Skocz do zawartości
dresik.pl

Ludzie Pomocy..

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocy:-)

Kupiłem nowy sprzęt (DFI SLI-D, venice 3000, grafa) wszystko działa ale..

Po zainstalowaniu windy jak chce zainstalować np deamon - tools`a krzaczy się PnP BIOS Extenssion i jakiś SCSI WOLF ... Po tem po restarcie kompa wchodzi do windy i niebieski ekran zrzut pamięci z jądra i po zawodach

Przeinstalowywalem system juz ze 4 razy. Gdzieś czytałem, że problemy z PnP BIOS to coś trzeba w biosie zmienić (akurat tam co czytałem to u mnie takiej opcji nie ma).

HELLP

To pewnikiem jest wina ustawien w biosie jakiś ale bios z DFI to jest dla mnie czarna magia. Jak daję na default to też się krzaczy

Jak ktoś ma jakieś pomysły albo miał podobny problem to czekam na wyjaśnienia:-)

Oczekuję na szybką i treściwą odpowiedź:-)

Pozdrawiam

P.s. Do adminów:-) Wiem, że o DFI już było napisane sporo ale tylko o OC. Mój komp nie chodzi (a na nim nie gram tylko pracuję) a w kawiarence nie mam zamiaru czytać jak to ludzie mają problem, że im nie chodzi na HT powyżej 300 dlatego założyłem ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Prawym przyciskiem na mój komputer, właściwości, zaawansowane, na samym dole ustawienia (trzecie od góry), i tam ramka z napisem o zapisywaniu o debugowaniu weź na brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lechu1777

Też mam taki problem, ale nie używam Deamona, Alcohol chyba też nie chodzi. U mnie rozwiązaniem jest wejście przez system awaryjny, wtedy nie łąduje się to coś z Deamona wraz z systemem i nie ma errora. Usuwam to i wszystko śmiga. Ale używać go nie moge :| To tylko ominięcie formata :|

Edytowane przez lechu1777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam taki problem, ale nie używam Deamona, Alcohol chyba też nie chodzi. U mnie rozwiązaniem jest wejście przez system awaryjny, wtedy nie łąduje się to coś z Deamona wraz z systemem i nie ma errora. Usuwam to i wszystko śmiga. Ale używać go nie moge :| To tylko ominięcie formata :|

Zgwałciłem ten problem.

Tak długo klikałem, że wkońcu i mój komp zakumał. Teraz nawet deamon chodzi:-). Jak to zrobiłem to nie wiem:-) W każdym razie instalowałem deamona odinstalowywałem wchodziłem do mój komputer i na przemian usuwałem i instalowałem to PnP Bios:-)

W każdym razie już działa (nie wiem czemu ale działa)

Dzięki za pomoc..

P.s. Do Adnima:-) Temat do usunięcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi