Skocz do zawartości
bhaal

Kingston Hyperx Khx3200a/1g = Winbond Bh-5?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chcialem sie dowiedziec czy ktos mial stycznosc z ta pamiecia i czy to prawda ze jest na kosciach winbonda bh-5??

Pozdro

EDIT:

W spisie pamieci jest napisane ze to Winbond CH-5 ale powolujac sie na to: http://forums.whirlpool.net.au/index.cfm?a...amp;tag=rmp_rsc

nie jestem juz pewny.

Edytowane przez bhaal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm dziwne. HyperX'y które znam bez A bywały na BH5, te z A to CH5. Obecnie miały nawet pakowane kostki Infineon'a.

Możesz obejrzeć te pamięci :?: Jeśli spojrzysz na kostki przez szparę między radiatorem, a pcb będziesz miał 99% pewność, że to Winbondy - po obu stronach kostki będą miały po dwie srebrne blaszki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm dziwne. HyperX'y które znam bez A bywały na BH5, te z A to CH5. Obecnie miały nawet pakowane kostki Infineon'a.

Możesz obejrzeć te pamięci :?: Jeśli spojrzysz na kostki przez szparę między radiatorem, a pcb będziesz miał 99% pewność, że to Winbondy - po obu stronach kostki będą miały po dwie srebrne blaszki.

Jezeli chodzi o blaszki to widze ze po obu stronach symetrycznie za chipami sa jakies niby blaszki ale czy to to to nie wiem <_<

A ile takie ch-5 moga robic??W tej chwili chodza 230 2.5-3-2-6 2.9v. Ile bezpiecznie napiecia moge im dac?

Z gory dzieki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi o blaszki to widze ze po obu stronach symetrycznie za chipami sa jakies niby blaszki ale czy to to to nie wiem <_<

A ile takie ch-5 moga robic??W tej chwili chodza 230 2.5-3-2-6 2.9v. Ile bezpiecznie napiecia moge im dac?

Z gory dzieki za odpowiedz

Jeżeli to winbondy to mozesz dać nawet 3.2v albo 3.3v (bez nadmuchu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wyglada mi to na Winbondy...po obu stronach chipa sa po 2 pary kropeczek ktore sa dosc blisko siebie i sprawiaja wrazenie blaszek.

Dzieki za odpowiedzi

Pozdrawiam

P.S.Special thx to Grimlock :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi