Skocz do zawartości
seboxxl

Sposób Na Słabą Kartę Dźwiękową

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączyłem do swojego lapka słuchawki i spotkała mnie przykra niespodzianka - muzę słychać znacznie ciszej niż z discmana :/

Gdy podłączałem do lapka więżę stereo lub głośniki to wszystko było w porząsiu, wystarczyło dobrze ustawić wzmacniacz. Ale mniejsza o to, czy jest jakiś sposób na zwiększenie głośności w słuchawkach?? (oczywiście w XP mam ustawioną wszędzie głośność na maxa, w odtwarzaczach też)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączyłem do swojego lapka słuchawki i spotkała mnie przykra niespodzianka - muzę słychać znacznie ciszej niż z discmana :/

Gdy podłączałem do lapka więżę stereo lub głośniki to wszystko było w porząsiu, wystarczyło dobrze ustawić wzmacniacz. Ale mniejsza o to, czy jest jakiś sposób na zwiększenie głośności w słuchawkach?? (oczywiście w XP mam ustawioną wszędzie głośność na maxa, w odtwarzaczach też)

dobre słuchawki... najlepiej izolujące. polecam logitech albo koss

np:

http://www.allegro.pl/item116986463_logite..._fv_gw_skl.html

lub

http://www.allegro.pl/item118079667_tm_ide...gwar_wroc_.html

sam mam te pierwsze i kiedy pierwszy raz podłączyłem je do laptopa myślałem że głowe mi urwie :)

ewentualnie zewnętrzna karta dźwiękowa na USB albo pcmcia

Edytowane przez tomcio_wroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobre słuchawki... najlepiej izolujące. polecam logitech albo koss

ewentualnie zewnetrzna karta dzwoekowa na USB albo pcmcia

no tak ale nie chce nic kupować, chodzi mi bardziej o rozwiązanie software'owe, ewentualnie jakś drobna modyfikacja sprzętu. A słuchawki mam dobre, jak z discmana puszczę na full muzę przez nie to jest aż za głośno. A karta dźwiękowa w tym laptopie jest niezła, tylko za cicho słychać!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak ale nie chce nic kupować, chodzi mi bardziej o rozwiązanie software'owe, ewentualnie jakś drobna modyfikacja sprzętu. A słuchawki mam dobre, jak z discmana puszczę na full muzę przez nie to jest aż za głośno. A karta dźwiękowa w tym laptopie jest niezła, tylko za cicho słychać!

software'owo raczej się nie da. Wydaje mi się że bez małych nakładów finansowych się nie obejdzie. Ewentualnie zadzwoń na serwis i powiedz że masz problem i czy znają jakieś rozwiązanie. Może masz jakąś wadę fabryczną i trzeba wymienić gniazdo słuchawek.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

software'owo raczej się nie da. Wydaje mi się że bez małych nakładów finansowych się nie obejdzie. Ewentualnie zadzwoń na serwis i powiedz że masz problem i czy znają jakieś rozwiązanie. Może masz jakąś wadę fabryczną i trzeba wymienić gniazdo słuchawek.

pozdro

no niestety wady fabrycznej to nie mam, bo aż tak słabo nie słychać :/

no najwyżej po wakacjach jak będę miał więcej kasy na zbyciu to kupię te izolujące.

Ale jeśli ktoś widzi jakieś rozwiązanie programowe, to proszę napisać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi