jerrod Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 (edytowane) problem przedstawie zdjecie: wczoraj robilem format, wszystko jak zwykle poszlo ladnie i pieknie, a dzis wchodze w zaawansowane wlasciwosci ekranu i widze ze zakladki są bez opisow - mozna klikac na nie i zmieniac je. nigdzie indziej problemu takiego nie mam. tuz po instalacji bylo wszystko ok. zmiana sterownikow nic nie dawala (tuz po instalce nowych jest ok ale jak drugi raz wejde we wlasciwosci to znow to samo) karta graficzna: GF2MX (palit daytona) + detonatory 21.81 ; winXPProSP1 mam nadzieje ze ktos kiedys walczyl z takim czyms pozdrawiam Edytowane 6 Sierpnia 2006 przez jerrod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jest to lamerstwo ze strony MS. :] Efekt ten pojawia się przy agresywnym sprzątaniu w Windows + sprzątaniu rejestrów. Najprawdopodobniej jakaś klasa zostaje "wyrejestrowana" i Windows, który zazwyczaj broni sie rękami i nogami przed zmianą bzdurnych ustawień, w tym wypadku sam nie potrafi tego naprawić. Podobny problem pojawił się na instalce XP SP2 obciętej programem nLite. Co ciekawe, czasami (raz na kilka razy) uda się tak, że po wejściu w opcje wszystko jest ok. Utwórz nowe konto użytkownika i sprawdź na nim - jeśli tam będzie ok, to przenieś swoje dane na tamto konto, a stare usuń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrod Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 zrobilem jak radziles, ale nadal jest to samo.... czy nie mozna sie tego pozbyc? w zasadzie w niczym to nie przeszkadza ale denerwujaca jest taka sytuacja. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Teoretycznie przywracanie systemu lub opcja "Napraw" z CD powinna załatwić sprawę. O "ręcznym" rozwiązaniu nic mi nie wiadomo. Zapewne da się to zrobić, ale trzebaby najpierw ustalić jaki plik/wpis w rejestrze odpowiada za taki stan rzeczy. Osobiście nie szukałem tego, bo ogólnie mało czasu mam na takie rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...