w-u-j-e-k Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Co polecacie ?? Cenna nie ma znaczenia,musi być bardzo cichy i dość wydajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Osobiście polecam Noisleblocker S1 LINK, udało mi się go kupic za 45% ceny, i mogę powiedziec, że na 12 V jest Baaardzo cichutki, a na 7 V niesłyszalny :), nie jest super wydajny, ale dmucha przyzwoicie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 może coś takiego albo takiego (mam i polecam) albo coś takiego, masz tam regulacje obrotów więc sam dobierasz kompromis między ciszą a wydajnością :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Arctic Cooling za 8 złotych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Arctic Cooling za 8 złotych...Czyli cos co sie nie kreci w ogole. Jak masz kase to cos od Noisleblocker-a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Czyli cos co sie nie kreci w ogole.Oj tam marudzisz ;) TC się usuwa operacyjnie, puszca się na 5V i jest w miare, aczkolwiek bez rewelacji ;) Edytowane 4 Sierpnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Tez jestem myslę ze AC za 8zł to najlepszy wybór..Bez przesady, ale dawać 60zł za wentylator w dodatku 80mm to "lekkie" przegięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 true..true... AC w zupelnosci wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) No chyba że się chce coś czego naprawde nie słychać bo ten AC to jet tylko "w miare cichy" na 5V ;) w miare = adekwatnie do ceny. Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Marudzisz miałem AC FAN 1 i 3 1 z TC - cicha. 3 - bez TC na 12V głośna na 5V cicha kiepsko wiała. Ich cena do możliwości jest adekwatna :) ale nie są złe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 A czy ja mówiłem że są złe, w tej cenie nie ma nic lepszego, ale demoem ciszy to one nie są nawet na 5V... oczywiście cisza rzecz względna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Powiem tak: Mam w kompie już 2 fanderki 120 puszczone na ~1000 obrotów ,a kompa mam wyciszonego ,więc bardziej zależy mi na niesłyszalnym wręcz wentylatorze niż na wydajności. florek41 Gdzie kupiłeś te S1 za 45 % cenny ?? Bo za 60 zł na pewno nie kupie wentylatora 80 musiałbym zgłupieć ,wole już te AC za 8 zł i puścić na 5V. A co myślicie o Akasie 80 ? Cenna w miare znośna,a co z ciszą ?? Wie ktoś ? Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez w-u-j-e-k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Wyrwałem na allegro :D, była okazja to brałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Chyba jednak wezme Akase ,cenna w miare a wiadome ,że Akasa produkuje niezłe wentylatorki ,więc nie powinienem się zawieźć. Dam na 5v i będzie cichuuutko..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Akasa Amber na łóżysku kulkowym? Powodzenia z ciszą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tak naprawde ciche jest tylko to co się nie rusza i nie jest cewką :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tak naprawde ciche jest tylko to co się nie rusza i nie jest cewką :lol: Święte słowa :) ale jak 80 to brał bym coś z AC nie są złe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Podepnę się pod temat też poszukuję czegoś cichego na cooler Akasa EVO33 mam na nim Akasę Amber 80x80, 2000 obr/min i nie jest za cicha (silniczek) i mam kilka innych modeli na oku co o nich sądzicie? http://www.allegro.pl/item118317643__noise...80mm_gw_fv.html a może to? http://www.4max.com.pl/default.asp?g=185&a...mp;produkt=2008 Oczywiście liczy sie także przepływ powietrza. By proc był cicho i nie pocił się :) WC odpada. Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 No to jesli nie Akasa to chyba wezme tego Noiseblockera(cenna 30 zł znośna) Co sądzicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Podepnę się pod temat też poszukuję czegoś cichego na cooler Akasa EVO33 mam na nim Akasę Amber 80x80, 2000 obr/min i nie jest za cicha (silniczek) i mam kilka innych modeli na oku co o nich sądzicie? http://www.allegro.pl/item118317643__noise...80mm_gw_fv.html a może to? http://www.4max.com.pl/default.asp?g=185&a...mp;produkt=2008 Oczywiście liczy sie także przepływ powietrza. By proc był cicho i nie pocił się :) WC odpada. Znalazłem jeszcze cos takiego: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1425 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florek41 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) No to jesli nie Akasa to chyba wezme tego Noiseblockera(cenna 30 zł znośna) Co sądzicie ?? Jeśli nie zależy ci bardzo na wydajności, a na ciszy weż tego noisebloker'a za 29zł ale wersję X1, ponieważ ma mniej dB :D, też mam zamiar go kupić :) PS. Chodzi mi o tego LINK Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez florek41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Znalazłem jeszcze cos takiego: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1425 Przepływ prawie 25 cfm przy 1500 obr?? Ciekawe :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 a moglbym zapytac gdzie chcesz te 80 wstawic ? jezeli bylaby mozliwosc to moze lepiej byloby "poszerzyc" troche otwor i zamontowac 120 lub jezeli to nie wchodzi w gre to taka kombinacja : http://allegro.pl/item117381955_revoltec_8...ve_uv_blue.html i fander ? ... nei mowie ze musi byc ta przejsciowka poprostu sama idea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 florek41 I jak kupiłeś X1 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...