morph231 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Witam, mam ciekawe pytanie i spostrzezenie, poniewaz podczas oc niejednokrotnie zaobserwowalem ,ze podkrecony sprzet przechodzi wszystkie testy w prime, przechodzi slicznie wszystkie obliczenia w spi, chodzi w grach jak nalezy (tych nowych), odpalam starcrafta (niby gra, ktora powinna dzialac na kalkulatorze ;)), a tu po 2 min zwiecha :D Moze cos nie tak ustawiam w prime ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Wszystko dobrze ustawiasz ;] Tak czasami jest, że w programach diagnozujących proc chodzi bez błędnie nawet 12 godzin, a potem w jakieś grze masz zwieche po paru minutach [; Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 A co to za wersja Starcrafta, spróbuj inna pobrać bo u mnie na niestabilnych ustawieniach tzn. SP2004 max. 1h przechodzi i nic się nie dzieje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Spróbuj s'n'm ;) Lepsze niz prime, ale primem kilkanascie godzin przejechac i tak wypada ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) snm to dobry tester stabilności, ale prime jest wg mnie bardziej wymagający :),a co za tym idzie lepszy morph231 radze przetestować pamięci np goldmemory Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 ...ale prime jest wg mnie bardziej wymagający :),a co za tym idzie lepszyto jestes w błędzie ;) no chyba że na intelu to jest jakoś inaczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) Mój zestaw testowy, który pozwala stwierdzić iż komputer jest w miare stabilny to 2h SP2004 (wszystkie - Small FTT, Blend i ten na RAM) oraz SuperPI 32MB (zapuszczone w tym samym czasie co Prime) Zwykle, jeżeli taki zestawik się uda, procek jest stabilny (tylko raz było inaczej, ale była to wina mocnej grafiki przy słabym zasilaczu) Jeszcze coś ciekawego odnośnie Prime - procek o wiele bardziej się przy nim grzeje niż przy 3DMarkach czy graniu :P Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 to jestes w błędzie ;) no chyba że na intelu to jest jakoś inaczej...lol facet co z tego, że snm bardziej obciąża CPU(wyższa temp load) jak nie wyłapuje w pełni niestabilności CPU przykład: mój procek przechodzi full snm przy częstotliwości 2880MHz, a w rzeczywistości system jest niestabilny(zwisy, restarty w grach), prime również się wywala więc jak myślisz który program w moim przypadku jest lepszym wzorcem niestabilności systemu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 najlepiej kazdym, pozatym co to znaczy ze przechodzi testy ? prime albo sp ? ja sprawdzam prosto prime przez min 24h sp podobnie, rekord to prime mi sie wysypalo po 12h :) jak mialem 30h stable to juz nie mialem zadnych problemow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 lol facet co z tego, że snm bardziej obciąża CPU(wyższa temp load) jak nie wyłapuje w pełni niestabilności CPU przykład: mój procek przechodzi full snm przy częstotliwości 2880MHz, a w rzeczywistości system jest niestabilny(zwisy, restarty w grach), prime również się wywala więc jak myślisz który program w moim przypadku jest lepszym wzorcem niestabilności systemu ?? Wiesz, u mnie snm lepiej wylapuje, 15h prime stable vs 20 minut do wysypu snm... Pozatym stabilnoeci sie nie testuje tylko jednym programem... Aha, full snm stable to ile godzin u ciebie? @Linoge sp i prime to to samo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Wiesz, u mnie snm lepiej wylapuje, 15h prime stable vs 20 minut do wysypu snm... Pozatym stabilnoeci sie nie testuje tylko jednym programem... Aha, full snm stable to ile godzin u ciebie? @Linoge sp i prime to to samo :P jakie jest najnowsze s&m?? 1.8.1 wywala mi bład: (niezalezne od taktowania) a przy 1.7.6 - jakies stare nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Huh, skąd dostać najnowszego s'n'm? Ja sobie latam Sp2004, potem jakieś PI no i na non stopie używam BOINC'a. Mimo to jednak czasami to już nie proca posądzam, ale dysk - np dla takiego BOINCA. System odpalony z drugiego HDD i z drugiego BOINCa śmiga. Na normalnym res po 20 minutach :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Huh, skąd dostać najnowszego s'n'm? Ja sobie latam Sp2004, potem jakieś PI no i na non stopie używam BOINC'a. Mimo to jednak czasami to już nie proca posądzam, ale dysk - np dla takiego BOINCA. System odpalony z drugiego HDD i z drugiego BOINCa śmiga. Na normalnym res po 20 minutach :| tu http://soft.softodrom.ru/scr/get.php?id=3148 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph231 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Nie wiem, ale naprawde niezle sie usmialem, po tym jak prima poszla u mnie na celeroniku 2,53@4,0 czyli fsb 210 okolo 7h, a star polozyl sie po 2 min :D, zadna gra sie nie wylozyla, farcry, doom3, heroes 5, zadem 3d mark :D zdjalem proca na 3,8 i problemy ze starem sie skonczyly, no nic wytestuje s&m i poprawie chlodzenie :D dzieki za rady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...