horiz0n Opublikowano 28 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2003 witam mam w biosie taka opcje , moge ustawic 50%,87,5% i cos tam jeszcze. jedyne co znalazlem na temat tej opcji to, że "Ustawia parametr dla procesora okreslajacy przepustowość jego na temperature" i tyle dalej nie wiem czy mam dac 87% czy zostawic 50% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 z tego co się doczytałem, ten Thermal Throttling włącza się w momencie przekroczenia gdzieś 110C i zabezpiecza procek przed spaleniem (chyba - nie bijcie jesli sie myle). Lepiej zostaw te 50% Może też być tak, że jeśli ustawiłeś alarm na np 60C i przekroczysz tą wartość to procek zwolni, i będzie tak pracował dopóki się nie schłodzi. Napewno jedno z tych dwóch... Proponuję wysłać maila do EPOXa (bo rozumiem że chodzi o płytę tej firmy) i zapytać dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 z tego co mi sie zdaje, to jest, po prostu wylaczanie jakiejs czesci procka, gdy proc pracuje w trybie idle, czyli krotko mowiac nic nie robi, Dla obnizenia temperatury wylaczana jest czesc procka. Na tej samej zasadzie dziala na przyklad CpuIdle, VCool i inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...