Richie Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 ale jakos u ludzi chodza te plyty z tymi prockami i hulaja... mam nowego JIUGB 51 tydz dzis mam nadzieje w koncu sie okaze czy to byla wina procka czy jednak obslugi ramu na plycie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonoj Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 Typuje, ze winny byl procek. Kumpel mial to samo. Ukazalo sie, ze ukruszyl jadro zakladajac radiator. Uszkodzenie bylo prawie niewidoczne, ale jednak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 ale ten proc chodzil idealnie na 133fsb... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 31 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2003 jest jeszcze mozliwosc przegrzewania sie chipsetu, ale to raczej tez odpada, z uwagi na krotki czas pracy od odpalenia zasilania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richie Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 pozwole sobie wkleic mojego posta z innego mojego forum, poniwaz problem rozwiazany! :))) jednak to byl problem nowej 8K5A2 + 0,13 no to czas na Epilog dzieki kavoo i jego 8RDA+ do testow okazalo sie, ze to jednak plyta zle obslugiwala procka, nie pozostalo mi nic innego niz pojechac w sobote rano na gielde i kupic 8RDA co tez zrobilem z plusem nie bylo, ale jak sie okazalo wszystko hula wczoraj zlozylem kompa z JIUGB 51tydzien juz nz 8RDA i tutaj rozne wrazenia - plyta i komp nie jest juz taki sam! po pierwsze mialem dziwna instalke win xp, ktora wymaga najpierw win98 jakis ala upgrade wiec zainstalowalem win98se i co? i okazuje sie, ze mozna zapomniec o tym systemie w tak nowych plytach, procach, komp chodzil kiepsko, zarowno benchmarki jak i instalowanie roznych aplikacji, sama praca w nim nie roznila sie od pracy na bx+p3 866 potem poszlo XP i nadszedl szok, ktory przezywalismy 2 dni wczesniej u kavoo a wygladalo to tak - predkosc uruchamiania win xp trudno nazwac juz uruchamianiem po kilku sekundach ekranu z zielonym paseczkiem latajacym i napisame kolorowym Win XP loading... pulpit po prostu sie POJAWIA, z juz zaladowanym pelnym trayem, ikonkami, oplakacjami w tle, nie widac ani przez ulamek sekundy klepsydry na kursorze, win xp po prostu sie "wlącza" a nie wgrywa mozna powiedziec dysk Maxtor ata133, tasma 133 napisali plyta obsluguje ata133 i kolejne szoki - instalacja 3dmarka - pasek postepu instalacji aplikacji, ktora ma 29mb niestety leci za szybko zeby policzyc czas sekunda mzoe dwie, rozpakowywanie textur, ktore normalnie trwalo ok 3 minut, trwa 15sekund, instalacja programow 3-4megowych NIE POKAZUJE W OGOLE paska postepu, to samo sterowniki do grafy czy sb live maja po 20mb! po kliknieciu CLICK NEXT TO INSTALL, od razu na ekranie jest CLICK FISNISH TO EXIT, wgrywanie sie trasy w Nascar 2002 od klikniecia CONTINUE do mozliwosci wejscia na tor trwa SEKUNDE a najbardziej roznice bylo widac jak testowalismy u kavoo wgrywanie torow w f12002, dotad pan mogl sobie pogadac dobre 10s jak nie lepiej, tutaj klikam LOAD pasek fru do prawej i jest trasa, pan MOZE zdazylby powiedziec dzien dobry roznice w pracy w samym windowsie naprawde czuc na kazdym kroku, mimo tylko 256mb ram!!!! wszystko wgrywa sie do 10 x szybciej, instaluje sie blyskawicznie, nie grzebiac dyskiem, naprawde sam jeszcze jestem w szoku co do klatek takze nie moglismy wyjsc ze zdziwienia, zwykly leciwy juz gf2 32mb elsy - 90fps w d3d!!!! w Nascar 2002 z wlaczonym 1024x768 i wszystko na FULL lacznie ze 100% distance , 69fsp z kokpitu w f12002, wszystko po prostu smiga ( i do tego nie trzeba zadnych viapackow itd ) jedyny bol jaki mam to bardzo duze skoki fps w 3dmarku, wczesniej jesli w danym tescie mialem 40-65fps to teraz mam 26-118fps i wyniki w sumie pozostaja na tym samy poziomie przez to nie wiem dlaczego... co do krecenia i ustawien biosu - nalezy sie NAGRODA NOBLA nie wiem co mozna by tam dodac, niezaleznie od FSB mozna ustawic agp i pci na ile sie chce procentowo lub wedle fsb do wyboru ustawia sie 66/33 i niezaleznie od fsb tyle jest to samo pamieci mozna ustawic 200fsb a pamieci dowolnie 100,133,166 zero problemow ( u mnie chodza na 133fsb turbo wszystko na max cas0 max timingi male itd), proc od wczoraj chodzi na 12x166 = 2000mhz na defaultowym napieciu 12x185,10x200 odpala bez zadnego problemu, ale musze podniesc napiecie AŻ ;) do 1.775V co najdziwniejsze przy 1.46@2.0ghz blok miedziany na procu tuz po zdjeciu go z proca po pracy jest chlodny, woda w obiegu jest chlodna, nagrzewnica jest zimna, nie wiem albo proc sie nie grzeje albo nie styka mi blok do procesora dokladnie score w pcmark2002 mam takie: cpu 6120 ram 3850 hdd 1190 (skok z 670 na via kt266a i dlatego chyba tak wszystko zasuwa podczas instalacji i uruchamiania) jednym slowem NFORCE RULEZ, bez pasty, bez shima, wszystko hula duzo szybciej, nie mialem ani jednego zwisu, zaciecia sie, bsoda, nic na razie odpukac, jak sie pare dni wygrzeje to go stopniowo podkrece Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 jesli kt333 to uwazam ze asus a7v333 bylby dobrym wyborem ale biorac pod uwage cene to lepiej kup gigabyte'a 7vaxp ale z kolei on do o/c to sie za bardzo nie nada wiec kup msi kt4v :D hmm no ale z kolei to kt400 a wiadomo jak to jest z kt400 :) no coz pozostaje tylko nForce 2 a jak nforce to tylko EPOX :D ;) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 jesli kt333 to uwazam ze asus a7v333 bylby dobrym wyborem ale biorac pod uwage cene to lepiej kup gigabyte'a 7vaxp ale z kolei on do o/c to sie za bardzo nie nada wiec kup msi kt4v :D hmm no ale z kolei to kt400 a wiadomo jak to jest z kt400 :) no coz pozostaje tylko nForce 2 a jak nforce to tylko EPOX :D ;) pozdrav Lagier nie czytasz dokladnie :wink: przeciez Richie juz kupił mobo :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 jesli kt333 to uwazam ze asus a7v333 bylby dobrym wyborem ale biorac pod uwage cene to lepiej kup gigabyte'a 7vaxp ale z kolei on do o/c to sie za bardzo nie nada wiec kup msi kt4v :D hmm no ale z kolei to kt400 a wiadomo jak to jest z kt400 :) no coz pozostaje tylko nForce 2 a jak nforce to tylko EPOX :D ;) pozdrav Lagier nie czytasz dokladnie :wink: przeciez Richie juz kupił mobo :D ooops... :oops: chyba troszke sie pospieszylem z wypowiedzia i nie doczytalem ze on juz koopil mobo sorx moj blad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...