mike757 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Z tego, co wiem to Gaim obsługuje protokół Gadu-Gadu. Chcę wykorzystać tą możliwość i oczywiście poszukałem na google, ale wszystko to są artykuły, które mówią, ze Gaim obsługuje GG ale nie mówią jak go skonfigurować. Myslę, ze trzeba gdzieś po prostu wpisać swój nr gg oraz hasło ale gdzie to nie moge dociec Zdążyłem się też dowiedzieć, że prawdziwi linuksowcy używają Jabbera i transportów. Co prawda to mi wygląda na zbyt skomplikowane, ale jeżeli będzie działać, to może być i tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 uruchamiasz Gaima i pojawi Ci się okienko Dodawanie Konta, tam wybierasz Protokół -> Gadu-Gadu i w czym kłopot ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike757 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Nie od razu odkryłem, ze nazwa ekranowa oznacza numer gg. ;) Zainstalowałem też Kadu, zgodnie zinstrukcją na http://www.kadu.net/wiki/index.php/Pobierz:Ubuntu a dokładniej wykorzystałem opcję pierwszą, bez kompilowania problem w tym, że jedynym sposobem odpalenia Kadu jest wpisanie 'kadu' w konsoli, tylko że po zamnknięciu konsoli kadu też sie zamyka :/ dodałęm też kadu do listy repozytoriów ale na liście synaptica nie ma Kadu mimo to! ktoś może wie, jak mam sie teraz pozbyć Kadu i skonfigurować gaim'a żeby obsługiwał statusy albo może gajim'a+transporty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) stwórz na pulpicie skrót do programu i w ścieżce wpisz po prostu kadu, kadu będzie Ci się uruchamiało bez konsoli ;) Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_tom Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 [...] Zdążyłem się też dowiedzieć, że prawdziwi linuksowcy używają Jabbera i transportów. Co prawda to mi wygląda na zbyt skomplikowane, ale jeżeli będzie działać, to może być i tak. Tu chodzi o to, że Gaim nie wyimportuje Ci listy GG z serwera, natomiast Jabber tak. Tak jak to powiedziałeś, tworzą konto na Jabberze i potem z Jabbera importują kontakty GG do gaima :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponurak Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Mam taki problem: chwilowo nie mam dysku(uszkodzony), ale posiadam ową płytkę ubunta, którą kiedyś dostałem od znajomego informatyka. Niby chodzi bez płyty, ale mam problem właśnie z gadu gadu, nie mogę go za nic w świecie skonfigurować :/. Jeśli ktoś wie jak to zrobić, przypominam: NIE POSIADAM DYSKU, a muszę szybko skorzystać z gadu gadu. Proszę o odpowiedz ;). Znajomy informatyk zapomniał niestety jak on to ustawiał(też miał okres próbny tego ubunta) i zwracam się z prośbą do was. Edytowane 8 Stycznia 2009 przez Ponurak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Widzę, że kolejny kandydat do trofeum Złotej Łopaty, ale do rzeczy :) Napisz którą masz wersję Ubuntu. Ale tak naprawdę jeśli musisz coś sprawdzić tylko, to może użyj web GG. Jeśli i tak będziesz tracił konfigurację przy każdym resecie, to chyba taka opcja najmniej zachodu spowoduje.. (chyba, że tam trza jakieś pluginy instalować) Spróbuj tego linka http://web.gadu-gadu.pl/ i napisz jak idzie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponurak Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 (edytowane) Mam wersję 5.04, dość stara jak myślę bo mam ją parę ładnych lat już. Ale dzięki za radę z tym webgadu, nawet nie wiedziałem, że coś takiego istnieje. I jeszcze co dziwnego, tutaj każdy każdemu pomaga <OK> na co szczerze nawet nie liczyłem, ale warto było spróbować i jeszcze raz z góry dziękuje ; ). No niestety dalej nie idzie, mój ubuntu stwierdził, że nie zainstaluje Pluginów żadnych(chociaż powinien) i nie ma zamiaru odpalić webgadu, no ale niedługo wróci do mnie mój dysk. Raczej nie będe popierać użytkowania ubuntu na codzień zważając na moje przeżycia osobiste. Powinni odrobinę dopracować ten system(no ale czego ja się spodziewam, po programie na płycie ^^). Ale dziękuje za pomoc i w miarę serdeczne przyjęcie. Edytowane 9 Stycznia 2009 przez Ponurak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmn Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 pidgin - jakis czas temu gaim zmienil nazwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...