Pietrro Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Witam, ostatnio zmienilem lacze na chello 12/1 mbit, wszystko pieknie ladnie, transfery dochodza do 1500 kb tylko,ze pliki torrent sciagaja sie mulowato. po 20-40 kb, prubowalem wiele torrentow sciagac i zawsze mniej wiecej takie wyniki. Czym to moze byc spowodowane? Co moge zrobic, zalezy mi na szybkosci torrentow. uzywam azureusa, ograniczam upload do 7.5, niestety to nie pomaga. prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Hm a moze nie ograniczaj w ogole upload'u i zobacz jak bedzie, u mnie jak ogranicze upload to DL tez mi spada. Poza tym Torrent potrzebuje troche czasu zeby sie rozpedzic wiec nie licz na 1000 KB/s po minucie. Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez moreno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Hm a moze nie ograniczaj w ogole upload'u i zobacz jak bedzie, u mnie jak ogranicze upload to DL tez mi spada. Poza tym Torrent potrzebuje troche czasu zeby sie rozpedzic wiec nie licz na 1000 KB/s po minucie. Niestety, gdy nie ograniczam jest gorzej bo odrazu prawie pozeraja ponad 100 kb uploadu wiec prawie all co mam.Czekalem dosc dlugo, na bardzo popularnych torrentach z duza liczba osob, lacze na pewno ma odpowiednie parametry, sprawdzalem na bearshere,www i ftp i smiga jak trzeba tylko torrenty cos mula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) A klienta dobrze skonfigurowałeś? Jeśli masz XP SP2, potrzebny jest też patch do p2p, instalowałeś? Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) A klienta dobrze skonfigurowałeś? Jeśli masz XP SP2, potrzebny jest też patch do p2p, instalowałeś? Nie, ja stary linuksowiec jestem, xp od niedawna uzywam ze wzgledu na przestawienie sie na multimedia( x-fi nie dziala w alsie <_< ) co trzeba podogrywac, co robi ten patch? fw windows wylaczylem jesli o to chodzi. Skad to to zassać? Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Pietrro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Opis o co chodzi i link do patcha jest tutaj: http://blog.davidkaspar.com/archives/2005/...4226.php?page=1 Nie wiem dokładnie jak się konfiguruje Azureusa, w każdym razie chodzi o to, żeby ustawić dużą liczbę połączeń. W przypadku twojego łącza to chyba z parę tysięcy. Upload chyba najlepiej ustawić na ok. 3/4 twojego uploadu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4Rx Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Mozliwe ze jestes za NAT'em i dlatego masz takie transfery. Ja mam radiowke i jestem za NAT'em i moge scigac tylko z kilku trackerow gdyz na innych nie wyciagam nawet 10kb/s. W Azureusie jest test NAT, wiec mozesz sprawdzic. Jesli wyskoczy "Błąd NAT" to znaczy ze jestes za NAT'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie jestem za natem, chello ultra to topowa oferta upc, nie ma limitow a co dopiero nat:) dlatego sie dziwie ze torrenty tak wolno dzialaja :? Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Pietrro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Jak ściągasz z publicznych trackerów to nie ma się co dziwić B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Jak ściągasz z publicznych trackerów to nie ma się co dziwić B-)A skad proponujesz sciagac?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Z zamknietych grup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Z zamknietych grupA muglbym dostac jakies linki? Mam lacze 12 mbit down na 1 mbit up wiec pewnie w jakies mnie zechca tylko gdzie walic;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Na uploadera raczej cię nie zechcą, bo masz za słabe łącze. Zresztą nie chodzi o łącze, tylko o to, żeby się tam zarejestrować. Np. http://torrentbytes.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 No ale panowie prosze juz bez takich Nie jest to forum warezowe A skoro masz lacze 12MB to google musi smigac jak szalone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Szukaj stasiu, google nie gryzie. Zresztą bez zaproszenia pozostały już tylko marne serwisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Bez zaproszenia? hem? No sorry ale jak ja nie znam nikogo z tajniackich grup to jak mam dostac takie zaproszenie? Tu nawet google nie pomoze :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Pech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 PechAcha... dzieki za pomoc :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1777 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Nie kumam. Jeżeli nie masz poblokowanych portów, masz zew. IP to w czym problem !? Firewall softwarowy masz? Może źle skonfigurowany? Wyłącz firewall SP2. Zmień porty dla Azureusa (w opcjach się zmienia), przetestuj NAT w azur i napisz co wyszło. Spróbuj inne klienta jak nie pomoże. Zakładam, że odblokowałeś liczbe połączeń w sp2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrro Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Nie kumam. Jeżeli nie masz poblokowanych portów, masz zew. IP to w czym problem !? Firewall softwarowy masz? Może źle skonfigurowany? Wyłącz firewall SP2. Zmień porty dla Azureusa (w opcjach się zmienia), przetestuj NAT w azur i napisz co wyszło. Spróbuj inne klienta jak nie pomoże. Zakładam, że odblokowałeś liczbe połączeń w sp2. Liczba polaczen odblokowana, wsumie wydaje mi sie ze powinno byc szybciej, przwewaznie to smieszne wartosci nie przekracza 40 kb w porywach do 100, najwiecej ile osiagnalem na torrencie to okolo 600 kb/s. ale to nadal smieszne liczby, moje lacze ma potencjal okolo 1500 wiec chyba rozumiecie czemu 50 kb mnie nie satysfakcjonuje. Na jakim porcie najlepiej uzywac torrenta? Zadnego natu nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vilgerfortz Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Ja mam podobny problem. Otoz posiadam lacze 6mb i rowniez torrenty nie smigaja jak nalezy z tym ze w moim przypadku jest to wina mojego providera ktory ogranicza mi nieco dostep do sieci p2p. Moze u Ciebie jest podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Na jakim porcie najlepiej uzywac torrenta? dolaczam sie do pytania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat_Garrett Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Witam!!! Dla mnie dziwna sprawa. Własne zewnętrzne IP i takie cuda. Wydaje mi śię że najlepiej jak sprawdzisz sobie porty na których działa Torrent pewnie są blokowane na serwerze głównym UPC. Najlepszy program tyle że pod win to "Active Ports", ale od czego jest google. Jak widzisz na obrazku ja mam poblokowane wszystkie porty P2P, objawia się to tak jak jest zaznaczone, być może akurat masz poblokowane porty na samego torrenta sprawdź. Odsyłam do lektury : http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...amp;#entry19683 Jak by sie okazało ze to jest problem pozostaje Ci jeszcze tunelowanie a na linuksie jest to proste. Więc przebij się przez to :mur: Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4Rx Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Wystarczy wejsc na searchengines.pl i napisac prosbe w ktorej napiszecie ze chcecie kupic zaproszenie na dobrego trackera i po problemie. U mnie porty nie graja roli, uzywam uTorrenta i jestem za NAT'em ale wystarczy dobry tracker i przy duzej ilosci seedow jest max transfer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Co moge zrobic, zalezy mi na szybkosci torrentow. uzywam azureusa, ograniczam upload do 7.5, niestety to nie pomaga. prosze o pomocDziwisz sie? Jak ustawie taki upload to tez mi nic nie sciaga. Masz 100kb/s upload a ustawiasz 7kb/s... ustaw sobie w granicy 30-40... przeciez jasne jest ze jak nie ustawisz upload to i download nie bedzie. Do tego zainstaluj sobie bitspirita a azureusa wywal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Hihi... to zalezy od głównie od trackera :rolleyes: W magicznych miejscach jest tyle seedów że to łącze ogranicza :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Dziwisz sie? Jak ustawie taki upload to tez mi nic nie sciaga. Masz 100kb/s upload a ustawiasz 7kb/s... ustaw sobie w granicy 30-40... przeciez jasne jest ze jak nie ustawisz upload to i download nie bedzie. Do tego zainstaluj sobie bitspirita a azureusa wywal. To ciekawe co piszesz, bo ja tutaj mam ustawiony limit uploadu na 10 kB/s podczas sciagania, a download potrafi leciec ile fabryka dala - 600-700 kB/s (jak sie dobry torrent trafi). Nie jest problemem osiagnac sredni transfer na poziomie 200 kB/s. Co ciekawe, jak zejde ponizej 10 to download ostro spada - nadal jednak potrafi siegnac 200-300 kB/s. Uzywam uTorent 1.6. A zeby bylo jeszcze weselej, to nie mam przekierowanego portu na routerze :) Torrent, to nie emule, nie ma tu wbudowanych w program limitow downloadu w zaleznosci od uploadu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4Rx Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 U mnie na radiowce zawsze w uTorrencie ograniczam upload na 1kb/s. Gdy nie ograniczalem transfery mialem nizsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snesiak Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Tak wogóle to gratuluje myślenia, masz upload w okolicy 1mbit a ustawiasz ograniczenia na 7 (sic! ja na neo 512 daje 10, tyle ze ja mam jedyne 16kB) Świetnie, teraz pomyśl ilu jest takich ludzi co ty....pomyślaleś ? To teraz już wiesz czemu ściagasz tak wolno. Jeżeli ta siec ma funcjonować to nie tylko bierz ale też dawaj coś od siebie. Moim zdaniem we wszystkich klientach bt powinni zrobić ograniczenia (oczywiscie w miare logiczne), tak jak kolega wyżej ma 1mbit up i powiedzmy jezeli nie bedzie mial limitu conajmniej 50kB to powinno ciąć download do 100kB, a co. I ty chcesz dostać się na jakiś prywatny tracker ? Po tygodniu byś stamtąd wyleciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2006 Po pierwsze to zapodaj Bitcometa , jak dla mnie najlepszy Ustawienia: Port najlepiej 80 i 53 - napewno nie blokowane :) Minimalna ilość połączeń na pojendyncze zadanie - 80-500 Maksimum jednoczesnych prób połączeń 80-500 Maksymalna sesja na IP przy ściąganiu - 30 Maksymalna sesja na IP przy wysyłaniu - 10 Radze uploud dać na maxa - na torrencie jest prosta zasada jak nie dasz to nie dostaniesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...