Skocz do zawartości
bakteria130

Dopuszczalna temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

odpowiedz moze az nie na czasie, ale z tego co wiem , to spotkalem sie z dwoma takimi przypadkami. W pierwszym osobiscie mialem durona 700, i zaczynal stopniowo sie grzac (do 57st C) (przedział 3 miesiecy), nastepnie mial starty z kratke, az umarl. Natomiast 2 sytuacja to byla z Antkiem 1333, kolega mial temp procka 66 st C. Myslelismy ze to moze kwestia jakiegos bledu przy ustawieniu chlodzenia, ale jednak. Okazalo sie ze proc nie byl do konca wydajny jak na nominalnego. Ten tez padł:)

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:-)))

a moze zamiast sie uzerac z temperaturka d1300, o ile Ci pozwoli mobo, moze lepiej byloby kupic nowego antka 0,13 np 1700+??;) Temp takiego procka w stresie to ok 38. Sam mam plyte GA-7VAX v1.1 i ta mobo bardzo sie grzeje (mialem wczesniej 1600+ 0,18 i byl z tym problem) teraz mam 1700+ 0,13 i jest super spokoj , nawet temp chipsetu spadla;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj Antek,na ustawieniach jak w podpisie ma 40 stopni.. w stresie gora dochodzi do 43-45.

Idz do sklepu niech poprawia cooler,albo sam to zrob. Moze slabo dociska,powinien sie zakladac dosc ciezko. Moze fachowcy pasty nie nalozyli :) Niech to sprawdza,a jak sie nie obawiasz o sprzet, masz troszke doswiadczenia to zrob to sam. A WC zainwestuj,sam to planuje..

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to najprawdopodobniej zmienie na: AMD XP 1700+

Jednak nie wiem jakiego on bedzie coolera wymagal.

Zalezy mi na tym zeby nie bylo go slychac... / tzn. zeby nie bylo go za bardzo slychac (-;...

Jaki dla tekiego procesora bedzie optymalny wiatrak?

Nie tworze juz nowego tematu zeby nie smiecic takimi <span style="color:red;">[ciach!]</span>lami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zmienilem cooler - poprzedni mial 2500 obrotow i grzl sie do 63 stopni .. teraz mam 5000 obrotow i grzeje mi sie do 54 stopni..  

wiec dalej jestem wqrzony.

jak masz płytę asusa to zmień bios. tym magicznym posunięciem "obniżyłem" ostatnio qmplowi temp z 57*C na 43*C a miał V 6Cu+ i 7200rpm 8O .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli tak jest a Asusem , to jak najbardziej. Ale co do wentyla, to ostatnio wzialem sie na sposob i kupilem za ok 35 zl wiecej werjse BOX 1700+ 0,13 mikrona na 2 letniej gwaracji z boxowym wiatrakiem i copperkiem, i jest super. temp ok 38 st na @2000+. Wprawdzie nie testowalem na max,ale 2100+ bez problemu. wyzej nie probowalme bo mam slabe pamiatki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi