Skocz do zawartości
Above

Płyta Główna S754 Z Pcie

Rekomendowane odpowiedzi

Fisher15 napisał(a):

dozuc dyszke i wez 2263041[/snapback]

Nie porównuj epoxa z dfi :) Myśle że dfi będzie zdecydowanie lepszym wyborem

DFI moze i ma troche większe o/c, ale za to jest sporo więcej problemów i często lubią padać. Sam rozważ czy chcesz max o/c czy o/c + bezproblemowość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie jeden koleś mówił że w Epoxach lubią kondensatory wybuchać :blink: ale to były śladowe ilości tych epoxów, zresztą wiecie jak to jest z ,,informatykami,, w sklepach komputerowych :lol:

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fredus napisał(a):

Własnie jeden koleś mówił że w Epoxach lubią kondensatory wybuchać :blink: ale to były śladowe ilości tych epoxów, zresztą wiecie jak to jest z ,,informatykami,, w sklepach komputerowych :lol:

Sprzedaja i musza miec z tego jakis zysk.... A co do za zysk skoro plyty ciagle wracaja na serwis. Wiem bo swego czasu szukalem mobo na 754 z pci. Wybor jasny, a teksty ze dfi sie psuje tez sobie darujcie. 2 sztuki padly na forum i juz dfi jest be.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piecykpp napisał(a):

bierz dfi raczej :)

ale abit lepszy ... Czytałem recenzje i wypada on lepiej od dfi. Dodatko ma sweitny dzwiek, sieciwoke , rozmieszczenie elementow, dodatkoe zasilanie pci-e i pare innych bajerow :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leborg napisał(a):

Sprzedaja i musza miec z tego jakis zysk.... A co do za zysk skoro plyty ciagle wracaja na serwis. Wiem bo swego czasu szukalem mobo na 754 z pci. Wybor jasny, a teksty ze dfi sie psuje tez sobie darujcie. 2 sztuki padly na forum i juz dfi jest be.

osobiscie slyszalem o wiekszej ilosci rozwalonych infinity niz epoxow.

ktos raz napisal, ze w imperium nie mieli by praktycznie zwrotow gdyby nie infinity :twisted:

co do sklepow, jak szukalem swojego epoxa to tez w dostalem odpowiedz, ze "nie prowadzimy sprzedazy podzespolow tej marki bo zbyt czesto sie psuja".

w tym samym sklepie powiedzieli, ze nie sprzedaja Asrockow Dual Sata2 bo takim low-endowym sprzetem sie nie zajmuja :blink:

jak Ci sprzedawca mowi, ze zasilacz Tracer 500W bedzie lepszy od np Tagana 480W to tez mu wierzysz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomos napisał(a):

jak Ci sprzedawca mowi, ze zasilacz Tracer 500W bedzie lepszy od np Tagana 480W to tez mu wierzysz?

Brak slow po prostu....

Kupiles sobie epoxa i ciesz ze Ci dziala.

A to ze epoxy padaja i w 3/4 sklepow ich nie sprzedaje to na pewno spisek sprzedawcow, ktorzy chca by ta firma zbankrutowala.....

Wlasnie dowiedzialem sie od kumpla ktory ma "lamerski" sklepik komputerowy, ze sprowdzail 5 sztuk i 3 wrocily...a piata wciaz lezy na polce 8]. Jedna padla przy odpalaniu kompa jeszcze w sklepie. Ale oka, cieszta sie epoxem, ja zawsze wolalem dolozyc do markowych plyt, jak ecs i asrock :mrgreen:

------------------

literowka

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiu napisał(a):

DFI moze i ma troche większe o/c, ale za to jest sporo więcej problemów i często lubią padać. Sam rozważ czy chcesz max o/c czy o/c + bezproblemowość.

Popieram

fredus napisał(a):

osobiscie wybrał bym oc i to całkiem przyzwoite u tego epoxa i bezproblemowosć

Zgodzę się tutaj też :wink:

leborg napisał(a):

Nie chce sie klocic, ale idzcie sobie do jakiegokolwiek sklepu i spytajcie o epoxa na 754....Ciekawe co uslyszycie o problemach i padaniu....

Czy ja wiem, jakoś nadal dużo sklepów ma Epox'a. Z własnego doświadczenia wiem, że Abity i DFI częściej padają :lol:

fredus napisał(a):

Baśnie Tysiąca i Jednej Nocy...

Dickson napisał(a):

a ja chyba Abita NV 8 wezme :)

Odradzam

leborg napisał(a):

Brak slow po prostu....

A to ze epoxy padaja i w 3/4 sklepow ich nie sprzedaje to na pewno spisek sprzedawcow, ktorzy chca by ta firma zbankrutowala.....

Według mnie przesadzasz teraz. Jeszcze rok temu tylko 2 czy 3 sklepy internetowe miały DFI. Wtedy DFI też padały jak muchy? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xtreme Addict napisał(a):

Według mnie przesadzasz teraz. Jeszcze rok temu tylko 2 czy 3 sklepy internetowe miały DFI. Wtedy DFI też padały jak muchy? :lol:

Ta, tylko ze dfi jest raczej dla "innych", a nie mobo dla zwyklego szarego uzytkownika jak epox... Zreszta dfi nadal jest trudnodostepne w normalnych sklepach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leborg napisał(a):

Brak slow po prostu....

Wlasnie dowiedzialem sie od kumpla ktory ma "lamerski" sklepik komputerowy, ze sprowdzail 5 sztuk i 4 wrocily...bo piata wciaz lezy na polce 8]. Jedna padla przy odpalaniu kompa jeszcze w sklepie. Ale oka, cieszta sie epoxem, ja zawsze wolalem dolozyc do markowych plyt, jak ecs i asrock :mrgreen:

ciesze sie i napewno nie jako jedyny ciesze sie z epoxa.

przejrzyj temat o tym epoxie i powiedz ilu osobom ta plyta padla...

...a teraz przejrzyj topic o dfi infinity :P

przy okazji: to, ze epox jest w malej ilosci sklepow nie musi znaczyc, ze to zle plyty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

esz , ludzie tu głupoty gadaja ....

Miałem chyba z 5 epoxow : 8kra2i , 8rda3+ , 8kda3i , 8npa7i i teraz znowu nowego 8npa7i i zaden nie padł sam od siebie :lol2: Jedynie załatwiłem epoxa 8npa7i kiedy zle włozyłem procka ( przez przypadek :mad: ) do socketu i zrobiło sie spiecie i poszła płyta <_<

Teraz znowu mam epoxa 8npa7i i zdam relacje pozniej jak sie sprawuje bo czekam na grafe pci-e :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem nowego epoxa i patrzcie ta ludzie co osiagnołen na szybkiego dzis wieczorkiem :D

Dołączona grafika

KonfiG :

Sempron 2500@ 2700Mhz 1,5V Box cooling

Epox 8npa7i

Radeon x800gt

Goodram 512MB ddr400

Fortron 350W MDN

Napiecie chipsetu to 1,7V i mysleze jutro bede probował htt 395-400 przy dobrych lotach B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi