Geralt18 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Mam probem ze starym dyskiem Seagate 30gb. Ale może najpierw opowiem całą historie po kolei. Pewnego dnia uruchomiłem Nortona i w trakcie skanowania systemu Winda się zawiesiła i już potem nie wstała. Więc próbuje przeinstalować system a tu się nie da. Instalator się nie chce załadować. Wsadziłem ten dysk do inego DZIAŁAJĄCEGO komputera jako drugi dysk aby go tylko sformatować - i komputer się nie uruchamia. Resteuje się podczas ładowania Windy!! NO to myśle to spróbuję odpalić instalator i sformatować instalatorem, aby ominąc system. Też nic! Instalator się nie chce uruchomić! Porażka. Odpaliłem HDD Regenratora - myśle może jakieś bady - skanował go kilka godzin i nic nie znalazł. Sciągłem Seagate Tools - puszczam na całą noc i się zawiesił podczas skanowania powierzchni. Czy ktoś z was wie co się mogło stać?? Elektornika czy co?? BIOS w dalszym ciągu poprawnie wykrywa ten dysk. Moze są jakieś inne narzędzia dyskowe które mogły by coś z tym zrobić?? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Program TestDisk. Ewentualnie WD Clear 1.30. Najpierw "Read Test". Jeśli nic nie znajdzie, to "Write Zeros", ale wtedy wszystkie dane są nieodwracalnie tracone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...