Kamilek_2006 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Witam! Czytałem dużo na forum o programie A64Tweaker i doszedłem do wniosku, że spróbuję podkręcić (lub ewentualnie wyłączyć 2T Timing). Jednak duże moje zdziwienie, jak po restarcie systemu, podczas ładowania programów w pasku zadań zwiecha (nawet nie zdąrzy się wszystko załadować). W czym może być problem, jeżeli zmienię cokolwiek zawsze jest zwiecha. Korzystam z wersji v0.60 Beta Pozdrawiam i proszę o odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) moze ram niedomaga? sprawdz czy walnieta nie jest lub przerzuc do drugiego slotu Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lavos Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 a64 tweaker jest znany z tego ze robi cuda po restarcie, nie polecam uzywac opcji aplikujacej ustawienia inne niz te z biosu przy starcie sytemu, sam uzywalem na kompie stacjonarnym to mi timingi cudaczne ustawial i zawieszal sprzet :)) pamietaj ze to kiepska beta, mozna najwyzej sie pobawic albo recznie zmieniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 ram/chipset nei domaga. napisz jakie parametry zmieniasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek_2006 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Mam ram taki jak w podpisie, wątpię, żeby nie domagał, próbuję zmienić 2T Timing na Disable, lecz to robi zwieche, próbowałem też zwiększyć częstotliwość - również zwiecha. Chipset mam jakiś bodajże ATI Xpress 200 Może zamiast tej wersji beta używać jakiejś pełnej? Tylko jakiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) dzisiaj bawiłem się troche a64tweaker no i mam problem... windows się ładuje ale jak wejde na swojego urzytkownika to jest reset pewnie przez to że A64tweaker sie włącza przy starcie i ustawia mi pamieci na 183 i zmienia timingi ;/ da się coś z tym zrobić?? próbowałem wierszem poleceń wywalić plik z ustawieniami a64tweaker ale mój uzytkownik jest adminem i ma hasło i nie da rady tą drogą... EDIT już po problemie ;) Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez bublus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...