wojtek4994 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Witam! Potrzebuję programu do ręcznego overclockingu z poziomu Windows. Wystarczy możliwość zmiany HTT (FSB) oraz koniecznie zapisanie ustawień i ustawianie ich po starcie systemu. Jeśli jest możliwość to chciałbym jeszcze zmieniać vcore :P ale wystarczy żeby dało się HTT. Czekam na jakieś propozycje! Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) Potrzebujesz SetFSB odpowiedniego do twojej płyty. Polecam też 8rdavcore Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Mike Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 http://www.cpuid.com/clockgen.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 (edytowane) http://www.cpuid.com/clockgen.php heh chodziło mi o program z możliwością zapisania zmian a clockgenem bawiłem się dość długo i takiej opcji nie ma albo nie potrafie jej użyć :P EDIT: SetFSB nie ma dla mojego chipsetu a 8rdavcore nie obsługuje mojej płyty :/ Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez wojtek4994 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 A nie możesz spod Biosa :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek4994 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 A nie możesz spod Biosa :) ? Wiedziałem że ktoś o to głupio spyta :D szczerze mówiąc to chciałbym spod BIOSa ale niestety producent mojej cudownej płyty nie uzwględnił możliwości zmiany HTT w BIOSie, nie wspominając już o vcore... więc na ch$% mi zmiana w BIOSie taktowania pamięci i dzielników HT jeśli nie mogę podkręcić? To wie tylko MSI :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...