Dr@GuN Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) mogę dostać jadną albo drugą kartę w rozliczeniu gf4 mx440se 64/64 tyle wiem agpx8 gf 2 ti 250mhz gpu ramy ddr 64mb 350mhz 128bit agp x4 zamierzam odopalać na tym 18wos convoy , gta vc , może gta sa , undeground 1/2 , i pare dupereli które na 100% tu pujdą na obu kartach , co będzie lepsze ?? reszta konfigu p3 900mhz (9x100) niedługo mam zamiar zamienic na cel 1000-1200 @>1500 :D | 320mb sdram | ecs p6vap-a+ (ciekaw jestem czy da sie tu wcisnąć tego gf4 :P bo radeona 9600pro nie odpaliłem a gf 6600 udało sie odpalić , jak myślicie ?? ) mam już tego ti , no i odpaliłem po 2 dniach kompa który tak sobie składam z nudów , i tu zonk , nie działa , a tuż przedtem widziałem na własne oczy jak karta chodziła u kumpla , przy mnie została wyjęta z kompa :o miałem ją tylko w reklamówce nic więcej , potem leżała w opakowaniu od radka 9600pro , jakby orginalnie zapakowana czekała na przeznaczenie i nie chodzi <sciana> próbowałem ją odpalić na asusie p4pe-x i piszczy że nie ma grafy (w tym squadaku głośniczek nie chce chodziś :<[ ) Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Dr@GuN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Jestem za ti, a to dlatego że kiedyś miałem 2pro ;] IMO Lepsza od 440se. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hose27 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Ja zdecydowanie wole nawet 2ti od gf4mx nie SE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Bierz Ti bo MX to okrojona wersja 2Ti i wbrew nazwie (GF 440 MX) nie ma nic wspólnego z gf 4 Ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 GF4 MX440 to praktycznie wydajnosc GF2 MX400. Bierz GF2 Ti bez wahania :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 GF4 MX440 to praktycznie wydajnosc GF2 MX400. Bierz GF2 Ti bez wahania :wink:Ze co? http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=pine_geforce4_mx Pelny GF4MX440 ma wdajnosc na poziomie GF2Ti czasem slabszy czasem szybszy. GF4MX440 jest szybsza grafa niz GF2MX400. Zawsziecza to dosc wysokim taktowaniom oraz kontrolerowi pamieci(lepszy niz w GF2). GF2 duzo traci wlasnie przez slaby kontroler pamieci i niskie takowanie pamieci. Gdyby pamici w GF2 mialy wieksza przepustowosc i posiadal krzyzowy kontroler pamieci to wydajnosc wzroslaby zauwazalnie. Co innego jezeli chodzi o GF4MX440SE. Jest to okrojona wersja GF4MX440. Byly dwie wersje tch kart. Jedna z 64bit'owa szyna do pamieci(gniot) i z 128bit'owa szyna do pamieci. Obie ceciach!a sie nizszym takotwaniem w porownaniu do pelnego GF4MX440. Jezli jst wybor miedzy GF4MX440SE a GF2 to lepiej brac GF2 jezeli miedzy pelnym GF4MX440 a GF2 to juz mozna sie zastanowic nad GF4MX440. Na GF4MX440 gralem w GTA3, GTA:VC, GTA:SA, NFS:U1, NFS:U2, NFS:MW i grafa sobie radzila. Glownie dlatego ze jest zgodna tylko z DX7.0 wiec polowy detali nie wyswietlala ale grac sie dalo. Jest jescze jedna mozliwosc poszukac radeona 9000 nawwt nonPRO. Grafa zgodna z DX8.1, posiada PS i jest wydajniejsza od GF4MX i GF2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Również polecam 2 Ti. 4 Mx to taki unowocześniony 2 MX a 2MX był słabszy od 2 Ti ;) mam nadzieję że to co napisałem jest do zrozumienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Ja polecam Gf4MX440 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Ja polecam Gf4MX440 to jest wersja 64 bit :/ nie polecaj badziewia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terminate_bot Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zerknijcie na tę stronkę : http://users.erols.com/chare/video.htm Na dole jest lista kart od najgorszej do najlepszej, i widać tam, że GF4MX440SE<GF2Ti<GF4MX440, czyli tak jak mówił sucker ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Gf 2 Ti mialem. Na A 1800 mailem 5k bez krecenia na 3DMARK01. Kumpel na 440se(8x AGP :wink: ) na A 2500 osiagnal 4k :lol2: . Wyjasnienia chyba zbedne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Gf 2 Ti mialem. Na A 1800 mailem 5k bez krecenia na 3DMARK01. Kumpel na 440se(8x AGP :wink: ) na A 2500 osiagnal 4k :lol2: . Wyjasnienia chyba zbedne? Na tych samych sterach? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Na tych samych sterach? :D @hary86- wiesz to dawno juz bylo jaskies 3 lata temu albo i wiecej. Ostatnie testy prowadzilem na jakis 4xxx w kazdym razie roznice miedzy sterownikami przekladaly sie na roznice parudziesieciu punktow na Gf2 Ti. Wiem ze i on testowal swoja na jakis 40-stkach. Ale ta jego 440se to niewypal- pamieci 333Mhz 64bit. Ale i mnie kiedys dopadla slabosc - kupilem Fx5600 :? i to Gainwarda :mur: (pamieci ESMT(chyba) 5ns, arty na standardowych zegarach. mialem 2 sztuki na obydwu to samo- BADZIEWIE jakich malo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Wiesz, stery przy starszych nV dość duża role odgrywały, wiem za na gf3 przykladowo na 40.72 osiagalem 12,5k luźno a na kazdych innych około 10k... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Bier 2 Tit, ten 4mx to straszne, okrojone, wykastrowane ścierwo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 jeszcze pytanie dnia , czy wymienione gry będa chodzić płynnie na tym pentku co mam teraz , razem z 320mb sdr ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terminate_bot Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Gta Vc i Underground 1 bez problemu, u mnie na podobnym konfigu śmigały ;) Gta Sa jak procka zmienisz też powinno elegancko chodzić, a U2 nie miałem to też nie wiem, ale raczej ci ruszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 2Ti. Ten 440SE to syf. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 2Ti. Ten 440SE to syf. bierz gf2ti. co do gta sa to powiem tak na p3 900 nie masz szans na płynne granie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 bierz gf2ti. co do gta sa to powiem tak na p3 900 nie masz szans na płynne granie :/grałem w te gta na via c3 800mhz@900 i gf 5200 płynnie więc się za bardzo nie martwię o proca :P dobra temat można zakończyc biorę tego ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 via c3 800 ma wydajnośc mniej więcej taką jak celeron 667mhz...widziałem gdzieś na necie test porównawczy. u siostry na kompie P3 700Mhz@800 256MB RAM i Radeon 9000 GTA VC śmiga na 1024*768 ,NFS U2 juz tylko na 800x600 detale na średnie a NFS MW ledwo jedzie na 640x480 detale na minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 via c3 800 ma wydajnośc mniej więcej taką jak celeron 667mhz...widziałem gdzieś na necie test porównawczy.różnie to bywa zalezy od gry / programu a ten test to jakiś jak sprzedany był...miałem c3 to wiem :P jeszcze pytanie , jak podczepię voodoo2 to nie spowolni tego ti ?? bo chciałem w niektóre gierki pograć jeszcze które lepiej mi chodzą na voodoo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 podejrzewam że ten dopalacz VooDoo 2 będzie zbędny przy tej karcie ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby zrobic test 3DMarka na samej karcie i z dopalaczem i wtedy zobaczysz czy jest gorzej czy lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 katastrofa mam już tego ti , no i odpaliłem po 2 dniach kompa który tak sobie składam z nudów , i tu zonk , nie działa , a tuż przedtem widziałem na własne oczy jak karta chodziła u kumpla , przy mnie została wyjęta z kompa :o miałem ją tylko w reklamówce nic więcej , potem leżała w opakowaniu od radka 9600pro , jakby orginalnie zapakowana czekała na przeznaczenie i nie chodzi <sciana> próbowałem ją odpalić na asusie p4pe-x i piszczy że nie ma grafy (w tym squadaku głośniczek nie chce chodziś :<[ ) mały update , kartę trzeba mooooocno wcisnąć było w płytę nieważne już , poprostu ten składak coś nie chodzi , nie chce mu sie piszczec jak sie okazało :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...