pirat102 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Mam Dwa pytania: 1. W jakiej kolejności instalować sterowniki do podzespołów oraz ServicPack(Skąd można go pobrać). Mój komputer: płyta główna Gigabyte K8 Triton GA-K8NS Procesor AMD Anthlon +3000 s754 Karta Graficzna GeForce FX 5200 Pamięc 1024 MB Dysk 80GB Cavior Wiem ze przy takiej konfiguracji komputer powinien mocno śmigać(w porównaniu z Duronem 1200 MHz i 256 MB ramu), ale dużej różnicy nie ma. U znajomego na podobnej konfiguracji ( Procesor AMD Anthlon +2800 s754 Karta Graficzna Radeon 9550 Pamięc 512 MB) komputer chodzi o niebo lepiej a nie powinien. 2. Troche dziwne sa te oznaczenia Athlona(np. +2800). Wiem że to nie prędkość MHz. W takim razie do jakiego modelu Pentiuma można by było porównać AMD Anthlon +3000 s754? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) 1 ) hmm najliepj spzintegrowac z plyta instalacyjna i pozniej w kolejnosci : stery do plyty direct X pozniej grafa 2) do p4 3 giga dzieki za poprawke Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 1. Kolejność: - Windows - SP2 - stery do płyty - stery do dźwięku i sieci - stery do grafiki DirectX9c jest w SP2 2. Oczywiście kolega miał na myśli 3 Giga lub 3000 Mega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A SP2 najlepiej jest oczywiście pobrac ze strony producena czyli z http://windowsupdate.microsoft.com/ W końcu na tym forum nie tolerujemy piractwa; mamy legalne oprogramowanie a więc nic nie stoi na przeszkodzie aby sobie legalnie zaktualizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Najlepiej oczywiście wersję developerksą (260MB w jednym pliku). Następnie programem nLite zintegrować to z instalką Windowsa. Nie zajmuje to wiele czasu, a potem dużo się zyskuje i unika kłopotów. Szczególnie gdy ma się dysk powyżej 120GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 @Excray Poza legalnym oprogramowaniem mamy też legalny monopol w telekomunikacji. Jak ktoś ma wolny internet z limitem to w przypadku konieczności dokonania kilku instalacji windowsa pod rząd w celu rozwiązania jakiegoś problemu mozna dostać do głowy. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zainstalować raz i porządnie a potem zrobić sobie kopię patrycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A jakim programem zrobić kopię partycji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 IMHO Norton Ghost jest niezły (wersja 2003). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Dobra rada > koszt 34,99€ http://www.symantecstore.com/dr/v2/ec_Main...&CACHE_ID=0 Wersji 2003 nie szukałem ale cena będzie równie zachęcająca. Rozsądne rozwiązanie padło w poście ULLISSES'a Zainstalować raz i porządnieJak ma się jakiś upierdliwy problem to trzeba instalować i formatować i instalować... itd wielokrotnie. Jak wszystko działa bezproblemowo to windows działa dobrze nawet kilka lat a potem taki obraz jest bezużyteczny EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 35 euro za ten program to tanizna jak barszcz. Musisz przyzwczajać się, że za oprogramowanie sie płaci. Jeśli Cie nie stać to po prostu albo nie używaj komputera albo przesiąź sie na Linuksa. Ale co ja Ci tłumaczę, przecież Ty i tak sie lepiej na tym wszystkim znasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 OT Przyzwyczaiłem się do tego, że forum oferuje jest po to żeby dawać najtańsze rozwiązania problemów. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21868 Zgadza się 34,99€ to tanio jak barszcz. Podstawowe Zagadnienia to jednak nie dział Co kupić :wink: EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ze 2 miesiące temu w PCWK była pełna wersja Acronis TrueImage 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...