McBenner Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 mam identyczna karte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 ja mam na catalyst 3 i dx9 9500 3dmarków :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Mc benner, jush podawalem wyniki na takich ustawieniach jak u ciebie: " 10903 --http://service.futuremark.com/compare?2k1=5778041 -- Sam numer wersji biosu to nie wszystko, sa jeshcze roznice w timingach (sprawdzone na HiS 7008 i ATI 7008)" <><><><><> Kilka postow wyzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 I teraz wszystko jasne, dual ddr daje 1 tys pkt wiecej. Rav666 dla potwierdzenia moich przypuszczen, moglbys wyjac jedna kostke ramu i przetestowac kompa na tych samych ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 McBenner ,sprawdze ale jakos wieczorem teraz sobie jakis film zapuszcze 8) . Ale naprawde szczerze watpie zeby dual dawal 1tys,we wszelkich testach jakie czytalem to bylo kolo 100-200markow.Sprawdz jeshcze czy ci dziala fastwrites i sideband adressing oraz tryb AGP ,najlepiej powerstripem.A i ja nie mam sterow do nforce z plytki epoxa tylko ze strony nIevidii ,ver 2.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 fast writes i sideband, tez raczej nic nie daje. Ewentualnie te stery moga na tym zawazac. No nic, jak wykluczymy inne mozliwosci to bedzie wiadomo co i dlaczego. P.S. Wymyslilem ze powodem mojego wyniku jest moj dysk twardy 5400 rpm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a mac, chyba moja grafika naprawde ogranicza proca. Jak dalem procka na 2125 mhz (170x12.5), to wynik nie drgnal nawet w stosunku do 2 ghz (12x166). Cos przeczuwam ze osiagniecie 10 k, bedzie niemozliwe, chyba ze pojawia sie jakies stery ktory wydatnie zwieksza wydajnosc grafiki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zaladuj bios od ATI, nr. wersji to nie wszystko!,jakie masz kostki pamieci?Sprawdziles powerstripem agp/fastwrite/sideband/ mi to daje sporo punktow.Stery do nforce masz aktualne? :-).To tyle co mi wpadlo do glowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 agp mam ustawione na 4. Wylaczylem w biosie opcje agpx8 supported. Kostki pamieci mam eltrontech 3.5 ns, bios karty to 7008. Powerstrip podaje ze mam agp4, sidband adresing on, fast write wylaczone (nie da sie wlaczyc). Stery od nforce, mam 1.16 ze strony asusa, od karty grafiki mam 6255, do tego mam zainstalowanego dx9. Podam adres swojego wyniku w 3dmarku, moze to tez pomoze w analizie mojego przypadku :-), http://service.futuremark.com/compare?2k1=5767599 Bylbym zapomnial, wgralem przed chwila najnowszy BIOS ze strony epoxa z 17 stycznia, wczesniej mialem, ten z bodaj 31 grudnia. Jeszcze nie testowalem na nim kompa, ale watpie aby cos dal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Mało tych marków masz ale zobacz sobie na jakich ustawienich masz pamięci bo ja puszczałem kompa ma fsb 190 ale pamięci na słabych timingach i dostawałem <span style="color:red;">[ciach!]</span>o a nie dobry wynik. Dopiero jak ustawiłem pamięci na cl2 i 2-2-1T to wycisłem 9000 z radka 9000Pro., no i magistrala tylko 151 a proc 1,88 GHz. Agresywne pamięci dają dużo marków więc polecam ci tam zajrzeć w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 PS. zaczynałem od 7500 marków więc dorobiłem od początku 2500 Mark :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::FreeMan::. Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 a ja na tym co ponizej mam 8200pkt... swiezo po formacie... detonatory 40.71... DX9 i winXP... to dopiero nedza :) wczesniej mialem ponad 12000 na lekko skreconym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 O kurde to faktycznie nędza, moze sie zamienimy to ja tą karte przywrócę do życia :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Jak daje na 168 i maxymalne timingi to nic mi to nie daje, wynik bez zmian. utwierdzam sie w tym ze to karta graficzna najbardziej uzaleznia wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Nie prawda dużo zależy od pamięci, jak miałem fsb ustawione na 190 MHz i najłagodniejsze timingi to nie mogłem przekroczyć 7000 marków, a jak dałem niższą magistrale i dobre timingi to odrazu bez podkręcania grafy było 8200. Ale jeśli to nie to to nie mam pojęcia co to może być. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::FreeMan::. Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 nie no panowie myslalem ze te 8200 to taki maly zart directa 9 ale po kolejnym formacie na swiezym wXP dx8.1 i d40.71 dalej mam tyle!!! nie wiecie o co loto??? bez krecenia powinno byc 10800!!! to przez te detonatory??? czy jak??? pomocy!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Freeman, czym sie rozni twoj poprzedni system od terazniejszego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::FreeMan::. Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 hmm wczesniej mialem win2000 +sp3... directa 8.1 i detonatory 40.71... no a teraz mam winda XP +sp1 i reszta taka sama... czyli jedyna zauwazalna roznica to przesiadka z win2000 na winXP no ale jakos mi sie wierzyc nie chce ze ponad 2k pkt w dol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 ja specjalnie dzis <span style="color:red;">[ciach!]</span>a mac 256 ddr 333 kupilem moze cos to da zeby wiecej pkt miec :) no i bede krecil proca :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperGonzo Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 ciekawe ile mi to da :) i tak pewnie nie bedzie 9k jak mam tylko 7600 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...