Skocz do zawartości
Above

Płyta Główna S754 Z Pcie

Rekomendowane odpowiedzi

dozuc dyszke i wez 2263041[/snapback]

Nie porównuj epoxa z dfi :) Myśle że dfi będzie zdecydowanie lepszym wyborem

DFI moze i ma troche większe o/c, ale za to jest sporo więcej problemów i często lubią padać. Sam rozważ czy chcesz max o/c czy o/c + bezproblemowość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie jeden koleś mówił że w Epoxach lubią kondensatory wybuchać :blink: ale to były śladowe ilości tych epoxów, zresztą wiecie jak to jest z ,,informatykami,, w sklepach komputerowych :lol:

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie jeden koleś mówił że w Epoxach lubią kondensatory wybuchać :blink: ale to były śladowe ilości tych epoxów, zresztą wiecie jak to jest z ,,informatykami,, w sklepach komputerowych :lol:

Sprzedaja i musza miec z tego jakis zysk.... A co do za zysk skoro plyty ciagle wracaja na serwis. Wiem bo swego czasu szukalem mobo na 754 z pci. Wybor jasny, a teksty ze dfi sie psuje tez sobie darujcie. 2 sztuki padly na forum i juz dfi jest be.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaja i musza miec z tego jakis zysk.... A co do za zysk skoro plyty ciagle wracaja na serwis. Wiem bo swego czasu szukalem mobo na 754 z pci. Wybor jasny, a teksty ze dfi sie psuje tez sobie darujcie. 2 sztuki padly na forum i juz dfi jest be.

osobiscie slyszalem o wiekszej ilosci rozwalonych infinity niz epoxow.

ktos raz napisal, ze w imperium nie mieli by praktycznie zwrotow gdyby nie infinity :twisted:

co do sklepow, jak szukalem swojego epoxa to tez w dostalem odpowiedz, ze "nie prowadzimy sprzedazy podzespolow tej marki bo zbyt czesto sie psuja".

w tym samym sklepie powiedzieli, ze nie sprzedaja Asrockow Dual Sata2 bo takim low-endowym sprzetem sie nie zajmuja :blink:

jak Ci sprzedawca mowi, ze zasilacz Tracer 500W bedzie lepszy od np Tagana 480W to tez mu wierzysz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak Ci sprzedawca mowi, ze zasilacz Tracer 500W bedzie lepszy od np Tagana 480W to tez mu wierzysz?

Brak slow po prostu....

Kupiles sobie epoxa i ciesz ze Ci dziala.

A to ze epoxy padaja i w 3/4 sklepow ich nie sprzedaje to na pewno spisek sprzedawcow, ktorzy chca by ta firma zbankrutowala.....

Wlasnie dowiedzialem sie od kumpla ktory ma "lamerski" sklepik komputerowy, ze sprowdzail 5 sztuk i 3 wrocily...a piata wciaz lezy na polce 8]. Jedna padla przy odpalaniu kompa jeszcze w sklepie. Ale oka, cieszta sie epoxem, ja zawsze wolalem dolozyc do markowych plyt, jak ecs i asrock :mrgreen:

------------------

literowka

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DFI moze i ma troche większe o/c, ale za to jest sporo więcej problemów i często lubią padać. Sam rozważ czy chcesz max o/c czy o/c + bezproblemowość.

Popieram

osobiscie wybrał bym oc i to całkiem przyzwoite u tego epoxa i bezproblemowosć

Zgodzę się tutaj też :wink:

Nie chce sie klocic, ale idzcie sobie do jakiegokolwiek sklepu i spytajcie o epoxa na 754....Ciekawe co uslyszycie o problemach i padaniu....

Czy ja wiem, jakoś nadal dużo sklepów ma Epox'a. Z własnego doświadczenia wiem, że Abity i DFI częściej padają :lol:

Baśnie Tysiąca i Jednej Nocy...

a ja chyba Abita NV 8 wezme :)

Odradzam

Brak slow po prostu....

A to ze epoxy padaja i w 3/4 sklepow ich nie sprzedaje to na pewno spisek sprzedawcow, ktorzy chca by ta firma zbankrutowala.....

Według mnie przesadzasz teraz. Jeszcze rok temu tylko 2 czy 3 sklepy internetowe miały DFI. Wtedy DFI też padały jak muchy? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie przesadzasz teraz. Jeszcze rok temu tylko 2 czy 3 sklepy internetowe miały DFI. Wtedy DFI też padały jak muchy? :lol:

Ta, tylko ze dfi jest raczej dla "innych", a nie mobo dla zwyklego szarego uzytkownika jak epox... Zreszta dfi nadal jest trudnodostepne w normalnych sklepach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brak slow po prostu....

Wlasnie dowiedzialem sie od kumpla ktory ma "lamerski" sklepik komputerowy, ze sprowdzail 5 sztuk i 4 wrocily...bo piata wciaz lezy na polce 8]. Jedna padla przy odpalaniu kompa jeszcze w sklepie. Ale oka, cieszta sie epoxem, ja zawsze wolalem dolozyc do markowych plyt, jak ecs i asrock :mrgreen:

ciesze sie i napewno nie jako jedyny ciesze sie z epoxa.

przejrzyj temat o tym epoxie i powiedz ilu osobom ta plyta padla...

...a teraz przejrzyj topic o dfi infinity :P

przy okazji: to, ze epox jest w malej ilosci sklepow nie musi znaczyc, ze to zle plyty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

esz , ludzie tu głupoty gadaja ....

Miałem chyba z 5 epoxow : 8kra2i , 8rda3+ , 8kda3i , 8npa7i i teraz znowu nowego 8npa7i i zaden nie padł sam od siebie :lol2: Jedynie załatwiłem epoxa 8npa7i kiedy zle włozyłem procka ( przez przypadek :mad: ) do socketu i zrobiło sie spiecie i poszła płyta <_<

Teraz znowu mam epoxa 8npa7i i zdam relacje pozniej jak sie sprawuje bo czekam na grafe pci-e :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem nowego epoxa i patrzcie ta ludzie co osiagnołen na szybkiego dzis wieczorkiem :D

Dołączona grafika

KonfiG :

Sempron 2500@ 2700Mhz 1,5V Box cooling

Epox 8npa7i

Radeon x800gt

Goodram 512MB ddr400

Fortron 350W MDN

Napiecie chipsetu to 1,7V i mysleze jutro bede probował htt 395-400 przy dobrych lotach B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi