Above Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 jak wyzej , co polecacie ?? Mysle nad epoxem 8npa7i a interesuje mnie htt z rzedu 360-390 bo mam sempa 2500 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 dozuc dyszke i wez TO! najlepsza plyta pod twojego sempa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 a czy to dfi infinity jest w stanie zrobic htt 400 bez ingerencji w v mody ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 a czy to dfi infinity jest w stanie zrobic htt 400 bez ingerencji w v mody ?? Myślę, że tak. Dla twojego CPU z niskim mnożnikiem jest to najlepsza opacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 220zl - epox 260zl - dfi moj epox osiaga htt w granicach 390, na codzien chodzi na 370. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 220zl - epox 260zl - dfi moj epox osiaga htt w granicach 390, na codzien chodzi na 370. Nie porównuj epoxa z dfi :) Myśle że dfi będzie zdecydowanie lepszym wyborem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Nie porównuj epoxa z dfi :) Myśle że dfi będzie zdecydowanie lepszym wyboremno tu bys sie pomylił no ale wiecej + ma w tym wypadku dfi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 dozuc dyszke i wez 2263041[/snapback] Nie porównuj epoxa z dfi :) Myśle że dfi będzie zdecydowanie lepszym wyborem DFI moze i ma troche większe o/c, ale za to jest sporo więcej problemów i często lubią padać. Sam rozważ czy chcesz max o/c czy o/c + bezproblemowość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 osobiscie wybrał bym oc i to całkiem przyzwoite u tego epoxa i bezproblemowosć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Nie chce sie klocic, ale idzcie sobie do jakiegokolwiek sklepu i spytajcie o epoxa na 754....Ciekawe co uslyszycie o problemach i padaniu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Własnie jeden koleś mówił że w Epoxach lubią kondensatory wybuchać :blink: ale to były śladowe ilości tych epoxów, zresztą wiecie jak to jest z ,,informatykami,, w sklepach komputerowych :lol: Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Własnie jeden koleś mówił że w Epoxach lubią kondensatory wybuchać :blink: ale to były śladowe ilości tych epoxów, zresztą wiecie jak to jest z ,,informatykami,, w sklepach komputerowych :lol:Sprzedaja i musza miec z tego jakis zysk.... A co do za zysk skoro plyty ciagle wracaja na serwis. Wiem bo swego czasu szukalem mobo na 754 z pci. Wybor jasny, a teksty ze dfi sie psuje tez sobie darujcie. 2 sztuki padly na forum i juz dfi jest be. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) a ja chyba Abita NV 8 wezme :) Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Dickson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecykpp Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 a ja chyba Abita NF 8 wezme :)bierz dfi raczej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 bierz dfi raczej :)ale abit lepszy ... Czytałem recenzje i wypada on lepiej od dfi. Dodatko ma sweitny dzwiek, sieciwoke , rozmieszczenie elementow, dodatkoe zasilanie pci-e i pare innych bajerow :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Jesli czytales recenzje na egielda.com.pl to tam pisza o NV8! A NF8 nie czytalem. Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Fisher15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Nie polecam NV8. Miałem tą płyte jeden dzień, gorsza od epoxa, zaliczała cold booty, nie mogłem przekroczyć 350htt...ogólnie nieciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 A jak jest z napięciem na ram w tej plytce epoxa bo slyszalem ze mozna dawać 3.2 z nowym biosem? I jak to jest z wybrednością DFi na pamięć ram czy wszystkie kości pracują tak samo czy tylko te "lubiane"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 dobra , stwierdzilem ze lepiej było mi na reke wziac nowego epoxa 8npa7i na miejscu w sklepie za 210zł :wink: Epox ma 3,2V na memki dla kazdego slotu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Sprzedaja i musza miec z tego jakis zysk.... A co do za zysk skoro plyty ciagle wracaja na serwis. Wiem bo swego czasu szukalem mobo na 754 z pci. Wybor jasny, a teksty ze dfi sie psuje tez sobie darujcie. 2 sztuki padly na forum i juz dfi jest be.osobiscie slyszalem o wiekszej ilosci rozwalonych infinity niz epoxow. ktos raz napisal, ze w imperium nie mieli by praktycznie zwrotow gdyby nie infinity :twisted: co do sklepow, jak szukalem swojego epoxa to tez w dostalem odpowiedz, ze "nie prowadzimy sprzedazy podzespolow tej marki bo zbyt czesto sie psuja". w tym samym sklepie powiedzieli, ze nie sprzedaja Asrockow Dual Sata2 bo takim low-endowym sprzetem sie nie zajmuja :blink: jak Ci sprzedawca mowi, ze zasilacz Tracer 500W bedzie lepszy od np Tagana 480W to tez mu wierzysz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) jak Ci sprzedawca mowi, ze zasilacz Tracer 500W bedzie lepszy od np Tagana 480W to tez mu wierzysz?Brak slow po prostu.... Kupiles sobie epoxa i ciesz ze Ci dziala. A to ze epoxy padaja i w 3/4 sklepow ich nie sprzedaje to na pewno spisek sprzedawcow, ktorzy chca by ta firma zbankrutowala..... Wlasnie dowiedzialem sie od kumpla ktory ma "lamerski" sklepik komputerowy, ze sprowdzail 5 sztuk i 3 wrocily...a piata wciaz lezy na polce 8]. Jedna padla przy odpalaniu kompa jeszcze w sklepie. Ale oka, cieszta sie epoxem, ja zawsze wolalem dolozyc do markowych plyt, jak ecs i asrock :mrgreen: ------------------ literowka Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 DFI moze i ma troche większe o/c, ale za to jest sporo więcej problemów i często lubią padać. Sam rozważ czy chcesz max o/c czy o/c + bezproblemowość. Popieram osobiscie wybrał bym oc i to całkiem przyzwoite u tego epoxa i bezproblemowosć Zgodzę się tutaj też :wink: Nie chce sie klocic, ale idzcie sobie do jakiegokolwiek sklepu i spytajcie o epoxa na 754....Ciekawe co uslyszycie o problemach i padaniu.... Czy ja wiem, jakoś nadal dużo sklepów ma Epox'a. Z własnego doświadczenia wiem, że Abity i DFI częściej padają :lol: Własnie jeden koleś mówił że w Epoxach lubią kondensatory wybuchać :blink: ale to były śladowe ilości tych epoxów, zresztą wiecie jak to jest z ,,informatykami,, w sklepach komputerowych :lol: Baśnie Tysiąca i Jednej Nocy... a ja chyba Abita NV 8 wezme :) Odradzam Brak slow po prostu.... Kupiles sobie epoxa i ciesz ze Ci dziala. A to ze epoxy padaja i w 3/4 sklepow ich nie sprzedaje to na pewno spisek sprzedawcow, ktorzy chca by ta firma zbankrutowala..... Według mnie przesadzasz teraz. Jeszcze rok temu tylko 2 czy 3 sklepy internetowe miały DFI. Wtedy DFI też padały jak muchy? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Według mnie przesadzasz teraz. Jeszcze rok temu tylko 2 czy 3 sklepy internetowe miały DFI. Wtedy DFI też padały jak muchy? :lol:Ta, tylko ze dfi jest raczej dla "innych", a nie mobo dla zwyklego szarego uzytkownika jak epox... Zreszta dfi nadal jest trudnodostepne w normalnych sklepach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Brak slow po prostu.... Kupiles sobie epoxa i ciesz ze Ci dziala. A to ze epoxy padaja i w 3/4 sklepow ich nie sprzedaje to na pewno spisek sprzedawcow, ktorzy chca by ta firma zbankrutowala..... Wlasnie dowiedzialem sie od kumpla ktory ma "lamerski" sklepik komputerowy, ze sprowdzail 5 sztuk i 4 wrocily...bo piata wciaz lezy na polce 8]. Jedna padla przy odpalaniu kompa jeszcze w sklepie. Ale oka, cieszta sie epoxem, ja zawsze wolalem dolozyc do markowych plyt, jak ecs i asrock :mrgreen: ciesze sie i napewno nie jako jedyny ciesze sie z epoxa. przejrzyj temat o tym epoxie i powiedz ilu osobom ta plyta padla... ...a teraz przejrzyj topic o dfi infinity :P przy okazji: to, ze epox jest w malej ilosci sklepow nie musi znaczyc, ze to zle plyty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 esz , ludzie tu głupoty gadaja .... Miałem chyba z 5 epoxow : 8kra2i , 8rda3+ , 8kda3i , 8npa7i i teraz znowu nowego 8npa7i i zaden nie padł sam od siebie :lol2: Jedynie załatwiłem epoxa 8npa7i kiedy zle włozyłem procka ( przez przypadek :mad: ) do socketu i zrobiło sie spiecie i poszła płyta <_< Teraz znowu mam epoxa 8npa7i i zdam relacje pozniej jak sie sprawuje bo czekam na grafe pci-e :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Dostałem nowego epoxa i patrzcie ta ludzie co osiagnołen na szybkiego dzis wieczorkiem :D KonfiG : Sempron 2500@ 2700Mhz 1,5V Box cooling Epox 8npa7i Radeon x800gt Goodram 512MB ddr400 Fortron 350W MDN Napiecie chipsetu to 1,7V i mysleze jutro bede probował htt 395-400 przy dobrych lotach B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ale masz temp na plycie 59 a na procku 29 czym go chlodzisz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...