chrums Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Witam wszystkich A wiec chcę kupić procka AMD i mam do wyboru coś w w granicach 500-700zl, procek bedzie działał z DFI NF4 ultra-d. Troszeczkę poszukalem no i wybór jest duuuży i tu problem, i tak za te pieniądze mogę mić: 1. Opteron (s939 dla jasności) 144 selekt 2850 MHz za ok 680zl 2. Athlon 3700+ (San Diego) ok 555zł nie wiem czy wszystkie się tak kręcą jak opisują 3. Athlon 3800+ x2 (Manchester) ok 600zł nie wiem czy to wogóle się kręci 4. Athlon 3000+ (Venice) selekt 2600MHz ok 400 Jak widać wybór duzy ale który będzie najlepszy, chodzi głównie o gry i obróbkę video, co do tych selektów to jak ktoś wie jak wygląda sprawa z temperaturami chłodzeniem ma być ARCTIC COOLING FREEZER 64 PRO no i to byłoby wszystko prosiłbym o opinie z własnego doświadczenia a nie jakieś tam testy typu chip :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 najlepszym wyborem by byl A64 X2 3800+ (Toledo) - cena taka sama jak za Manchestera, ale kreca sie jak szalone (jedyny problem jest taki, ze sa trudno dostepne :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 pewnie juz niedostepne bo wszyscy forumowicze wykupili:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Bierz X2 co 2 jaja to nie jedno, a na tej DFI powinien się spoko wykręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 tja a w sklepie będą same Bv (men.) i zrobi 2,4 ghz na 1,6v - dfi samo się nie podkręci ... jak będzie proc padaka to czy to Dualsata czy lp - żadna róznica :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 zgadzam sie z gutkiem, sposród w.w taki X2 byłby najlepszy (toledo of coz) wiem że cięzko go dostac ale może warto poszukać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq7btu Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Co do kręcenia się X2 Manchester mogę podpowiedzieć,że trochę się da. Sam ma taki proc i u mnie 2000@2800, ustawienie 10x280, napięcie 1.52 V, płyta MSI K8N Neo4. Też chciałem więcej, ale przy 2900 błędy w SuperPI. Można by było zmniejszyć mnożnik i dalej próbować, ale już mi się nie chciało a 2,8 GHz mi starcza. Procesor standard, nie żaden selekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 ładna sztuka :-) na dfi pewnie jeszcze z 50 mhz by się wyciągneło jaki s/n? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq7btu Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 @gutman1 - serial nieznany, proc jest założony w płycie. Jeśli można to sprawdzić w mało inwazyjny sposób aby nie zdejmować coolera to podam - jakimś programem ? Piszesz że niezła sztuka, a ja myślałem że da radę dużo więcej. Naczytałem się tutaj o kręceniu Athlonów do 3.0 - 3.5 GHz i myślałem że też tak się da. Zakupiłem na Allegro ten procek usiadłem w domu z nadizeją i 2500 idzie, 2700 idzie, to mu zapodałem 3000 (300x10) i niestety nie wstał. Tak jak pisałem przy 2900 wstaje, ale błędy i pozostało tylko 2800. Płyta spokojnie pozwala dużo więcej, HTT do 400 tylko mnożnik max 10x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 E3 :) - i to nie zawsze. takie wyniki na x2 to tylko f/c (ale pewnie cb wymiata ;)) albo toledo (albo xs :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooler Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 http://www.allegro.pl/item118760356_amd_at...0ghz_s_939.html zmień chłodzonko z boxa na jakiegoś Freezona lub cuś lepszego i pozostaje tylko kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...087&st=1530 Oni powinni wiedzieć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...