Skocz do zawartości
Sebasss

Problem Z Paskiem Narzędzi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem tutaj nowy, przeszukałem tematy związane z windowsem ale nie mogę znaleźć rozwiązania swojego problemu. W sumie to dziwna sprawa, nigdy nic takiego się nie działo..mam problem z paskiem narzędzi z windows. Od jakiegoś czasu po uruchomieniu systemu zaczyna migotać (rozmywa się do góry i skacze). :mur: nie bardzo wiem co o tym myśleć..może ktoś wie jak to naprawić. System to Win XP B-) jak będą potrzebne jakieś dane to piszcie..

Dzięki z góry za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o ten pasek na dole monitora w Windows. Nie wiem czy ma on jakąś fachową nazwę.. jeżeli chodzi o screeny to próbowałem zrobić ale na nich wszystko jest ok. Widać to tylko na monitorze, więc to może z nim jest coś nie tak. Ale jeśi winny jest monitor to dlaczego dzieje się tak tylko z paskiem? ponad nim wszystko jest dobrze. Próbowałem rozmagnesować monitor ale nic się nie zmianiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie mam możliwości podłączenia drugiego monitora, ale myślę, że jeśli byłaby to jego wina to taki sam problem występowałby przy oglądaniu filmów, a tak nie jest. Na początku pojawiania się tego "drżenia" pomagał restart kompa, ale później nawet to przestało pomagać :mur: w międzyczasie zainstalowałem Vista Transformation Pack i póki co działa normalnie i problem zniknął. Może ktoś ma jakiś pomysł co mogło to powodować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a instalowałeś może wcześniej jakieś programy: od przezroczystości, shelle lub paczki zmieniające wygląd windowsa ?

jak tak to pousuwaj wszystko i zobacz czy problem będzie występował nadal, jeżeli tak to może zaznaczyłeś opcje przezroczystości paska zadań w sterownikach od grafiki (to jeżeli chodzi o stery nvidii, nie pamietam czy w sterownikach ati jest coś takiego) - ogólnie to działa OK, sam z tego korzystam tylko załóżmy jak masz zaznaczoną tą opcje i jeszcze zainstalowany jakiś program od przezroczystości, to może sie to różnie objawiać... np. rozmywaniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem tylko podmieniony plik uxtheme.dll żeby móc instalować nowe style windowsa. Co do przeźroczystości to nic z tym nie kombinowałem B-) prawdopodobnie był problem właśnie z tym plikiem uxtheme.dll bo po zainstalowaniu paczki zmieniającej wygląd na viste wszystko wróciło do normy. Ta paczka podmieniła plik i się naprawiło :lol:

Dzięki za zainteresowanie i pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi