Skocz do zawartości
Andi

Dell 9400 E1705 Z Procem 1,83 Duo Core

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, jesli pytacie po co? Tylko z ciekawosci, zawsze mialem AMD, z biegiem czasu przesiadlem sie na laptopa ale na intelu. Jesli ktos wie jak tego dokonac to prosze o opinie.

nie da sie :) tzn wymagalo by to zmodyfikowania biosu dell'a i dodania nowej opcji podkrecania, nikt dotychczas tego nie zrobil :P ja bym na twoim miejscu zmodowal biosa karty graficznej :) wiem ze sie grzeje strasznie ale ludzie uzyskuja po 7x00 punktow w 3dmarku 2005 (nie pamietam dokladnie ile :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o temperatury to procek ma pomiedzy 30 a 40 stopni w stresie, karta graficzna grzeje sie niemilosiernie i osiaga nawet 85 stopni :( Dlatego nie bede jej krecil ze wzgledu na wysokie temperatury. Jesli chodzi o OC proca to szkoda, dopiero by mozna bylo bic rekordy w super Pi :razz: Myslalem takze czy moze spod windowsa mozna go podkrecic ale z tego co piszecie to nie wchodzi to raczej w gre. Dzieki za info...

Edytowane przez Andi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pobaw się systool'em autorstwa wizzard'a (tego od np. atitool'a). Update'y PLC są niemal codziennie, może akurat rozpozna twoją mobo.

PS. Strasznie ci się grzeje ta vga- u mnie nawet po max. oc nie dobija nigdy do 85 stopni, a gtx po o/c wydziela zdecydowanie więcej ciepła niż zwykły 7800 non o/c. Może dell skisił coś z chłodzeniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co ci oc 1,83 core duo? Ja mam 1,66 i wszystko smiga jak marzenie;) Lepiej pobaw sie karta graficzna (tutaj wydajnosci nigdy za duzo;)

Narazie mojego geforca 7900gs z 6288 markow 2005 w standardzie podkrecilem do 7500 :D . Widzialem ze na niektorych forach geforca 7900 gs podkrecili do ponad 9000 w 3dmarku 2005. U mnie przy ustawieniu pamieci powyzej 570 (1140) pojawiaja sie juz krzaczki;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o mod biosa to sie troche obawiam ze wzgledu na osiagane przez karte wysokie temperatury (85 stopni w stresie), nie chce na razie takze ryzykowac z utrata gwarancji. Takze wystarczy mi lekkie OC na poczatek no i musze cos wymyslec z ta temp. na gpu :( Mialem na mysli podstawe chlodzaca po do laptopa firmy Akasa 17 do laptopow 17cal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi