Jump to content
Sign in to follow this  
RaKLeZ

Xtremalnie Ostre Sosy I Nie Tylko

Recommended Posts

No wlasnie spotkaliscie sie w sklepach z czyms ostrzejszym od tabasco? Chodzi mi np o cos takiego:)

 

Da' Bomb - The Final Answer

The hottest of all of the Da' Bomb line. Rated at 1,500,000 Scoville Units. Not for direct consumption, use as a food additive only.

 

Dołączona grafika

 

Extremely Hot - Use with Caution

 

Heat Scale: 10+

Size: 2 oz.

Scoville Units: 1,500,000

Ingredients include: Habañero peppers, pepper extract, apricot nectar, mustard flour, garlic, allspice and spices.

1,500,000 w skali Scoville`a:D dla porowaniania Tabasco ma ok 2,500:)

 

Dołączona grafika

 

albo

 

Dołączona grafika

 

...

 

Dołączona grafika

 

16,000,000 Scoville Units

 

W związku z niezwykłymi właściwościami sos będzie można nabyć tylko po wcześniejszym podpisaniu deklaracji, która zwolni producenta z odpowiedzialności za ewentualny zgon.

:lol:

 

Wiecej sosow na http://www.sweatnspice.com/hottest_sauces.php

 

Da sie cos z tego kupic w PL czy trzeba ze Stanow sprowadzac? albo chociaz papryke habanero? (ususzona/swieza) pewnie nie, ale wole zapytac:)

Edited by RaKLeZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie wiem, ale nazwa Ass Reaper to dla mnie skecz dnia... :lol:

ano, nazwy sa chyba ostrzejsze od sosow :lol:

 

to jest dobre:

 

Dołączona grafika

 

Smack My Ass and Call Me Sally!

The Slap Heard Around the World! The Original slapping. This sauce is so hot, in fact, that one taste will leave your head spinning, your knees knocking, and your mouth shouting, "Well, Smack My Ass and Call me Sally!" - Use a coin to scratch his ass!!

:D

 

http://www.masala.com.pl/

 

Tutaj kupisz rózne ciekawe sosy, papryki itp świetny sklep polecam ;]

 

http://www.masala.com.pl/index.php?d=produkt&id=316

 

jest nawet habanero :)

Dzieki za linka:) No moze sie skusze na to habanero, ale marynowane to pewnie takie ostre nie bedzie:(

 

ehh w Polsce nawet Tabasco Habanero ciezko dostac:(

 

Dołączona grafika

 

Heat Scale: 8

Scoville Units: 7,000 ~ 8,000

 

Moze ciotka z Germany przywiezie to zdam relacje czy ostre;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

W auchanie sprzedają sos, niewiem jak teraz ale powinien być, MAD DOG, naprawde ostry i az przez to niesmaczny :D Sam lubie ostre przyprawy ale kurcze żeby to jeszcze smak miało

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak sobie mysle i można komuś niezły numer wyciąć ... :D

wyobrazam sobie mamuske po takim sosie heh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tabasco sie chowa przy wasabi ( Wczoraj siezapomniałem i zjafdłęm całą łyżeczke myślałęm że się popsikam :lol2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak sobie mysle i można komuś niezły numer wyciąć ... :D

wyobrazam sobie mamuske po takim sosie heh

Takim żartem możesz komuś wyrządzić krzywdę. W dosłownym znaczeniu tego słowa.

 

Apropo papryczek habanero to miałem okazję spróbować je na Barbadosie. Zaproszony na kolację przez miejscową rodzinę zostałem poczęstowany potrawą z ryby z dodatkiem właśnie tej papryki. O Kuźwa... uwielbiam bardzo ostre potrawy (nie moge jeść :( ), sos tabaso u mnie w domu do początku br. był dodawany do każdej potrawy (tylko ja to jadłem hehe) ale Habanero to już jak dla mnie jest przegięciem.

Powiem wam tak...nie ma pikantniejszej kuchni od państw na karaibach i w afryce. Tam na codzień zjada się potrawy tak pikantne że uwierzcie mi że mało kto z nas jje w sumie tyle pikantności przez cały miesiąc. Poprostu odjazd. Ale niestety to już nie dla mnie. Strasznie wątrobę mi rozwaliło jedzenie bardzo pikantnych potraw przez całe życie.

 

 

Mam jedno pytanko. Kiedyś, kiedyś ... jakieś 10 lat temu mój ojciec kupił pastę z papryczek Chilli (z pestkami)w jakimś sklepie hinduskim. Zaje**ście pikantna była i bardzo smaczna. Później sklep już zamkneli i nigdzie czegoś tak dobrego nie mogłem już znaleźć. Macie może jakieś dobre, sprawdzone pasty? jezeli tak to prosiłbym o jakieś nazwy bo tamtej nazwy nie pamiętam ... no szkoda ale po tylu latach :(

Edited by CosmiChild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziury w języku nie wypali, tego możesz być pewien w końcu to nie 16 mln punktów, ale tylko 650 000 :D

 

W przyszłym tygodniu zamawiam kilka sosów i papryczek, w końcu Tabasco jest zacienkie nawet na płukanie ust ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałam okazję spróbować Blair's Mega Death będąc w Stanach. 1-3 kropli w zupełności wystarczą na całą potrawę. Bardzo ostry, ale mimo to jadalny a nawet smaczny. Planuję kupić teraz Blair's Jersey Deah, w końcu to o 100.000 jednostek więcej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sporo z tych sosikow jest dostepna w sklepie www.ostrakuchnia.pl

Dzieki wielkie!:) :D

 

W koncu cos konkretnego do kupienia:)

 

650.000 to juz cos:)

 

BTW Na Tabasco Habanero w sumie sie zawiodlem... niby ostry, ale spodziewalem sie wiekszego kopa :lol:

 

 

 

:D

 

http://www.sweatnspice.com/137-15.htm

Edited by RaKLeZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

A moze to byl Sambal oelek ?? to wlasnie pasta chili z pestkami:)

Mam jedno pytanko. Kiedyś, kiedyś ... jakieś 10 lat temu mój ojciec kupił pastę z papryczek Chilli (z pestkami)w jakimś sklepie hinduskim. Zaje**ście pikantna była i bardzo smaczna. Później sklep już zamkneli i nigdzie czegoś tak dobrego nie mogłem już znaleźć. Macie może jakieś dobre, sprawdzone pasty? jezeli tak to prosiłbym o jakieś nazwy bo tamtej nazwy nie pamiętam ... no szkoda ale po tylu latach :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiedys mieszkalem w akademiku z kolesiem, ktory przywiozl ze stanow jednego z tych Da Bomb. Jak sie dowiedzial, ze lubie ostre to mi ja przywiozl na sprobowanie. Wzialem tylko zanurzylem czubek widelca na tyle, zeby ledwo musnac ten sos. Wystarczylo, aby zrobic na mnie wrazenie. Czulem ostre palenie przez dobre 5-10 minut mimo popijanej wody :)

Potem sprobowal to jeszcze kolega.. skonczyl podobnie ;) Rozumiem wiec teraz po co tam byl napis "not for direct consumption" ;]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bylem 2 dni temu w fajnej "knajpce" w lublinie. Prowadzą to jakieś arabusy i serwują głównie kababa. wiedziałem że mam się spodziewać atrakcji - super ostro. Zamówiłem najostrzejszego, dla mojej pani medium ;) do mojego o zagryzania dostałem papryczkę, chyba coś takiego. Wygląda praktycznie identycznie i zgaddzają się wymiary - inne są zazwyczaj mniejsze.

 

Powiwem szczerze ze byla to moja kulinarna przygoda życia, po fakcie stwierdziłem że zjadł bym i ostrzejsze ;) papryczka poleciała w całości. do domu dostałem jeszcze jedną taką papryczkę, pech chciał ze moja pani ją po drodze 'skosztowała'. 100m biegiem po wode :P i lekkie poirytowanie (e tam, wyglądała jak wrzący czajnik :lol:) przez cała 2km drogę do domu ;)

 

fotka tej papryczki - Dołączona grafika

 

dla mieszkańców lublina - namiary - skrzyżowanie narutowicza i lipowej, po stronie hotelu victoria ~40m w dół

ceny kebaba którym można się najeść do syta - 6zł (pita) 7zł (bułka, bliżej jej rozmiarami do chleba ;))

 

btw, wlasnie podgryzam tę papryczkę i para mi z uszu leci :D

Edited by forest kila zbila

Share this post


Link to post
Share on other sites

a pacz takie to to male....;] ma sie rozumiec papryczka na zdjeciu naruszona zebami wybranki kila zbila ;]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh, FiFo - "Czulem ostre palenie przez dobre 5-10 minut mimo popijanej wody" - Nie wiem czy wiesz, ale ostrych potraw się nie popija wodą, bo to sprawia wrażenie jakby ostrzejsze było. Aby jako tako zmniejszyć palenie trza napić się alkoholu - rozpuszcza ostre składniki i dzięki temu mamy ulgę :) Tak przynajmniej mówili na discovery, sam nie próbowałem :) Siostra z francji mi przywiozła harisę w tubkach, idealne do kanapek z serem/szynką :) trochę harisy i rozprowadzić palcem po kanapce i mamy pycha szame :) pozdro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh, FiFo - "Czulem ostre palenie przez dobre 5-10 minut mimo popijanej wody" - Nie wiem czy wiesz, ale ostrych potraw się nie popija wodą, bo to sprawia wrażenie jakby ostrzejsze było. Aby jako tako zmniejszyć palenie trza napić się alkoholu - rozpuszcza ostre składniki i dzięki temu mamy ulgę :) Tak przynajmniej mówili na discovery, sam nie próbowałem :)

Nie pijam alkoholi, wiec nie mialem okazji sprawdzic :) Popijanie zimnej wody daje chwilowa ulge (w momencie kiedy przeplywa ona przez przelyk) i jest lepsze niz wypicie czegos cieplego. Kiedys po ostrym, tak dla draki, wypilem sobie goraca herbate.. zaczalem wierzyc w samozaplon ;]

Share this post


Link to post
Share on other sites

dla mieszkańców lublina - namiary - skrzyżowanie narutowicza i lipowej, po stronie hotelu victoria ~40m w dół

ceny kebaba którym można się najeść do syta - 6zł (pita) 7zł (bułka, bliżej jej rozmiarami do chleba ;))

Kojarze tą knajpe, ale nigdy nie byłem :). Dzisiaj będe tamtędy szedł to zajrze i zdam relacje :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yapp ;]

 

wczoraj kupiłem chili, wygląda na tajskie ;] nie jest marynowane, jest w jakiejś w miarę neutralnej zalewie

daje troche do pieca ale dalej wcinam z przyjemnością,, pali troche krócej od piripiri ale i mocniej a bit ;]

 

szukania końca nie widać, jak już odżyje po wydatkach tego miesiąca (awaria kompa + karta na pcm.. duuzo pieniędzy :() to zamówię paczkę z ostrej kuchni i szukanie się skończy ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

na allegro mozna dostac pare ostrych sosow;)

 

2347071[/snapback]

Heh, FiFo - "Czulem ostre palenie przez dobre 5-10 minut mimo popijanej wody" - Nie wiem czy wiesz, ale ostrych potraw się nie popija wodą, bo to sprawia wrażenie jakby ostrzejsze było. Aby jako tako zmniejszyć palenie trza napić się alkoholu - rozpuszcza ostre składniki i dzięki temu mamy ulgę :) Tak przynajmniej mówili na discovery, sam nie próbowałem :) Siostra z francji mi przywiozła harisę w tubkach, idealne do kanapek z serem/szynką :) trochę harisy i rozprowadzić palcem po kanapce i mamy pycha szame :) pozdro

na pieczenie najlepsze jest... mleko;)

Edited by 2Fast

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zamówiłem Jersey Death + habanero na przegryzkę :-P

 

jak paczka dotrze to napiszę co i jak:)

 

mam nadzieję, że BURNNNN będzie potężny :D :twisted: , komentarze na SWEAT&SPICE są obiecujące :)

 

10 for blair great sauce this sauce is no joke i put a little drop on the tip of a spoon my mouth burned for about ten mintues

I love this sauce!!! Just one drop is enough to get you on your knees in pain. Great flavor. USE EXTREME CAUTION!!!

Ten coments mnie rozwalił :lol2:

 

Mega Death

 

Curiosity killed the cat,bbecause the cat ate mega death!!!!!! The cat die a happy, flavory death. That's cool.

:lol2: :lol2: :lol2:

 

 

Stay tuned:)

Edited by RaKLeZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja przekonuje rodziców do Blair's 16 Million Reserve :twisted2: .

Możne na gwiazdkę mi zakupią B-) :lol2: .

A jest to gdzies do kupienia w Polsce? ;]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.