Skocz do zawartości
Pawelek69

Jaka Karta Do 120-140 Zł? Czy 9500 64 Mb Będzie Ok?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Padł mój 9800 PRO i chcę kupić coś bardzo taniego (np. to http://allegro.pl/item118405859_rad_9500_6..._za_119zl_.html ). Zastanawiam się na Radeonem 9500 64 MB RAM. Zależy mi żeby dość płynnie grać głównie w Call of Duty 1 + UO, NFS Underground 2 i San Andreas. Czy ta karta będzie dobra? Czy nie będzie na niej ciął się COD w multi??

Mój komuter:

Athlon XP 2400+

512 MB RAM

Epox 8RDA3i (nForce 2)

Czy ta karta będzie lepsza od radeona 9550 albo GF4Ti??

Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ta karta będzie lepsza od radeona 9550 albo GF4Ti??

No nie dokońca, od Gf 4 Ti bedzie lepsza napewno ale od takiego mocno wykręconego 9550 to będzie sie raczej równać z nim, 9500 jest słaby przez 4 potoki, chyba że uda sie odblokowac pozostałe 4, wtedy karta jest sporo wydajniejsza od w.w

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki 9500 to dobra karta, dużo lepsza od 9550 i wszystkich GF4.

GF4 będzie lepszy w starych grach, ale w nowych 9500 jest duzo lepszy, nie wspominam już o tym, że na GF4 NIE PÓJDZIE BF2. 9550 będzie lepszy, ale tylko po mocnym OC, trzeba tez wziąć pod uwagę, że 9500 tez się super kręci (mój na AC VGA SILENCER "leci" 400MHZ na rdzeniu!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowisz ze padl ci r9800pro (pewnie za duzo go kreciles) :P

Nie kręciłem B-) Padał powili, najpierw co jakiś czas pokazywał przy starcie informację że kabel zasilania nie jest podpięty a był. Tak przez kilka tygodni aż w końcu przestał startować :cry: Zasilacz Modecom 350GTF był OK, to karta się wykończyła :cry:

Czyli uważacie że w 9500 te 64 MB nie będą przeszkadzały i warto ją kupić bo będzie lepsza od 9550? Nie chcę raczej kręcić karty, zależy mi żeby była wydajna na standardowych ustawieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz tego troche na allegro.

Np.

http://www.allegro.pl/item118739136_radeon..._8_potokow.html 10zl. drozej od gornej granicy ale aktywne 8 potokow a to moze sie przydac.

http://www.allegro.pl/item119311180__gigab...super_o_c_.html R9550 od Gigabyte. Dobra karcioszka ktora niezle sie kreci, a po wymianie chlodzenia(wystarczy dodac wiatraczek0 jescze lepiej sie wykreci :). Karta posiada 128MB pamieci.

Dzisiaj 64MB to troche malo ale w kartach tego pokroju wystarczy, czasem tylko trzeba bedzie zmiejszyc jakosc tekstur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi