Krootki Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Parę dni temu dostałem Radeona 9500PRO. Karta super, wszystko ok, ALE... czytając od jakiegoś czasu to forum zaraziłem się podkręcaniem :lol: i nie odpuszczę temu Radkowi ;) Wiem, że najwięcej daje podkręcenie pamięci, wiem również, że aby podkręcać pamięć należy przykleić radiatorki na kości... I tu pojawia się problem - gniazdo zasilania karty zachodzi nad jedną kość :!: Cholera :evil: Nie wiem co teraz zrobić - modyfikować gniazdka za bardzo nie chcę. Czy jeśli wszystkie inne kości zaopatrzę w radiatorki a tą zostawię wolną to będzie ona "wąskim gardłem" i nie pozwoli na podkręcanie??? A może po prostu na nią przykleić taki baaaardzo niziutki radiatorek??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 a pokaz zdjecie tej karty i miejsca, gdzie ci nachodzi to gniazdo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 bruce ale z Ciebie leń byle jakiej strony z radkiem 9500 pro ci sie nie chce włączyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...o/strona-2.html Taka karta jak ta HIS-a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 ale projektant dal dupci :P hehs :> a jaka ejst odleglosc (w pionie) miedzy koscia a wtyczka??? chyba sie nie stykaja? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 eeeeee interlooper-jak widac karty sie roznia :/ a tego gniazdka i wtycki nie da sie odgjac w gore????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 na gorze zdjecia po prawej zrobilem przykladowy rysunek. czrny-zeberka ~rozowyprzestrzen miedzy zeberkami -czerwony-wciecie pod wtyczke, jednak to nei ejst wyciety metal, tylko spilowany tak, by wszedl pod wtcyzke! czyli cieoplo bedzie z tamtad odbieane! a to czarne po lewej to taki rysunek z boku, inaczej sie nei dalo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 No i właśnie tak miałem zamiar zrobić. Dzięki bruce. Ale trzeba przyznać, że strasznie spieprzyli sprawę. Tak BTW to samo spieprzyli na płycie Epoxa 8RDA+. Wcześniej była rozmowa na temat gorącego mostka (tego bez radiatora). No i teraz dla posiadaczy - niby są dziurki do montażu, ale spróbujcie tam coś zamontować (mówię o standardowych coolerach na chipsety). I BTW2 ;) Ten Radek niby taki "tani" i ma super wydajność. ALE... do ceny karty trzeba doliczyć koszt zasilacza :) Jak włożyłem kartę to na 3,3 mam 2,6 :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 No i właśnie tak miałem zamiar zrobić. Dzięki bruce. Ale trzeba przyznać, że strasznie spieprzyli sprawę. Tak BTW to samo spieprzyli na płycie Epoxa 8RDA+. Wcześniej była rozmowa na temat gorącego mostka (tego bez radiatora). No i teraz dla posiadaczy - niby są dziurki do montażu, ale spróbujcie tam coś zamontować (mówię o standardowych coolerach na chipsety). I BTW2 ;) Ten Radek niby taki "tani" i ma super wydajność. ALE... do ceny karty trzeba doliczyć koszt zasilacza :) Jak włożyłem kartę to na 3,3 mam 2,6 :evil: WOW fajny spadek napeicia :> aha, np ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Ja zauwarzyłem coś dziwnego na swojej karcie , a mianowicie pamięci lepiej chodzą jak mają wyższą temperature i to różnice są dość znaczne Pamięci zimne (otwarte okno i wiatrak) - chodzą na 300MHz Pamięci ciepłe :325MHz Pamięci gorące : 330MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxDamage Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Jezu , jakie to pradozerne , ja mam zamiar kupic radka 9500 128mb przerobionego na 9700 oda razu, mam codegena 300W standart :/ I sie troszke boje ze to nie wyrobi ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2003 Jezu , jakie to pradozerne , ja mam zamiar kupic radka 9500 128mb przerobionego na 9700 oda razu, mam codegena 300W standart :/ I sie troszke boje ze to nie wyrobi ...Sądze że na standardowych ustawieniach niepowinno być problemów , też niedawno miałem codegena i spalił sie dopiero przy 2222MHz 2V , troche więcej wytrzymał Megabajt 300W spalił sie dopiero przy 2400MHz 2,15V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2003 Ja bym po prostu zciągnął z pinów gniazda tą plastikową nakładkę uniemożliwiającą włożenie wtyczki odwrotnie (jeżeli tam jest, bo nie widzę) i odgiął piny pionowo do góry. Ewentualną konieczność przygięcia ich z powrotem kiedyśtam powinny sokojnie wytrzymać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkv_now Opublikowano 2 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2003 ja mam Super Grace Radeon 9500 64MB i za pomoca Riva Tunera odblokowalem pozostale 4 potoki. Ze standardowych 275/270MHz po podkreceniu spokojnym na 330/300 i przerobce tych potokow skok byl znaczny!! zamiast okl 9000 w 3d mark 2001se srobilo sie 10700 :) Jak narazie padl jedem zasilacz (Mode Com 300Wat z 3 letnia gwarancja :) ) i teraz uzywam kumpla... dziala drugi dzien.... ale mam na oku juz zasilacz 400W z dwoma wentylatorami za 155zl :).. on na pewno nie padnie (jeszcze procek podrasowany jest ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...