce 2, ale za ch... sie go nie da wyciagnac, a przeciez nie uwale kabla, bo to troche lipne rozwiazanie :) EDIT: Ale przeciez srodkowego pina wogole nie ma, sa tylko w miejscu 1 i 3, wiec jak mam srodkowy nozem uwalic ? ;) Edytowane 5 Października 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Rozetnij kostkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal_logic Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) To ja też się pochwalę moim Szefem. Dragon MIDI, takiego jeszcze na forum nie było :D W środku: A64 3500+ s939 1 GB DDR400 Kingston (dual channel) ASUS A8R-MVP GIGABYTE GF 7600 GS 256 DDR2 HDD 160 GB SATAII SEAGATE HDD 40 GB ATA133 SEAGATE PSU CHIEFTEC 350 W DVD-RW LG CHŁODZENIE CPU: AC FREEZER 64 PRO FANDER FX 92 Obudowę mam od mniej więcej roku. Wypada raczej pozytywnie, chociaż w okolicy dysków jest dość ciasno i trudno prowadzić kable. Dyski chciałem włożyć na gumowych przelotkach w zatoki 5.25", ale na razie miejsce to wypełniają kable od PSU. Da się to zrealizować chyba dopiero po wymianie PSU na taki z odpinanymi kablami. W planach mam też wstawienie na boczną ściankę drugiego Fandera, bo grafa się dość mocno grzeje, do 85 st w stresie ;p Edytowane 7 Października 2007 przez crystal_logic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Dziubek: Ten metalowy styk siedzi w plastiku na zatrzask. Przyjrzyj sie to bedziesz wiedzial jak otworzyc. zatrzask odciągasz np. igłą i mozesz wtedy spokojnie wyciągnąć kabelek ze stykiem z tej plastikowej kostki. Sprawa jest naprawdę prosta jak budowa cepa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 "do 85 st w stresie ;p" CO?! Ja na wersji 512 mam o wiele mniejsze temperatury. Glacial Tech GT-F1 załatwi sprawę i będzie karta miała lżej:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) No to ja wlasnie chce wyciagnac ten Pin 3 i wlozyc go w miejsce 2, ale za ch... sie go nie da wyciagnac, a przeciez nie uwale kabla, bo to troche lipne rozwiazanie :) EDIT: Ale przeciez srodkowego pina wogole nie ma, sa tylko w miejscu 1 i 3, wiec jak mam srodkowy nozem uwalic ? ;) Bez problemu można wyjąć pin i go przełożyć, wystarczy docisnąć od góry jakąś igłą ten dzyndzel co powstrzymuje pin przed wysunięciem. Edytowane 10 Października 2007 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystal_logic Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 "do 85 st w stresie ;p" CO?! Ja na wersji 512 mam o wiele mniejsze temperatury. Glacial Tech GT-F1 załatwi sprawę i będzie karta miała lżej:) A co to za zdziwienie? Tyle karta ma, jest chłodzona fabrycznym radiatorem. Producent tak wymyślił, ergo tak musi być. Nie mam żadnych artefaktów na ekranie, wszystko chodzi stabilnie. Karcie lżej? A niech się grzeje dziadostwo, i tak nie podkręcam jej ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek24 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Mam pytanie: Czy w Chieftec'u LBX można ten koszyk od dysków zamontować odwrócony o 90* tak aby dysk był wzdłuż obudowy a nie poprzecznie? Możnaby wtedy zamontować wentylator 120mm z przodu. Tylko czy to poprawi temperaturę w obudowie w porównaniu do tego co jest? Jest sens zabawy? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 @Irek24: nie ma takiej możlwiści niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyrektor Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Czy ktoś z osób posiadających obudowę Chieftec Bravo LBX-01B-B-SL może mi powiedzieć czy bez problemu zmieści się do niej karta graficzna 8800 GTX lub Ultra oraz płyta główna Gigabyte GA-P35C-DS3R a na niej chłodzenie do procka Thermalright Ultra-120 eXtreme + Fander 120 mm (chodzi mi o to czy odległość od zasilacza jest wystarczająca by zamontować ten cooler). A może lepiej kupić Antca P182? Lecz mam te same pytanie co przy obudowie Chiefteca. Czy zmieści się do niej bez problemu GF Ultra? Zakładam że skoro w P182 zasilacz jest montowany na dole to zmieści się do niej cooler na procek o którym pisałem kilka linijek wyżej? Edytowane 19 Października 2007 przez Dyrektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 GTX i Thermalright sie zmieszczą, LBX to potężna obudowa, sam sie o tym prekonałem przechodzac z LBXa do Dragona, LBX stoi w piwnicy i czeka na poteżniejszą konfigurację. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyrektor Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Dzięki za uspokojenie mnie :) Wiem że to nie jest temat poświęcony obudowom Antec ale może ktoś z Was ma informacje na temat czy GTX i Thermalright się do niej zmieszczą bez problemu? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź gdyż waham się między LBX a Antciem 182. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 http://zenfist.pl/foto.php/pID/1592/fID/05 Czy LBX z tym czymś się zamknie?(drzwiczki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Powinien zamknąć sie na styk lub minimalnie trzeba będzie cofnąć panel zalmana. Przecież i tak nie zamontuje sie go na srubkach do montażu bezśrubkowego jak normalny napędy (zatrzask z tyłu). Najlepiej do jego montażu jest użyć dużych szybkośrubek, chyba gwint i wielkość sie zgadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) "Najlepiej do jego montażu jest użyć dużych szybkośrubek, chyba gwint i wielkość sie zgadza" Takie do zwykłych obudów? Btw. "srubkach do montażu bezśrubkowego" ;) Edytowane 20 Października 2007 przez Xavi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Czy dobrze widze że jeżeli kupie ta obudowe http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...cat=1&cat2= i potem kupię do tej obudowy okno http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...cat=2&cat2= to bede musial zrezygnowac z jednego wentylatora na bocznej ściance(oknie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 @jimmy1: tak @Xavi: Tak, takie do zwykłych obudów, ale z dużą (szeroką) głowką, żeby nie przeleciały przez otwór w szynie Chiefteca LBX, w LBXach są w zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikouaK Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 Witam wszystkich, Jestem szczęśliwym posiadaczem Chiefa LBX-01B-B-B i chciałem się podzielić ciekawą obserwacją na jej temat. Jakiś czas temu postanowiłem apgrejdować kompa i niestety, m.in. z braku czasu, musiałem zrezygnować z chłodzenia wodnego, które świetnie się sprawowało przez ponad 3 lata. Nowy zestaw chłodzę tradycyjnymi metodami. Oprócz boxowego wiatraka na procku (grafa chłodzi się pasywnie), póki co mam tylko 120-tkę Arctic Cooling 12L, która chwilowo zasuwa na pełnych 1500RPM na tylnej ścianie budy. Wszystko było genialnie, dopóki nie zamknąłem obudowy tym śmiesznym wihajstrem na bocznej ściance... Okazuje się, że "supercicha" konstrukcja AC zbiera sporo powietrza z boków wentylatora (tradycyjnie zabudowane wiatraki siłą rzeczy ciągną tylko "z przodu"), co powoduje, zajedwabiście irytujący szum, powstający w mechanizmie "klamki" zamykającej boczny panel... Jeszcze nie opatentowałem rozwiązania, ale rozważam przykrycie czymś owego mechanizmu, w ostateczności wymianę wiatraka na taki o tradycyjnej konstrukcji. Przypuszczam, że może też pomóc spowolnienie wiatraka, ale to się okaże w ciągu najbliższych dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 póki co mam tylko 120-tkę Arctic Cooling 12L, która chwilowo zasuwa na pełnych 1500RPM na tylnej ścianie budy12L nie potrafi się kręcić z prędkością 1500 RPM :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikouaK Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 12L nie potrafi się kręcić z prędkością 1500 RPM :wink: No tu mnie masz.... oczywiście 12 bez "L" ..:: o taki ::.. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Cholera mój cały mozolnie układany plan legł w gruzach,bo zorientowałem sie że w tej obudowie http://www.znak.pl/index.php?cid=279&s...BA01BBB+bez+zas z tym panelem http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...pelny,id,43630/ nie zamknę dzwiczek?! :cry: Czy sie mylę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...