BLBK Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam! Niedlugo splyna do mnie pieniazki i po przeliczeniu wychodzi mi ze bede mial do dyspozycji kolo 4500zl. Jest to kwota za jaka musze kupic caly zestaw bez monitora. Z tego co na razie poczytalem etc. wyszedl mi taki zestawik: CPU: Core2duo e6600(ze wzgledu na 4mb cache) - 1300zl Mobo: Gigabyte DS4 <link> - 680zl GFX: Gigabyte 7600GT 256mb silentpipe <link> - 700zl RAM: 1GB KHX 675 <link> - 570zl Dysk: Seagate albo Samsung kolo 250gb - 350zl PSU: Tagan TG480-U15 <link> - 380zl Klawa,mysz,obudowa,glosniki, napedy i cala reszta - 500zl SUMA : 4480zl Linki sa tylko do celow pokazania o jaki sprzet dokladnie mi chodzi - jak przyjdzie co do czego to poszukam najtanszej oferty, wiec prosze nie pisac ze komputronik zdziera, bo to wiem;) Teraz troche tlumaczenia sie dlaczego tak a nie inaczej: Proc chyba jest w porzadku, wiec nie widze powodow zeby go nie brac Mobo - w miare niedroga, fajne chlodzenie i LPT(mozecie sie smiac, ale nie che rozstawac sie ze swoim LCDkiem) Grafa: dobra, pasywna i w ogole. RAM: 1x1gb, bo mam zamiar pozniej dokupic druga kostke 1gb. Zastanawiam sie tylko czy nei bedzie sie gryzla z mobo. Dysk: tutaj wybiore po posluchaniu obydwoch i wezme to co cichsze jest. PSU: Mysle ze styknie spoko do takiego konfigu Cala reszta to tylko kwestia gustu i tego ile kasy zostanie. Jak pozniej zarobie troche siana to mam zamiar zainwerstowac w jakies porzadne chlodzenie etc. - na razie bedzie stockowy cooler na c2d Prosilbym o konstruktywna krytyke i ewentualne podpowiedzi na czym zaoszczedzic(jezeli warto) a do czego dolozyc. Pozdr. i z gory dziekuje za odpowiedzi. Edytowane 5 Sierpnia 2006 przez BLBK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Grafę można wziąć za niecałe 600zł Galxy 7600GS Zalman (może nie pasywne, ale 100zł w kieszeni) RAM z tego co czytam to polecane jest to: http://www.znak.pl/index.php?cid=305&s...4800Goo+Pro+CL5 Za te ~200zł można wziąć mobo tego Gigabyte w wersji Dq6 (lub ew. Asusa P5B Deluxe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLBK Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Grafę można wziąć za niecałe 600zł Galxy 7600GS Zalman (może nie pasywne, ale 100zł w kieszeni) RAM z tego co czytam to polecane jest to: http://www.znak.pl/index.php?cid=305&s...4800Goo+Pro+CL5 Za te ~200zł można wziąć mobo tego Gigabyte w wersji Dq6 (lub ew. Asusa P5B Deluxe) Dzieki za odp. A teraz moja opinia o twoich propozycjach: Grafa - pomysle, ale sadze ze i tak bym kupowal jakies chlodzenie pasywne na nia czyli te 100 roznicy by sie wyrownalo. RAM - podobno na gb z chipsetem 965 niezbyt te goodramy chodza;/ a co do dq6 to nie za bardzo widze sens, bo nie ma dla mnie nic interesujacego czegoby nie bylo w ds4 asus p5b ma jedna wade czyli to wymienione przezemnie wyzej nieszczesne LPT a raczej jego brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...