laserowiec Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Walnal mi kontroler na jakims badziewnym Shuttle AE23 (czy cos takiego na Socket 370 FCPGA). Mam tam Celerona 800 i 512 SDR (2x256 pc133). No i ta super plyta (dziwne bo mialem cos takiego wczesniej na innym zasilaczu na epoxie i celeronie 500) zwalila mi dwa dyski seagate. Jeden U5 20GB byl sukcesywnie niszczony od zakupu przez 1.5 roku pracy na tej plycie (hehe pewnie cos walnelo przez gowniany zasilacz z miecha temu) a drugi nowszy o miesiac U6 40GB padl po tygodniu pracy jak go zastapilem za walnieta 20tke. Co walnelo w dyskach? Ano strasznie dlugie czasu dostepu sie porobily. Potrafil zacinac winde a w SMART monitorze pokazywal krytyczne wartosc na UltraATA Crc Error rate (or sth). No i ze plyta mnie wkurzyla (nie jest to moj komp. nie gram na nim i raczej uzywany jest do pracy graficznej i biurowej) mam zamiar ja zmienic na cos lepszego. No i teraz mam problem. Co zmieniac? (nie jestem biegly w sprzecie tego molocha intela) Plyte ? (JEst jakas dobra i stabilna pod Celka800 i SDR?) Plyte proca i ram (no i tu 100% przesiadka na amd)? czy tylko plyte i proca (przesiadka na jakis wynalazek w stylu Shuttle AK32a czy Jakis ASRock bo k7s5a nie wchodzi w gre. ) No i nie wiem ile moge ew. dostac za takiego Celerona 800 512sdr i podejrzanego o kontroler Shuttle'a AE23..... AHA zmienilem zasilacz takze w tym zestawie. Ale niestety bledy w SMART pozostaly zapisane w jego logach czy czyms takim.... dzieki za doczytanie do konca.... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 Po 1 to troszku siem nastukałeś z tym tekstem, a po 2 to ile ty kcesz właściwie na to wydać kasy bo piszesz o wymianie płyty i raczej proca (bo w FCPGA raczej bym siem nie pchał 8) ) :?: Masz do wyboru Intel lub Amd a płyt jest od h.... a może jeszcze więcej. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserowiec Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 _________ no jeszcze nie wiem wlasnie ile wydam. zreszta chce jak najtaniej wiadomo. Na amd wiem ile kasy pojdzie ale sie zastanawiam co zrobic z celeronem. W najgorszym wypadku zostanie ten celeron sprzedam troche ramu z niego i pojdzie na serwer. A kupie zestaw na AMD (to juz wiem jaki). Tak jak napisalem oczekuje odpowiedzi co robic z intel szajsem. Rozbudowywac go o plyte? Sprzedawac (kto to kupi?? ) ? Czy od razu przechodzic na AMD.... w sumie bede u siebie modernizowac kompa (plyta+proc+ram) wiec zestawy AMD mam obcykane i wiem co kupic. Ale co do cholery robic z intelem. I czy Zostawac przy nim? (tak zrobie wymieniajac sama plyte) chodzi mi tu o wzgledy ekonomiczno przyszlosciowe. Zaznaczam ze nie bedzie to komp do krecenia wynikow. Ale na maxa stabilny. Czyli z dobrze dobranymi podezespolami pod Intela (czy wogole istnieje cos takiego jak stabilny Intel?) ehhhhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 ... co robic z intel szajsem. Rozbudowywac go o plyte? Sprzedawac (kto to kupi?? ) ? ... jaki stepping procka jak cD0 (1.75V) to osiagniesz niezla sumke (jak starsze to tez ale sa gorsze dla "kretaczy") - a jak jeszcze BOX i z gwarancja to ho, ho :) za procka powinienes wyciagnac kase na Duraka 1200 a moze nawet lepszego (jak jest BOX i gwarancja) oczywiscie sprzedajac z reki do reki (allegro itp) a nie jakims krwiopijca z gieldy :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...