RaKLeZ 2 Report post Posted August 6, 2006 (edited) No wlasnie spotkaliscie sie w sklepach z czyms ostrzejszym od tabasco? Chodzi mi np o cos takiego:) Da' Bomb - The Final Answer The hottest of all of the Da' Bomb line. Rated at 1,500,000 Scoville Units. Not for direct consumption, use as a food additive only. Extremely Hot - Use with Caution Heat Scale: 10+ Size: 2 oz. Scoville Units: 1,500,000 Ingredients include: Habañero peppers, pepper extract, apricot nectar, mustard flour, garlic, allspice and spices. 1,500,000 w skali Scoville`a:D dla porowaniania Tabasco ma ok 2,500:) albo ... 16,000,000 Scoville Units W związku z niezwykłymi właściwościami sos będzie można nabyć tylko po wcześniejszym podpisaniu deklaracji, która zwolni producenta z odpowiedzialności za ewentualny zgon. :lol: Wiecej sosow na http://www.sweatnspice.com/hottest_sauces.php Da sie cos z tego kupic w PL czy trzeba ze Stanow sprowadzac? albo chociaz papryke habanero? (ususzona/swieza) pewnie nie, ale wole zapytac:) Edited October 22, 2006 by RaKLeZ Quote Share this post Link to post Share on other sites
qba 1 Report post Posted August 6, 2006 Nie wiem, ale nazwa Ass Reaper to dla mnie skecz dnia... :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
bjkuba 0 Report post Posted August 6, 2006 (edited) http://www.masala.com.pl/ Tutaj kupisz rózne ciekawe sosy, papryki itp świetny sklep polecam ;] http://www.masala.com.pl/index.php?d=produkt&id=316 jest nawet habanero :) Edited August 6, 2006 by bjkuba Quote Share this post Link to post Share on other sites
RaKLeZ 2 Report post Posted August 6, 2006 Nie wiem, ale nazwa Ass Reaper to dla mnie skecz dnia... :lol: ano, nazwy sa chyba ostrzejsze od sosow :lol: to jest dobre: Smack My Ass and Call Me Sally! The Slap Heard Around the World! The Original slapping. This sauce is so hot, in fact, that one taste will leave your head spinning, your knees knocking, and your mouth shouting, "Well, Smack My Ass and Call me Sally!" - Use a coin to scratch his ass!! :D http://www.masala.com.pl/ Tutaj kupisz rózne ciekawe sosy, papryki itp świetny sklep polecam ;] http://www.masala.com.pl/index.php?d=produkt&id=316 jest nawet habanero :) Dzieki za linka:) No moze sie skusze na to habanero, ale marynowane to pewnie takie ostre nie bedzie:( ehh w Polsce nawet Tabasco Habanero ciezko dostac:( Heat Scale: 8 Scoville Units: 7,000 ~ 8,000 Moze ciotka z Germany przywiezie to zdam relacje czy ostre;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
durczyn 22 Report post Posted August 7, 2006 W auchanie sprzedają sos, niewiem jak teraz ale powinien być, MAD DOG, naprawde ostry i az przez to niesmaczny :D Sam lubie ostre przyprawy ale kurcze żeby to jeszcze smak miało Quote Share this post Link to post Share on other sites
KAMILcom 1 Report post Posted August 7, 2006 tak sobie mysle i można komuś niezły numer wyciąć ... :D wyobrazam sobie mamuske po takim sosie heh Quote Share this post Link to post Share on other sites
ancho 0 Report post Posted August 23, 2006 sporo z tych sosikow jest dostepna w sklepie www.ostrakuchnia.pl Quote Share this post Link to post Share on other sites
kamilo23 36 Report post Posted August 24, 2006 Tabasco sie chowa przy wasabi ( Wczoraj siezapomniałem i zjafdłęm całą łyżeczke myślałęm że się popsikam :lol2: Quote Share this post Link to post Share on other sites
CosmiChild 0 Report post Posted August 24, 2006 (edited) tak sobie mysle i można komuś niezły numer wyciąć ... :D wyobrazam sobie mamuske po takim sosie heh Takim żartem możesz komuś wyrządzić krzywdę. W dosłownym znaczeniu tego słowa. Apropo papryczek habanero to miałem okazję spróbować je na Barbadosie. Zaproszony na kolację przez miejscową rodzinę zostałem poczęstowany potrawą z ryby z dodatkiem właśnie tej papryki. O Kuźwa... uwielbiam bardzo ostre potrawy (nie moge jeść :( ), sos tabaso u mnie w domu do początku br. był dodawany do każdej potrawy (tylko ja to jadłem hehe) ale Habanero to już jak dla mnie jest przegięciem. Powiem wam tak...nie ma pikantniejszej kuchni od państw na karaibach i w afryce. Tam na codzień zjada się potrawy tak pikantne że uwierzcie mi że mało kto z nas jje w sumie tyle pikantności przez cały miesiąc. Poprostu odjazd. Ale niestety to już nie dla mnie. Strasznie wątrobę mi rozwaliło jedzenie bardzo pikantnych potraw przez całe życie. Mam jedno pytanko. Kiedyś, kiedyś ... jakieś 10 lat temu mój ojciec kupił pastę z papryczek Chilli (z pestkami)w jakimś sklepie hinduskim. Zaje**ście pikantna była i bardzo smaczna. Później sklep już zamkneli i nigdzie czegoś tak dobrego nie mogłem już znaleźć. Macie może jakieś dobre, sprawdzone pasty? jezeli tak to prosiłbym o jakieś nazwy bo tamtej nazwy nie pamiętam ... no szkoda ale po tylu latach :( Edited August 24, 2006 by CosmiChild Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kasiula 0 Report post Posted August 26, 2006 Nie znam żadnych past, polecam jednak bardzo gęste, wyjatkowo ostre sosy, jak np. Blair's Mega Death i Mad Dog, dostepne na allegro Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drunk_ZoZol 61 Report post Posted August 26, 2006 http://www.ostrakuchnia.pl/index.php?page=...rt&Itemid=1 - ktoś to próbował? :D Bo się zastanawiam czy nie dokonać zakupu (kocham ostre sosy, ale tabasco mi nie starcza [; a to widze pareset razy mocniejsze :D więc może lepsze :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
M@r3C3k 0 Report post Posted August 26, 2006 Dziury w języku nie wypali, tego możesz być pewien w końcu to nie 16 mln punktów, ale tylko 650 000 :D W przyszłym tygodniu zamawiam kilka sosów i papryczek, w końcu Tabasco jest zacienkie nawet na płukanie ust ;D Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kasiula 0 Report post Posted August 27, 2006 Miałam okazję spróbować Blair's Mega Death będąc w Stanach. 1-3 kropli w zupełności wystarczą na całą potrawę. Bardzo ostry, ale mimo to jadalny a nawet smaczny. Planuję kupić teraz Blair's Jersey Deah, w końcu to o 100.000 jednostek więcej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
RaKLeZ 2 Report post Posted September 9, 2006 (edited) sporo z tych sosikow jest dostepna w sklepie www.ostrakuchnia.pl Dzieki wielkie!:) :D W koncu cos konkretnego do kupienia:) 650.000 to juz cos:) BTW Na Tabasco Habanero w sumie sie zawiodlem... niby ostry, ale spodziewalem sie wiekszego kopa :lol: :D http://www.sweatnspice.com/137-15.htm Edited September 9, 2006 by RaKLeZ Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZiMatik 0 Report post Posted September 19, 2006 A moze to byl Sambal oelek ?? to wlasnie pasta chili z pestkami:) Mam jedno pytanko. Kiedyś, kiedyś ... jakieś 10 lat temu mój ojciec kupił pastę z papryczek Chilli (z pestkami)w jakimś sklepie hinduskim. Zaje**ście pikantna była i bardzo smaczna. Później sklep już zamkneli i nigdzie czegoś tak dobrego nie mogłem już znaleźć. Macie może jakieś dobre, sprawdzone pasty? jezeli tak to prosiłbym o jakieś nazwy bo tamtej nazwy nie pamiętam ... no szkoda ale po tylu latach :( Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bio 3 Report post Posted September 30, 2006 hmmm... sosek :) cos takiego we wściekłym psie? hehehehehe... samobójstwo jak dla mnie xD Quote Share this post Link to post Share on other sites
FiDO 8 Report post Posted October 2, 2006 Kiedys mieszkalem w akademiku z kolesiem, ktory przywiozl ze stanow jednego z tych Da Bomb. Jak sie dowiedzial, ze lubie ostre to mi ja przywiozl na sprobowanie. Wzialem tylko zanurzylem czubek widelca na tyle, zeby ledwo musnac ten sos. Wystarczylo, aby zrobic na mnie wrazenie. Czulem ostre palenie przez dobre 5-10 minut mimo popijanej wody :) Potem sprobowal to jeszcze kolega.. skonczyl podobnie ;) Rozumiem wiec teraz po co tam byl napis "not for direct consumption" ;] Quote Share this post Link to post Share on other sites
forest kila zbila 42 Report post Posted October 6, 2006 (edited) Bylem 2 dni temu w fajnej "knajpce" w lublinie. Prowadzą to jakieś arabusy i serwują głównie kababa. wiedziałem że mam się spodziewać atrakcji - super ostro. Zamówiłem najostrzejszego, dla mojej pani medium ;) do mojego o zagryzania dostałem papryczkę, chyba coś takiego. Wygląda praktycznie identycznie i zgaddzają się wymiary - inne są zazwyczaj mniejsze. Powiwem szczerze ze byla to moja kulinarna przygoda życia, po fakcie stwierdziłem że zjadł bym i ostrzejsze ;) papryczka poleciała w całości. do domu dostałem jeszcze jedną taką papryczkę, pech chciał ze moja pani ją po drodze 'skosztowała'. 100m biegiem po wode :P i lekkie poirytowanie (e tam, wyglądała jak wrzący czajnik :lol:) przez cała 2km drogę do domu ;) fotka tej papryczki - dla mieszkańców lublina - namiary - skrzyżowanie narutowicza i lipowej, po stronie hotelu victoria ~40m w dół ceny kebaba którym można się najeść do syta - 6zł (pita) 7zł (bułka, bliżej jej rozmiarami do chleba ;)) btw, wlasnie podgryzam tę papryczkę i para mi z uszu leci :D Edited October 6, 2006 by forest kila zbila Quote Share this post Link to post Share on other sites
ChomiK 0 Report post Posted October 7, 2006 a pacz takie to to male....;] ma sie rozumiec papryczka na zdjeciu naruszona zebami wybranki kila zbila ;] Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drunk_ZoZol 61 Report post Posted October 8, 2006 Heh, FiFo - "Czulem ostre palenie przez dobre 5-10 minut mimo popijanej wody" - Nie wiem czy wiesz, ale ostrych potraw się nie popija wodą, bo to sprawia wrażenie jakby ostrzejsze było. Aby jako tako zmniejszyć palenie trza napić się alkoholu - rozpuszcza ostre składniki i dzięki temu mamy ulgę :) Tak przynajmniej mówili na discovery, sam nie próbowałem :) Siostra z francji mi przywiozła harisę w tubkach, idealne do kanapek z serem/szynką :) trochę harisy i rozprowadzić palcem po kanapce i mamy pycha szame :) pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
FiDO 8 Report post Posted October 8, 2006 Heh, FiFo - "Czulem ostre palenie przez dobre 5-10 minut mimo popijanej wody" - Nie wiem czy wiesz, ale ostrych potraw się nie popija wodą, bo to sprawia wrażenie jakby ostrzejsze było. Aby jako tako zmniejszyć palenie trza napić się alkoholu - rozpuszcza ostre składniki i dzięki temu mamy ulgę :) Tak przynajmniej mówili na discovery, sam nie próbowałem :)Nie pijam alkoholi, wiec nie mialem okazji sprawdzic :) Popijanie zimnej wody daje chwilowa ulge (w momencie kiedy przeplywa ona przez przelyk) i jest lepsze niz wypicie czegos cieplego. Kiedys po ostrym, tak dla draki, wypilem sobie goraca herbate.. zaczalem wierzyc w samozaplon ;] Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drunk_ZoZol 61 Report post Posted October 8, 2006 :) Spoko, czasem nawet podobno lepiej wziąć do ust coś ostrego, ale słabszego, też pomaga [; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Remy 0 Report post Posted October 13, 2006 dla mieszkańców lublina - namiary - skrzyżowanie narutowicza i lipowej, po stronie hotelu victoria ~40m w dół ceny kebaba którym można się najeść do syta - 6zł (pita) 7zł (bułka, bliżej jej rozmiarami do chleba ;)) Kojarze tą knajpe, ale nigdy nie byłem :). Dzisiaj będe tamtędy szedł to zajrze i zdam relacje :D. Quote Share this post Link to post Share on other sites
forest kila zbila 42 Report post Posted October 13, 2006 (edited) powodzenia :) kupiłem dzisiaj marynowane piri-piri i w kit troche,, zjadłem z 15 zagryzając bułeczką Edited October 16, 2006 by forest kila zbila Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kasiula 0 Report post Posted October 21, 2006 marynowanym piri piri daleko do papryki Habanero http://www.ostrakuchnia.pl/component/page,...emart/Itemid,1/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
forest kila zbila 42 Report post Posted October 21, 2006 yapp ;] wczoraj kupiłem chili, wygląda na tajskie ;] nie jest marynowane, jest w jakiejś w miarę neutralnej zalewie daje troche do pieca ale dalej wcinam z przyjemnością,, pali troche krócej od piripiri ale i mocniej a bit ;] szukania końca nie widać, jak już odżyje po wydatkach tego miesiąca (awaria kompa + karta na pcm.. duuzo pieniędzy :() to zamówię paczkę z ostrej kuchni i szukanie się skończy ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
2Fast 0 Report post Posted October 22, 2006 (edited) na allegro mozna dostac pare ostrych sosow;) 2347071[/snapback] Heh, FiFo - "Czulem ostre palenie przez dobre 5-10 minut mimo popijanej wody" - Nie wiem czy wiesz, ale ostrych potraw się nie popija wodą, bo to sprawia wrażenie jakby ostrzejsze było. Aby jako tako zmniejszyć palenie trza napić się alkoholu - rozpuszcza ostre składniki i dzięki temu mamy ulgę :) Tak przynajmniej mówili na discovery, sam nie próbowałem :) Siostra z francji mi przywiozła harisę w tubkach, idealne do kanapek z serem/szynką :) trochę harisy i rozprowadzić palcem po kanapce i mamy pycha szame :) pozdro na pieczenie najlepsze jest... mleko;) Edited October 22, 2006 by 2Fast Quote Share this post Link to post Share on other sites
RaKLeZ 2 Report post Posted October 22, 2006 (edited) Zamówiłem Jersey Death + habanero na przegryzkę :-P jak paczka dotrze to napiszę co i jak:) mam nadzieję, że BURNNNN będzie potężny :D :twisted: , komentarze na SWEAT&SPICE są obiecujące :) 10 for blair great sauce this sauce is no joke i put a little drop on the tip of a spoon my mouth burned for about ten mintues I love this sauce!!! Just one drop is enough to get you on your knees in pain. Great flavor. USE EXTREME CAUTION!!! Ten coments mnie rozwalił :lol2: Mega Death Curiosity killed the cat,bbecause the cat ate mega death!!!!!! The cat die a happy, flavory death. That's cool. :lol2: :lol2: :lol2: Stay tuned:) Edited October 22, 2006 by RaKLeZ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bloodergo 0 Report post Posted October 27, 2006 Ja przekonuje rodziców do Blair's 16 Million Reserve :twisted2: . Możne na gwiazdkę mi zakupią B-) :lol2: . Quote Share this post Link to post Share on other sites
bjkuba 0 Report post Posted October 27, 2006 Ja przekonuje rodziców do Blair's 16 Million Reserve :twisted2: . Możne na gwiazdkę mi zakupią B-) :lol2: . A jest to gdzies do kupienia w Polsce? ;] Quote Share this post Link to post Share on other sites