Viperus Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam Wiele osób na allegro sprzedaje grafiki które wyświetlają artefakty w 2D/3D - jaka jest szansa że te uszkodzenie będzie dało się naprawić i jakie to są najczęściej uszkodzenia (pamięci ?) np. na tej aukcji sprzedawana jest taka karta, co najczęściej siada gdy pokazują sie arty i czy warto kupywać taką kartę ? A może ktoś kupił taką kartę i udało mu się ją naprawić (ktoś tam te karty licytuje) ? Jeśli ktoś zajrzał do tematu bo zepsuła mu się grafa to pomocy może szukać: http://www.mtec.com.pl/ http://allegro.pl/item119241721_naprawa_ka...raficznych.html lub u maszych forumowych specjalistów ;) Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Miper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Trudno powiedziec bez screenow :arrow: Male bledy w obrazie moga byc zwiazane z temperaturami. Jak masz wolne 150pln i masz smykalke... Mozna by sie pobawic... :lol: Ale wolalbym zaczynac od tanszych uszkodzonych ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Roznie bywa czasem spore zanizenie taktowan moze zniwelowac arty w duzym stopniu albo je usunac, obnizenie i dovoltowanie itp... ryzyko jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Gra nie warta swieczki jesi nie masz sprzetu. Któras z kostek pamieci jest trafiona i nic nie zrobisz dopóki jej nie wymienisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Mozna wylutowywac pokolei i sprawdzac az obraz bedzie dobry ale trzeba miec do tego stacje lutownicza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Znam gościa - speca od elektroniki, ma sprzęt ale jak padnięte byłyby kości pamięci to trzeba je będzie wymienić na odpowiednie a to pewnie trochę będzie kosztować :/ Pozostają jeszcze specjalistyczne serwisy, ciekawe ile biorą za wymiane takich pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Znam gościa - speca od elektroniki, ma sprzęt ale jak padnięte byłyby kości pamięci to trzeba je będzie wymienić na odpowiednie a to pewnie trochę będzie kosztować :/ Pozostają jeszcze specjalistyczne serwisy, ciekawe ile biorą za wymiane takich pamięci. Karta powinna dzialac nawet jak jej wylutujesz 1 czy 2 kosci tylko bedzie miala mniej pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) głupota ... jak wywalisz jedną kośc to karta nawet nie wstanie - był niedawno temat o tym - gościu chyba z x800 oderwał kość - i niby karta miała działać ??! Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) głupota ... jak wywalisz jedną kośc to karta nawet nie wstanie - był niedawno temat o tym - gościu chyba z x800 oderwał kość - i niby karta miała działać ??! Zadna głupota, karta sama sobie zlicza pamiec podczas startu, przy wyrzuceniu odpowiedniej kosci karta powinna wstać. Moze nie kazda ale powinna, moze z tymi nowymi GDDR3 jest inaczej oderwal a wylutowal to co innego ;] Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Zadna głupota, karta sama sobie zlicza pamiec podczas startuKarta wie ile ma ramu (bios wie:) - a tego można z edytować) to nie jest pamięć ram -którą komp liczy ! Coś jest nie tak - wysypuje sięoderwal a wylutowal to co innego ;]- fizyczny brak kości - co to z róznica? Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 - fizyczny brak kości - co to z róznica? No chyba ze ja oderwal idealnie całą nie robiąc zadnych zwarc itp :) Bios wie ale karta tak czy siak przy wlaczaniu wykrywa pamiec, fakt bios narzuca okreslny rozmiar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 dobrze, a czy ktos potrafi podac adres/mail/telefon jakiegos profesjonalnego centrum, ktore zajmuje sie naprawa takiego sprzetu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 allegro.pl (kiedyś widziałem)- poszukaj - ja sam nie znam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) http://www.euroces.pl/1792.dhtml http://www.google.pl/search?hl=pl&q=na...=Szukaj&lr= =] Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 http://allegro.pl/item119241536_naprawa_ka...t_glownych.html http://allegro.pl/item119241721_naprawa_ka...raficznych.html tanio! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Tutaj możesz kupis taka usługę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 2259161[/snapback] Tutaj możesz kupis taka usługę. a Ty do tego co wyzej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Napisalismy posta w tym samym czasie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 poco dajesz 2 razy linka do tego samego kolesia =]bo 2 ładnie wyglądaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 głupota ... jak wywalisz jedną kośc to karta nawet nie wstanie - był niedawno temat o tym - gościu chyba z x800 oderwał kość - i niby karta miała działać ??! On prócz oderwanej kości oderwał coś jeszcze i dlatego szlak trafił karte. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 nooo super, dziekowa wszystkim. Na allegro nie zagladalem ostatnio. Wiedzialem ze sa aukcje dotyczace serwisu sprzetu ale o kartach jak ja ptrzylem nic nie wspominano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 www.mtec.com.pl jak dzwoniłem żeby zapytac o cennik to facet mówił cos o 40zł za jedną kość ramu (do radena9500) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 www.mtec.com.pl jak dzwoniłem żeby zapytac o cennik to facet mówił cos o 40zł za jedną kość ramu (do radena9500) ale samego rdzenia juz do radków 9xxx nie mają i nie robią :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawiduss Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ... czy warto kupywać taką kartę ? "Po uruchomieniu komputera z tą kartą graficzną na ekranie widać artefakty w postaci różnokolorowych kwadracików." To najbardziej lakoniczny opis uszkodzenia jaki ostatnio czytałem. Nawet niewie jak to się stało. Pewnie ją kupił do naprawy i niedał rady. Spodziewać się można wszystkiego po tej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ... czy warto kupywać taką kartę ? "Po uruchomieniu komputera z tą kartą graficzną na ekranie widać artefakty w postaci różnokolorowych kwadracików." To najbardziej lakoniczny opis uszkodzenia jaki ostatnio czytałem. Nawet niewie jak to się stało. Pewnie ją kupił do naprawy i niedał rady. Spodziewać się można wszystkiego po tej karcie. przynajmniej napisane, że nie działa, a nie, że dostał w rozliczeniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 A co powiecie o tych kartach ? http://www.allegro.pl/item120833985_5_wypa...ych_okazja.html ta pierwsza może mieć uszkodzone połowe pamięci wiec może przez to wyświetlkać zły obraz, jak myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Podepnę się pod temat... Dostałem R9800 walące artami nawet w 2D... Wyglądają jak powtarzające się pionowe czarne pasy... Co dziwne chodzi mimo tych artów stabilnie, nie zawiesza się... Uszkodzenie powstało jak jakiś gościu montował na nią silencera. Ja założyłem inne chłodzenie i nawet raz mi się udało ją uruchomić i chodziła dobrze przez 2 dni... Potem jednak wyjąłem, żeby coś jeszcze zobaczyć i już nie daje rady jej "usprawnić"... Ciągłe arty... Wydaje mi się, że uszkodzenie musi być spowodowane przez jakąś przerwaną ścieżkę, która nie łączy... (raz się połączyła i karta działała)... I teraz mam pytanie... podaliście sporo linków z naprawą kart graficznych... ale czy ktoś wogóle z nich korzystał? Proszę o jakieś bardziej konkretne opinie... Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 On prócz oderwanej kości oderwał coś jeszcze i dlatego szlak trafił karte. :wink:oderwał i to nie mało, bo rozerwał praktycznie wszystkie ścieżki i chciał ją naprawić, ale żaden serwis (pomimo tego że reklamują się że naprawiają) nawet nie chciał się podjąć naprawy. Mój 9500pro pokazał odrazu taką szachownice że chyba trzebaby było wymienić wszystkie pamięci, a to przekroczyłoby jej wartość. Na karcie pracowałem kilka dni bez żadnych zwiech ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Podepnę się pod temat... Dostałem R9800 walące artami nawet w 2D... Wyglądają jak powtarzające się pionowe czarne pasy... Co dziwne chodzi mimo tych artów stabilnie, nie zawiesza się... Uszkodzenie powstało jak jakiś gościu montował na nią silencera. Ja założyłem inne chłodzenie i nawet raz mi się udało ją uruchomić i chodziła dobrze przez 2 dni... Potem jednak wyjąłem, żeby coś jeszcze zobaczyć i już nie daje rady jej "usprawnić"... Ciągłe arty... Wydaje mi się, że uszkodzenie musi być spowodowane przez jakąś przerwaną ścieżkę, która nie łączy... (raz się połączyła i karta działała)... I teraz mam pytanie... podaliście sporo linków z naprawą kart graficznych... ale czy ktoś wogóle z nich korzystał? Proszę o jakieś bardziej konkretne opinie... Pozdro. Ja miałem zamiar skorzystać z takiego serwisu i zrobił bym to ale sam usunąłem awarie (przerwane były ścierzki od AGP, zrobiłem to przy pomocy specjlnego kleju na bazie srebra i igły) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...