Skocz do zawartości
korsi

Problem Z Kartą Dzwiekowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z kartą dzwiękową, który zapoczątkowałem formatując dysk i zmieniając windowsa. Komputer był kupiony w niemczech i w zasadzie nie licząc ceny i książeczki po niemiecku, nic o nim nie można się dowiedzieć z materiałów jakie firma ''SPIRIt'' zamieściła. Karta jest zintegrowana z płytą główną po ściagnięciu obudowy znalazłem chipset z napisem VIA więc zakładam, że to sterowniki do tej karty potrzebuje. Na płycie dołączonej do zestawu cięzko cokolwiek znaleźć gdyż trzeba się przekopywać przez wiele folderow a duza ich częśc jest tez spakowana.Nie znalazłem folderow typu audio, Via drivers czy cos podobnego. Komputer nie posiada głośników a dzwiek wydobywać się powinien z monitora hyundai L2d(czy coś podobnego).Próbowałem dodac nowy sprzet czy tez aktualizowac sterowniki do nieznanego sprzętu który wykrywa komputer, ale z owej płyty nie znalazło nic. A windowsowskie sterowniki via ac97 nie sprawiły, ze pojawił się dzwiek. Serowniki monitora zainstalowałem sprawdziłem tez słuchawkami podłączając do wejscia słuchawkowego ale też nic nie było słychac. Proszę o rade co nalezy uczynic by wszysko sprawnie działało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz zajżałes do środka to zajżyj jeszcze raz

masz dwa wyjścia rozsądne :

1. poszukać na płycie znaczeń producenta (zazwyczaj ciąg znaków/numerków + google pozwala znaleźć wszystko..)

ew. dwa mnie rozsądne:

1. spisać wszystkie kostki o wymiarach powyżej 1/2x1/2 cm i wkleić tutaj

2. zrobić wszystkiem rozsądnej jakości fotki i podlinkować tutaj

to na czym pisało via to ew. potrzebuje 4in1 aka hyperion i nie produkuje dźwięku ;-)

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi