p.f.pawlikowski Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) cos ciekawego co znalazlem szukajac abitow na znak.pl: OPINIA ZNAK Centrum Komputerowe: Abit, firma która do 2001 była jednym z liderów sprzedaży płyt głównych w Polsce. Płyty główne Abita nie były tanie, ale użytkownik zyskiwał bardzo wydają i stabilną płytę główną z dużymi możliwościami podkręcania. Niestety od wielu lat Abit należy do najbardziej awaryjnych płyt jakie sprzedawaliśmy. Ten czynnik łącznie ze słabą dostępnością oraz z kiepskim serwisem, który więcej czasu spędza na wymyślaniu przyczyn nie uznania usterki spowodowały, że wycofaliśmy się ze sprzedaży płyt głównych tej marki. Piotr Doliński troche cicho o tych plytach, malo cos ost wydali ciekawego, ale zeby tak zle? Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Ano zszedł na psy! Miałem 3 abity i ten ostatni (nf8-v) robi problemy. Problemy robi hardware, jaki i software (abit flash, abit EQ itd.) Opisałem je po części w topicu o nf8. Moja następna płyta to DFI! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) "Abit - Zeczywiscie Zszedl Na Psy?" Boże litościwy ... Co do Abita to zależy jaki model :? Imo At 32x jest naprawde niezły :D ale serja nf4 do rewelacji nie należała - do Epoxa i Dfi troche mu brakowało A co do opinij sklepu Znak to mogą ją sobie w doope wsadzic :| to że im z Abitem nie przypasiło to niech nie psioczą na marke bo ogolnego rozeznania raczej nie maja Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Bawiłem się jeden dzień Abitem NV8 i pomimo tego, że ma wyższy vcore niż mój EPoX, nie udało mi się uzyskać nawet takiego samego taktowania jak na mojej płycie...Nie wspominając o problemach ze wstawaniem po o/c, wszystko na najnowszym BIOSie. Z drugiej strony, pare osób na forum ma tą płyte i wszystko w porządku. Może miałem jakiś stary egzemplarz. EDIT: Ten temat nie powinien się znalezc w zadnym poddziale :> Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Grzesiu masz racje, ale jak jest taki temat, to sie wypowiem Przykre, ale prawdziwe. Dla mnie ostatnim dobrym Abitem był AN8 Ultra. Jednak, gdy z niego przeszedłem na Epoxa 9NPA+ Ultra, wtedy zobaczyłem, jak abitowi daleko do światowej czołówki. Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) no ja sie bawilem jednym abit'em nf4 jakis model fatal1ty w kazdym razie tki wypasny i drogi slabe raczej oc z nego, bo jakis kaprysny byl ze az mi sie odechciewalo, a pozniej padly pci wszystkie po wlozeniu (u mnie na dfi dzialajacej) karty sieciowej 3com'a jak poszla do serwisu to w takim samym stanie wrocila dalo mi to do myslenia po przeczutaniu opinii na znak.pl, a łezka mi sie kreci w oku jak pomysle o mojej nf7'mce ;( co do tematu to mam nadzieje uslyszec cos o abitach wlasnie pod intela, po po amd mam juz przezycia... Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 po pierwsze, oficjlanie to nie ma abita tylko jest teraz universal abit, 2in1. Abitowi okolo rok temu grozilo bankructwo, firma Universal pzrejela abita i wykupila marke i itp. Co do jakosci: obecnie wcale nie ejst lepiej, nadal abit ejst w dolku IMO, niedawno czytalem ze tzreba oddac na gwaracnje wiekszosc plyt pod NF4 poniwaz fanlessowy system OTES jest zle zalozony i powoduje przegrzania. ostatnio interesowalem sie plyta AB9 (p965 pod c2d) i na forum abita jakis koles umiescil foto tej plyty jaka zakupil w sklepie : kondesatory ledwo trzymajace sie, radiator na SB byl w polowe zalozony (!!): brakowalo drugiego zaczepu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Z abitem zle dziać zaczeło sie od sławetnego modelu KT7A (jaja z obsługa AXP w roznych rev) - i od tamtej pory firma ma raczej przebłyski - stanem normalnym jest raczej dno :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Miałem NF7-S to była super płyta... Miałem KN8 i OC na dość wysokim poziomie (HTT 370Mhz) mam teraz AT8 ale ten starszy nie x32 i nie narzekam na O/C jak i stabilność, oczywiście jakość wykonania tez jest dobra ;) Także nie każdy abit jest cienki ;) A co do opinii znaku to tak samo z epoxami napisali ;) A naprawdę to znak nie dotrzymał warunków umowy z hurtownią Action S.A. i dlatego nie sprzedają Abitów i Epoxów, wiec nie sugerujcie sie ich opinią ;) Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) co do tematu to mam nadzieje uslyszec cos o abitach wlasnie pod intela, po po amd mam juz przezycia...Wszystko co wyszło po serii IC7 (IC7/IC7-G/IC7 MAX3) nie było zbyt udane, wręcz słabe, bardzo słabe. Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Poprzednik ma racje :-P IS7, IC7 to były znakomite płyty a te wynalazki na 775 F4tal1ty itp. są o wiele gorsze od konkurencji i w O/C i w bezawaryjności......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 AA8XE fatality http://demek.kamikazedriver.info/tweak/sup...9_11-35-375.jpg i to byla ostatnia udana plyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 AA8XE fatality http://demek.kamikazedriver.info/tweak/sup...9_11-35-375.jpg i to byla ostatnia udana plyta Hmm no w sumie byla, jedynie co mozna jej bylo zarzucic to pady biosu, ale w sumie nic wiecej. Obecnie ABIT nic ciekawego nie ma, ale moze sie to zmieni :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Hmm co do wypowiedzi że ZNAK ma coś przewalone u Actionu to nic nie wiem ale Action raczej nie sprzedaj płyt ABITA i Epoxa ... naprawde sporadyczne egzemplarze , głównie ASUS , MSI , Asrock , Gigabyte a reszta to naprawde sporadycznie Co do samych płyt to NF7 były naprawde udane i super do OC , sam miałem kilka w łapach a rekord to pobił Athlon mobile XP 1500+ który z 13XX mhz podkręcił się do 2500 :D na standardowym coolerku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 To przykre, ale w tym momencie można tylko z łezką w oku popatrzeć jak ABiT robi coraz gorsze płyty W obliczu takich sław jak BE6, BX-133RAID, KT7, NF7-S, IC7 i innych to co jest teraz to... jedna wielka pomyłka. Firma która spokojnie mogła mieć na każdym rynku zdecydowaną większość udziałów pozwoliła by najlepszy na świecie projektant mobaczy odszedł do konkurencji. W tym momencie DFI mając go jest dla mnie takim ABITem. Mimo to ja wciąż będę miał dobre mniemanie o firmie ABIT nie za to czym teraz jest, ale za te pare legend, które stworzyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Fakt mało ich... ale było sporo więcej do niedawna, był jeszcze NI8 SLI (swoją drogą też niezła płyta) No cóż przykro jest że Abit, kiedyś taka dobra firma zeszła tak nisko.. mam tylko nadzieje że sie to poprawi. Bo ja nie moge im nic zarzucić... jestem zadowolony z ich produktów. Ale to rosyjska ruletka niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Mimo to ja wciąż będę miał dobre mniemanie o firmie ABIT nie za to czym teraz jest, ale za te pare legend, które stworzyła. Umarł król, niech żyje król... nic dodać nic ująć... od modelu BE6 II na BX'ie nie miałem styczności ale nie potrzebowałem bo nawet ta moja MSI sobie lepiej radzi jak widzę .. niestety :( może będzie lepiej a na razie niech żyje legenda :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...