Skocz do zawartości
KaxxL

Megaupload ... :/

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chce sciagnac plik z megaupload ale caly czas 1500slotow dla Polski jest zajete. Czy da sie to jakos puscic przez proxy albo tunelowanie? Jesli tak moglby ktos zarzucic jakis porgram i opisac jak to zrobic :] bo jak raz sie naucze to mi sie napewno jeszcze kilka razy przyda

Pzdr

z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Co da proxy? Jak jest zajęte 1500 slotów dla Polski to nikt z Polski tego w tym czasie nie ściągnie. W rapidshare to by zadziałało, bo tam jest to uzależnione od IP. Przez proxy i możesz ciągnać z rapidshare. W megaup to chyba konto musisz wykupic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdz w rejestrze cos, co nazywa sie 'post platform' (jest kilka takich wpisow, ale zmian dokonujemy w pierwszym, ktory zostanie wyszukany) i zmien wartosc defaultowego klucza czy tam wpisu (jest jeden) na 'Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)' i po klopocie z ograniczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam podaje link do stronki przez którą magaupload idzie bez ograniczeń. Działa jak należy. <bez ograniczeń>

http://www.guardster.com/

1 Po otwarciu stronki na samym dole kliknąć na:

- Access the free Proxy

2 Następnie skopiować adres ściąganego pliku z megaupload

.http://megaupload..........(na końcu jest oznaczenie np: HGYT6 itd.)

3 Wkleić w "Address"

4 Trzeba odznaczyć "No Scripts"

5 Kliknąć na "I agree and wish to surf anonymously"

Edytowane przez wodnikpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziala :[

Jak zrobie wszystko jak kazales w adres wklejam to http://www.megaupload.com/?d=ECWE3GFX odznaczam no script i klikam to to laduje mi sie cos chwilke i potem jest biala pusta strona forefoxa i pisze done

;( chlip

da sie cos z tym zrobic?

Dzieki za pomoc :D jak sie uda bezinwazyjnie to bede musial sprobowac spozobem ATH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajdz w rejestrze cos, co nazywa sie 'post platform' (jest kilka takich wpisow, ale zmian dokonujemy w pierwszym, ktory zostanie wyszukany) i zmien wartosc defaultowego klucza czy tam wpisu (jest jeden) na 'Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)' i po klopocie z ograniczeniem.

Czy ta sztuczka nie dotyczy przypadkiem Opery? Widziałem podobny bajer wczoraj.

Aby zrobić to prościej, wpisujemy w operze w pasku adresu "about:config", klikamy enter. Potem pojawia się konfiguracja przeglądarki, wartości "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)" wpisujemy w sekcji "Special" w polach od 2 do 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Post Platform dodaje tylko dodatkowe wpisy w nawiasie(nie zmienia calej identyfikacji).

Identyfikacje IE mozna zmienic X-Tweakerem.

Trochę długi mam coś UA w IE...

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.2; MathPlayer 2.0; http://sgj.cjb.net/; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04307.00)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X-Tweaker: 2264790[/snapback]

Gdyby ktos mial problemy ze slotami na MegaUpload to taka mala instrukcja:

FireFox

1. W pasku adresu wpisujemy about:config

2. Klikamy prawym klawiszem myszki na jakimś wpisie, wybieramy "Dodaj ustawienie typu>>Łańcuch (string)"

3. W oknie, które się pojawia wpisujemy: general.useragent.override

4. W kolejnym okienku wpisujemy:

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)

5. Restartujemy przeglądarkę. W tym momencie nasz Firefox przedstawia się światu jako Internet Explorer z zainstalowanym spyware o nazwie Alexa.

a w operze

1. W pasku adresu wpisujemy about:config

2. klikamy special

3. wklepujemy w wszystkie okienka oprócz pierwszego

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)

4.zapisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle ten MU to niezły wałek

Nawet jak masz ten ich toolbar, to rano można pobierać za free (tylko po pobraniu większego pliku trzeba się łączyć ponownie - całe szczęście, że mam Neostradę) a po południu już wyświetla się, żeby kupić premium

Jeżeli sobie założycie konto, to czas oczekiwania zmniejszy się z 45 do 25s, poza tym to nic nie daje

A w nocy ściąganie przez MU z ludzką szybkością? Można zapomnieć. Wczoraj łączyłem się przez jakieś proxy i miałem prądkość ok. ~35 KB/s (normalnie mam ~130 KB/s)

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alexa? Z tego taki spyware...

A tak poza tym nowy toolbar ma zmienioną identyfikację. Teraz jest

Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; Win 9x 4.90; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; MEGAUPLOAD 1.0)

Odkopuje. Czy jest moze jakis aktualny sposob na Megaupload ? Moze znowu pojawila sie jakas nowa identyfikacja ? Bo probowalem i podane wyzej i ta z koncowka MEGAUPLOAD 1.0 i nie dziala niestety :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi