Skocz do zawartości
MaZZeo

Płyta 939 Z Agpx8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kumpel chce kupić sobie nowego kompa, a ma karte AGP ( 6600GT ) i chce kupić Athlona 3500+ + jakąś płytkę z AGPx8 pod niego. Ale nie wiem co mu poradzić

znalazłem jedynie takie:

MSI K8T Neo2-F Via K8T800 --> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1...;szerokosc=1257

Gigabyte GA-K8NSC-939 --> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=30034

Nie wiem, jest coś jeszcze wartego uwagi? Jest jeszcze Asrock dual-sata ale nie chce combo PCI-E z AGPx8. Na płytę max 300zł

Edytowane przez MaZZeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

powiem tak:

gigabyte msi oraz asrock do zaufanych i porzadnych mobo wg mnie nie naleza....... asrock dualsataII bedzie jednak najlepszym rozwiazaniem ;)

a jak nie asrock to juz tylko msi k8n neo 2 platinum (to jest zaufana msi;)) albo dfi lanparty nf3 ultra-d ktora troche kosztuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam asrocka i działa rewelacyjnie tylko trzba wgrać najnowszy bios i jest ok, nawet na delikatny overcloking pozwla bez żadnych modów, z modami pomyka każdy procek jak szalony, dadatkowo wyniki na agp lepsze jak na dfi 250gb, teraz zmieniam kartę na pci-e i z tego co czytam to też brak problemów, jednym słowem asrockowi w końcu coś się udało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

DFI LP NF3 ale uciążliwa jeśli chodzi o oc i bios. Ja też powiem że asrock albo epox, gigabyte jest dla mnie czymś na co można zwracać uwagę tylko wtedy jeśli nie chodzi o oc*.

*-mowa o płytach na 939, nie mówię o nowym gb pod conroe ;) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Więc biorę Gigabyte, bo o/c mnie kompletnie nie interesi icon_wink2.gif

Na Twoim miejscu brał bym asrocka, nie ma problemu z przejściem na pci-e i karty są tańsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale boję się tego asrocka, niedawno dopiero dowiedziałem się o tej firmie, a wcześniej robiła jakieś [ciach!]a... wiem że to dobra płyta, ale jednak wolę coś bardziej pewnego. A co do PCI-E to przy zmianie opchnę tą płytę i kupię coś na PCI-E.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

A co do PCI-E to przy zmianie opchnę tą płytę i kupię coś na PCI-E.

Bez sensu, to jest najlepsza płyta asrocka jaka została przez nich zrobiona, a to co zacytowałem, stracisz na tym kasy, szkoda by było. Poczytaj temat o tej płycie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

najlepsza może do o/c, a to mnei mało obchodzi... widziałem temat o tej płycie, były zarówno pochwały jak i problemy.

Najlepsza w sensie od tego producenta, któremu nie udało sie z wcześniejszymi płytami na inne sockety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepsza może do o/c, a to mnei mało obchodzi... widziałem temat o tej płycie, były zarówno pochwały jak i problemy.

Bierz asroczka, polecam bez jak i z OC.

Po prostu płyta jak za tą cenę to cud, miód, orzeszki :D No i w przyszłości spokojnie zmienisz grafikę na PCI-E bez zmiany płyty głównej co znacząco jak wiesz zmniejszy koszty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi